به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، دانشگاه شهیدبهشتی توصیههایی را برای ایام امتحانات دانشجویان ارائه کرد:

۱ - مطالب یک نیم سال تحصیلی را به تدریج بیاموزید و از انباشتن مباحثدر شب امتحان پرهیز کنید.

۲ - کل مطالب آموزش داده شده را ترکیب کنید و به طور مفهومی آنها را به خاطر بسپارید.

۳ - در هفته‌های پیش از شروع امتحان، برنامه‌ای منظم برای مرور دروس خود تنظیم کنید.

۴ - بین دوره‌های مرور وقفه ایجاد کنید(بعد از هر ۴۵ دقیقه مطالعه، ۱۵ دقیقه استراحت کنید)

۵ - اگر وقت کافی برای مطالعه ندارید برای مطالب مهم‌تر تمرکز کنید.

۶ - تنظیم وقت با توجه به مطالبی که باید خوانده شود به کاهش استرس کمک می‌کند.

۷ - نگرش خود درباره تجربه امتحان تغییر دهید و سعی کنید از مطالعه لذت ببرید.

۸ - سؤالات احتمالی را با توجه به شیوه هر استاد پیش‌بینی کنید.

۹ - از همکلاسی‌هایی که اضطراب ایجاد می‌کنند و آرامش شما را به هم می‌ریزند دوری کنید.

۱۰ - مراقب تغذیه، ورزش و سلامت جسمانی خود باشید.

۱۱ - شب امتحان خواب کافی و تغذیه مناسب داشته باشید و به موقع سر جلسه حاضر شوید.

۱۲ - در جلسه امتحان ابتدا به سؤال‌هایی که تسلط دارید پاسخ دهید و وقت خود را بر سر موردی که نمی‌دانید از دست ندهید.

همچنین برای آمادگی بیشتر در امتحانات توصیه‌های تغذیه‌ای زیر پیشنهاد می‌شود:

۱. مصرف پروتئین همراه صبحانه قبل از امتحان موجب افزایش هوشیاری و تمرکز بهتر می‌شود، بنابراین مصرف تخم مرغ، پنیر و شیر به توان مغز کمک می‌کند و مصرف آنها در صبح روز امتحان به همراه ترکیبات حاوی فیبر مفید است.

۲. مصرف کربوهیدرات‌های مناسب و کافی با افزایش یک ماده شیمیایی در خون به نام سروتونین باعثمهار درد، اشتها و اضطراب می‌شود، البته مصرف زیاد آنها در طی دوره امتحان توصیه نمی‌شود زیرا گلوکز به میزان زیاد منجر به کاهش قدرت یادآوری و حافظه می‌شود. پس بهتر است در دوره امتحان از مصرف شکر، بیسکویت و سایر ترکیباتی که شکر زیاد دارند اجتناب کرد.

۳. افرادی که آب به میزان کافی می‌نوشند تمرکز بیشتری در گرفتن اطلاعات و انجام فعالیت‌های فکری دارند، لذا توصیه می‌شود به میزان کافی آب بنوشید.

۴. گاهی در زمان استراحت می‌توانید چای سبز یا چای سیاه کمرنگ بنوشید، اما نوشیدن قهوه توصیه نمی‌شود زیرا کافئین بالای آن می‌تواند موجب تضعیف سیستم ایمنی و احساس عصبانیت و سردرد شود.

۵. در دوران امتحانات مصرف وعده‌های غذایی و میان وعده‌های کم حجم وکم چرب به منظور بهبود فکر اهمیت زیادی دارد برای همین بهتر است ۵ تا ۶ وعده کم حجم میل کنید.

۶. برخی از انواع ماهی مثل آزاد و تن در بهبود حافظه و فعالیت‌های فکری موثر هستند.

۷. شیر و موز به آرامش شما کمک می‌کند، شکلات نیز دارای اثر آرام بخشی است که می‌توان از آن به جای قند استفاده کرد.

۸. انجام فعالیت‌های بدنی، استرس را کم می‌کند و با تنظیم جریان خون و خون رسانی به مغز، به شما آرامش می‌دهد.

۹. رژیم غذایی پرچرب، روی تمرکز افراد اثرات منفی دارد و حافظه را ضعیف می‌کند.

۱۰. نوشابه‌های گازدار مخل آرامش و تحریک کننده هستند.

۱۱. متخصصان تغذیه معتقدند که استفاده از همه گروه‌های غذایی(غلات، حبوبات، سبزیجات، لبنیات و گوشت‌ها) به میزان متعادل و مناسب باعثبهبود سلامت جسم و ذهن می‌شود و کل فعالیت‌های جسمی و ذهنی او در حد مطلوب قرار می‌گیرد.

صبحانه: برای این وعده غذایی استفاده از یک لیوان شیر، یک یا دو عدد خرما و همین طور کره و عسل یا چای و پنیر و گردو توصیه می‌شود، صبحانه‌های گرم مثل عدسی نیز توصیه می‌شود.

ناهار و شام: در این دو وعده غذایی سعی می‌شود تا از غذاهای مقوی و کم حجم استفاده شود و همراه غذا سبزی و ماست نیز میل شود. غذاهای حاوی نشاسته مثل برنج، سیب زمینی و نان برای شب قبل از امتحان مناسب است چون باعثمی‌شود بهتر بخوابید.

میان وعده‌های صبح و عصر نیز می‌تواند شامل میوه‌ها و مغزها باشد و به هیچ وجه از تنقلات بی‌فایده مانند چیپس، پفک و … استفاده نشود.