به گزارش افکارنیوز، یک دکترای تخصصی داروسازی با تاکید بر اینکه پونه دارای خواص درمانی متعددی است گفت: با وجود خواص درمانی سودمند این گیاه، اسانس آن که در بازار موجود است باید با احتیاط مصرف شود، زیرا مصرف خوراکی در حد یک قاشق چایخوری اسانس پونه، می تواند عوارض جدی به همراه…وی گفت: زمان های قدیم پونه را در اتاق افرادی که تشنج داشتند آویزان می کردند و معتقد بودند که تاثیر آن بیشتر از گیاه گل سرخ است. همچنین، آن را برای بهبود سردرد و گیجی به دور سر می بستند.

صالحی سورمقی با اشاره به اینکه در قدیم چای پونه را برای رفع سرماخوردگی، سرفه و مشکلات قاعدگی مصرف می کردند، یادآور شد: در هر صورت، پونه باید با دقت مصرف شود، زیرا مصرف بیش از حد آن باعثمسمومیت می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از این گیاه به عنوان ضدعفونی کننده، ضد نفخ، صفراآور، معرق، هضم کننده، قاعده آور، ضد سرفه و محرک استفاده می شود.

صالحی سورمقی با بیان اینکه مصرف در حد دارویی اسانس و یا فرآورده های پونه عارضه جانبی ندارد، گفت: آماری در آمریکا نشان می دهد که مصرف خوراکی دو قاشق چایخوری اسانس پونه یک مادر ۱۸ ساله را به مرگ کشانده است. حتی نصف قاشق چایخوری اسانس پونه می تواند باعثتشنج و کما شود.

وي در خصوص خواص طبي اين گياه گفت: پونه داراي خواص درماني متعددي شامل ضد درد، ضد چسبندگي پلاکت ها، بي حس کننده، ضد باکتري، ضد سرطان ، ضد ادم، ضد التهاب، آنتي اکسيدان ، ضد روماتيسم، ضد اسپاسم، ضد ويروس، قابض، ضد نفخ و افسردگي ، ضد احتقان، معرق، ادرارآور، قاعده آور، قارچ کش، مسکن، مقوي معده و شل کننده عضلات است.