به گزارش افکارنیوز به نقل ازباشگاه خبرنگاران ، نخستین نكته درباره آجیل این است كه كهنه نباشد. آجیلهای كهنه یعنی همان آجیلهایی كه در شرایط نامناسب مثلا انبارهای تاریك و مرطوب برای مدتی طولانی میمانند و آلوده به نوعی قارچ میشوند به نام آفلاتوكسین.

این قارچ سمی ‌و سرطانزاست. علاوه بر این، برخی آجیل‌ها هم به شیوه‌های کاملا غیربهداشتی تهیه می‌شوند و آلوده به حساب می‌آیند.

به همین دلیل نخستین توصیه ما این است که آجیل‌های بسته‌بندی شده‌ای را که پروانه بهداشتی دارند خریداری کنید، اما اگر بنا به هر دلیلی آجیل فله ای را به بسته‌بندی ترجیح دادید دستکم به برخی نکات در خرید آن توجه کنید مثلا: همیشه سعی کنید آجیل‌های بی‌نمک را به آجیل‌های شور یا شیرین ترجیح بدهید.

شاید در روزهای اول که گاهی چند دانه آجیل را همراه مهمان‌ها مزه‌مزه می‌کنید احساس کنید بی‌نمک‌ها به اندازه شورها یا شیرین‌ها خوشمزه نیستند، اما هر وقت این خیال‌ها به سرتان زد یاد مضرات نمک و قند بیفتید و بعد با خودتان سبک و سنگین کنید و ببینید حاضرید سلامت خود و مهمان‌های‌تان را با خوشمزگی لحظه‌ای آجیل عوض کنید؟

دومین مساله در خرید آجیل، آنهایی هستند که به مواد مصنوعی آغشته شده‌اند. اگر قرار باشد بین یک مشت فندق و پسته براق و یک مشت فندق و پسته کدر یکی را انتخاب کنید کدام را می‌پسندید؟ بیشتر مردم می‌گویند مسلما آجیل براق بهتر است! اما آنها اشتباه می‌کنند. چون قنادها برای تهیه آجیل‌های براق به آنها افزودنی‌های خطرناک اضافه می‌کنند.

پسته‌های خندان هم در واقع دارند به شما پوزخند می‌زنند و اگر در آجیلی دیدید همه پسته‌ها خندان هستند نباید بخریدش، چرا که فرآیند خنداندن مصنوعی پسته‌های اخمو و در بسته، فرآیندی غیر بهداشتی است که امکان فاسدشدن پسته را افزایش می‌دهد.

برای خرید آجیل بهترین روش این است که ابتدا یک مشت از آن را بردارید به دقت نگاه کنید تا مطمئن شوید که کپک‌نزده است.

سپس آن را بو بکشید تا بفهمید که بوی نا می‌دهد یا نه، بعد آن را مدتی در مشت‌تان نگه دارید و سپس مشت‌تان را باز کنید و ببینید که آیا دست‌تان رنگ گرفته است؟ اگر دست‌تان رنگی شده بود یعنی آجیل رنگ شده است.

دست آخر هم چند مغز از آن آجیل را بخورید تا خاطر جمع شوید که تلخ نیستند. /