به گزارشافکارخبر،میوه‌ها و سبزی‌ها در طب سنتی دارای مزاج‌های مختلف است و اگر افراد مزاج خود را بشناسند و میوه وسبزی را با توجه به مزاج خود مصرف کند, از بروز بیماری‌ها پیشگیری می‌کنند.

خواص انجیر


ناصر رضایی پور متخصص طب سنتی عنوان کرد: انجیر دارای طبیعت گرم و تر بوده و بسیار میوه مغذی است.

- انجیر چاق کننده بوده, ملین و کاهنده خشم است. برای بهبود درد و خشونت سینه, تکرر ادرار مفید است همچنین تقویت کننده کبد نیز است.

- انجیر همراه با بادام و پسته, افزاینده قدرت تعقل و مقوی بدن‌های ضعیف است.

خواص خیار

- خیار سرد و تر است, برای تسکین حرارت صفرا و خون و التهاب‌های احشا یا سیستم گوارش مفید است.

- خیار برای سرد مزاجان مضر است و باید آن را با سیاه دانه, زنیان, عسل و معجون‌های گرم بخورند. گرم مزاجان بهتر است, خیار را با سکنجبین مصرف کنند.

خواص انگور

این متخصص طب سنتی بر این عقید هاست که انگور دارای طبیعت گرم و تر بوده و مقوی بدن است. خون متعادل تولید می‌کند, و برای کم‌خون‌ها مفید است.

- افرادی که معده‌های سرد و باددار دارند باید پس از مصرف انگور از دمنوش رازیانه یا زیره استفاده کنند. آب خوردن پس از مصرف انگور بسیار مضر است.

خواص کاهو

کاهو سردو تر است و خون خوب و رقیقی تولید میکند, خواب آور خوبی است و خوردن آن با سرکه محرک اشتهاست. البته زیاده روی در مصرف آن برای قوای جنسی مضر است.