به گزارش افکارنیوزبه نقل از ایسنا، عمل بلعیدن نوشیدنی، یک رایحه را از درون دهان به بینی فرستاده و حس دوم شامه را در مغز راه می‌اندازد که پذیرش کمتری نسبت به بو داشته و یک حس کاملا متفاوت و کمتر رضایت‌بخش را ایجاد می‌کند.

در مقایسه، برخی از پنیرها از عطر منقلب‌کننده‌ای برخوردارند اما طعم بسیار دلپذیری دارند چرا که بوی آنها در زمان عبور از بینی در داخل دهان بسیار خوشایندتر است.

این پدیده به این دلیل است که اگرچه انسان از حسگرهایی بر روی زبان خود برخوردار بوده، ۸۰ درصد آنچه از آن به عنوان طعم یاد شده در حقیقت از طریق گیرنده‌های بویایی در بینی به انسان می‌رسد.

این گیرنده‌ها که پیامها را به مغز منتقل می‌کنند، بسته به مسیری که عطر در آن حرکت می‌کند، با شیوه متفاوتی پاسخ می‌گوید.

تنها دو بوی شناخته‌شده شکلات و اسطوخدوس در هر دو شکل خارجی و داخلی از یک بو در مشام انسان برخوردارند.

د رمورد قهوه، طعم آن با توجه به اين حقيقت كه ۳۰۰ مورد از ۶۳۱ ماده شيميايي تركيب شده براي بوجود آمدن عطر آن توسط بزاق پاك شده، با تغييراتي روبرو ميشود كه پيش از بلعيده شدن كاملا با بوي اوليه متفاوت خواهد بود.