به گزارش افکارنیوز،
پیام فرحبخش متخصص تغذیه اظهار داشت: کم خونی در چند نوع بروز می کند که شایعترین آن فقر آهن است.

 

وی افزود:فقر آهن بیشتر در شرایط رشد بدن بخصوص در دختر ها خود را نشان می دهد.
این متخصص تغذیه در ادامه گفت:بهترین کمک برای پیشگیری از این نوع کمخونی استفاده از منابع آهنی همچون گوشت قرمز،جگر،گوشت سفید و سایر منابع پروتئینی مثل تخم مرغ،پنیر است. 

 

فرحبخش بیان داشت:منابع آهن دیگری  مثل اسفناج،حبوبات،سبزیجات هم برای رفع کمخونی فقر آهن موثر هستند اما این نوع منابع جذب کمتری دارند.

 

وی افزود:نوع دیگری از کمخونی به علت فقر اسید فولیک است که با علائم خاصی بروز نمی کند.علائم آن ممکن است بی حالی و ضعف باشد که این نوع کمخونی برای خانم های باردار بسیار خطرناک است چرا که در رشد جنین اختلال ایجاد می کند.

 

متخصص تغذیه در ادامه تصریح کرد:در این صورت برای جبران این کمخونی می توان از مکمل های اسید فولیک استفاده کرد همچنین از میوه ها،سبزیجات پرهیز نکنیم.

 

فرحبخش در ادامه از کمخونی ناشی از ویتامین b12 گفت:از علائم آن می توان به تغییرات دهان و زبان که قرمز و خشک می شوند اشاره کرد.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد:برای جبران این کمخونی باید از تخم مرغ،شیر،منابع پروتئینی و حیوانی استفاده کرد.لازم به ذکر است برای کاهش آن مصرف گیاهان توصیه نمی شود.