به گزارش افکارنیوز، سعید سلطانی سروستانی در پاسخ به اینکه چرا طرح خودکفایی گوشت اجرا نشد، گفت: دولت مجوز تحویل اعتبار مدت‌دار برای تأمین علوفه به دامداران نداد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران افزود: شرکت پشتیبانی امور دام قرار بود علوفه دامداران را تأمین کند و بعد از ۶ ماه دامداری‌های سبک و ۹ ماه دامداری‌های سنگین گوشت تولیدی را تحویل دهند و مبلغ علوفه از محل گوشت تحویلی کسر شود.

وی ادامه داد: اینکه مبلغی تا ۹ ماه بدون سود نزد دامداران بماند، نیاز به مجوز از سوی دولت داشت که این مجوز تاکنون از سوی دولتی‌ها صادر نشده است.

سلطانی با بیان اینکه علوفه ۷۰ درصد در قیمت گوشت نقش دارد، گفت: در صورتی که علوفه مورد نیاز دامداری‌ها تهیه و مدیریت شود، بعد از ۹ ماه حداقل ۱۰ درصد به وزن لاشه آنها اضافه خواهد شد.

به گفته وی افزایش ۱۰ درصد وزن لاشه در کشور ما خودکفایی گوشت را رقم خواهد زد و افزایش بیش از آن نیز امکان ذخیره‌سازی و صادرات را فراهم می‌کند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران گفت: ‌ وزن لاشه‌های دام در کشور ما کمتر است و در حالی که امکان افزایش تا ۲۵ کیلوگرم وجود دارد، اما میانگین وزن لاشه‌ گوسفندان ۱۷.۵ کیلوگرم است.

به گزارش فارس؛ طرح خودکفایی گوشت قرمز دیماه سال گذشته توسط وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه سراسری دامداران امضا شد، به موجب این تفاهمنامه قرار بود، با افزایش وزن لاشه دام که در حال حاضر پایین‌تر از وزن استاندارد و ظرفیت به بازار عرضه می‌شود، خودکفایی گوشت رقم بخورد.

براساس نظر کارشناسان در حال حاضر میانگین وزن لاشه عرضه شده به بازار ۱۵.۵ تا ۱۷.۵ کیلوگرم است که امکان افزایش آن تا ۲۵ کیلوگرم وجود دارد.

پیش‌بینی شده در صورتی که تنها ۱۰ درصد به وزن لاشه گوشت عرضه شده در بازار اضافه شود، سال آینده نه تنها خودکفایی گوشت رقم می‌خورد، بلکه ایران صادرکننده گوشت هم خواهد شد.

قرار شد شرکت پشتیبانی امور دام برای تأمین علوفه براساس قراردادی که با دامداران منعقد می‌کند، به ازای دریافت یک کیلوگرم گوشت پنج کیلوگرم علوفه به قیمت مناسبت و مدت‌دار تحویل دهد.

دامدار ۶ و ۹ ماه با علوفه تحویلی از سوی شرکت پشتیبانی، دام خود را پرورش دهد و بعد از این مدت گوشت تولیدی را به نرخ روز به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهد.