به گزارشافکارخبر،کوروش جعفریان در رابطه با خواص درمانی سویا اظهارداشت: سویا گیاهی است که دارای ویتامین B، C، E، K و مقداری کاروتین بوده و املاح معدنی کلسیم، ‌ فسفر، ‌ آهن، پتاسیم و مس نیز در آن وجود دارد.

وی افزود: لیستین موجود در سویا در اطراف بافت اعصاب یک پوشش تولید می‌کند و در شرایط استرس در اثر دفع زیاد منیزیم بدن تحت تاثیر قرار می‌گیرد و در صورت خوردن سویا این کمبود جبران و باعثکاهش استرس و تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

این متخصص تغذیه گفت: تغذیه نامطلوب همچنین مصرف غذا‌های پر چرب عاملی برای تشدید استرس است، همچنین کافئین موجود در چای، قهوه و مصرف بیش از حد شکلات به دلیل داشتن کافئین نیز در تحریک استرس و اضطراب نقش زیادی دارد. بنابراین مصرف زیاد این مواد به ویژه برای کودکان توصیه نمی‌شود.

جعفریان بیان داشت: استرس و اضطراب شدید که از حد متعادل خارج شود نه تنها فرد را دچار بیماری روحی و روانی می‌کند، بلکه وضعیت فیزیولوژیکی بدن را دچار اختلال می‌کند، لذا توصیه می‌کنیم افراد با حفظ آرامش و مصرف غذاهای مناسب مانع از ایجاد و تشدید این مشکل در بدن خود شوند.

این متخصص تغذیه مصرف مواد حاوی امگا ۳ را مفید برای کاهش استرس دانست و عنوان کرد: موادی که حاوی امگا ۳ هستند در کاهش مشکلات روحی و روانی موثر هستند؛ بنابراین مصرف غذا‌های دریایی، سویا و گردو که امگا۳ زیادی دارند در این امر توصیه می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: استرس و اضطراب میتواند فرد را پرخور یا لاغر کند، بنابراین بین استرس، پرخوری و لاغری ارتباط وجود دارد.