به گزارش افکارنیوز،

رویا چوپانی اظهار کرد: بیش از نیمی از نوزادان (۶۰ تا ۸۰ درصد) بعد از روز سوم تولد دچار زردی می‌شوند و این زردی در روز چهارم به حداکثر می‌رسد که والدین باید نسبت به این بیماری آگاهی داشته باشند و به موقع برای درمان اقدام کنند.
وی علت این نوع زردی را نارس بودن آنزیم کبدی نوزاد که عامل دفع زردی است، دانست و گفت: این نوع زردی فیزیولوژیک و طبیعی است که معمولا در آخر هفته اول بعد از تولد، برطرف می‌شود.
چوپانی تصریح کرد: به جز زردی فیزیولوژیک، زردی پاتولوژیک یا غیرطبیعی نیز وجود دارد که در برخی از نوزادان مشاهده می‌شود و علل آن ناسازگاری RH خون مادر و نوزاد است. درصورت عدم توجه والدین به درمان زردی در کودکان، احتمال بالا رفتن عدد زردی وجود داشته و در صورت بالا رفتن آن، آسیب‌های غیرقابل برگشت بر روی مغز و شنوایی خواهد گذاشت.
وی به باورهای غلط جامعه اشاره کرد و گفت: برخی افراد غیر متخصص به مادران برای جلوگیری از زردی توصیه‌هایی دارند که غذاهای سرد و گرم در جلوگیری از زردی تاثیر دارد؛ در حالی که زردی در نوزادان به هیچ یک از این موضوعات ارتباط نداشته و مادران باردار بهتر است به افراد متخصص گوش فرا دهند.