به گزارش افکارنیوز،

نمک ( املاح)می‌شود، فرد دچار بیماری به نام هیپوناترمی یا  کم‌ سُدیُمی خون، می‌شود. این بیماری می‌تواند عوارض جدی ایجاد کند و گاه کشنده است.

متخصصان معتقدند باید مصرف نمک را به‌ روزی دوهزارو200 تا 300 میلی گرم محدود کرد.

نقش مهم سدیم در بدن:

* در حفظ مناسب مایعات به بدن کمک می‌کند.
* از بالا رفتن دمای بدن پیشگیری می‌کند، درنتیجه فرد دچار آفتاب‌زدگی نمی‌شود.
* مصرف سدیم و مایعات زیاد مانع از گرفتگی عضلات می‌شود.
* سدیم به دفع دی‌اکسید کربن از بدن کمک می کند.
* الکترولیت در تنظیم میزان جذب گلوکز از طریق سلول‌های بدن نقش دارد.
* با آب رسانی به سلول‌ها و محافظت از آن دربرابر رادیکال‌های آزاد، پوست را جوان و زیبا نگه می‌دارد.

* سدیم برای عملکرد مناسب مغز مهم است.

حذف کامل نمک از برنامه غذایی مضر است. تشخیص سدیم پایین خون کار آسانی نیست زیرا هیچ علامت یا نشانه ای ندارد. اما این مشکل می‌تواند به ادم مغز و حتی مرگ منجر شود.

عوارض مصرف ناکافی نمک:

مقاومت بیشتر بدن به انسولین:

نتایج تحقیقات علمی نشان می دهد، افرادی که برنامه غذایی خیلی کم ‌نمک اتخاذ می‌کنند، به انسولین مقاوم ( اختلال در جذب گلوکز خون ) می‌شوند.انسولین، هورمونی است که قند را از خون به سلول‌ها انتقال می‌دهد. نتیجه یک بررسی نشان داد که مصرف پایین نمک طی یک هفته مقاومت به انسولین در بدن را بیشتر می‌کند.

ورم مغز:

تجمع آب در اطراف مغز ، روی مغز فشار وارد می کند. ادم مغزی به مغز آسیب می رساند و در موارد شدید به کما یا مرگ منجر می شود.

افزایش کلسترول مضر:

نتایج چندین تحقیق نشان می دهد، برنامه غذایی کم‌ سدیم می‌تواند باعث افزایش میزان کلسترول مضر می شود. کلسترول مضر خطر بیماری قلبی را بالا می‌برد.

احتباس آب:

همه می‌دانیم که برنامه غذایی سرشار از نمک باعث احتباس آب در بدن می شود.نکته جالب این است که دریافت ناکافی نمک نیز باعث احتباس آب می‌شود. این مشکل به ویژه در میان ورزشکاران شایع است. کمبود سدیم باعث ورم دست ‌وپا می‌شود.

مرگ:

با پیشرفت بیماری کم‌سُدیُمی خون، خطر مرگ به ویژه بیماران کلیوی، مبتلایان به سکته قلبی و افرادی را که منتظر پیوند کلیه هستند ، تهدید می کند.