به گزارش افکارنیوز،

شربت شکر، آبلیمو، زعفران، سکنجبین، خاکشیر و تخم شربتی از جمله نذوراتی است که این روزها در برخی از چادرهای برپایی در سطح شهر توزیع می‌شود. متصدیان توزیع شربت باید به دو نکته کلیدی در این خصوص توجه کنند. یکی بهداشت آب و یخ مورد نیاز برای تهیه شربت است و دیگری میزان شکر مورد استفاده در این شربت هاست که متاسفانه اغلب متصدیان تهیه کننده، به این موضوع بی‌توجه هستند و از مقادیر بالای شکر در این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند، در صورتی که این شربت‌ها را می‌توان با میزان کم شکر و حتی برخی از انواع آن را بدون شکر و با افزودن برخی عرقیجات همچون گلاب، بیدمشک و به لیمو طعم دار کرد و مورد استفاده قرار داد.

بیشترین نوشیدنی‌هایی که در دهه اول ماه محرم نذر می‌شوند، چای، دمنوش دارچین، شیر، شیرکاکائو و شربت است که اگر آن‌ها را با میزان زیاد شکر شیرین کنند، بخصوص برای افراد مبتلا به دیابت و اضافه وزن با عوارض بسیاری همراه است.

اگر نذر شیر یا چای دارید، دلیلی ندارد که حتما نوشیدنی را شیرین کنید. می‌توانید آن را به همراه کیک یزدی، نان قندی، شکر پنیر، خرما، نبات، عناب، سنجد، مویز، کشمش یا قند توزیع کنید تا مبتلایان به بیماری قندخون (دیابت) یا عزادارانی که مایل به استفاده از شیرینی نیستند، بتوانند از نوشیدنی نذری بهره ببرند.

به گزارش سلامت آنلاین، برای تهیه شیرکاکائو هم می‌توانید از شکر به میزانی استفاده کنید که فقط تلخی کاکائو را بگیرد و یک شیرینی ملایم داشته باشد. استفاده کمتر شکر در نذوراتی چون فرنی، شله زرد، شیر برنج، کاچی و حلوا نیز توصیه می‌شود.

 

در برخی مکان‌ها که لوله کشی مستقیم آب آشامیدنی ندارند، شربت را با آب درون مخزن‌هایی تهیه می‌کنند که با قالب‌های یخ خنک می‌شوند و امکان آلودگی یخ‌های موجود در این مخازن به دلیل نحوه حمل‌ونقل غیر بهداشتی و تماس تکه‌های یخ با زمین، همیشه مطرح بوده است که می‌تواند منجر به افزایش بار میکروبی شربت و ایجاد اختلالات گوارشی بخصوص اسهال‌های حاد خونی در عزاداران شود؛ توجه به این نکته در تهیه و پخش نذورات بسیار حائز اهمیت است.