۷ میلیارد دلار صادرات؛ ۱۸ میلیارد دلار واردات

افکار نیوز : وزن صادرات غيرنفتي ايران بدون احتساب ميعانات گازي در چهارماهه نخست امسال به ۱۸ ميليون و ۵۵۷ هزار تن رسيده كه در مقايسه با سال قبل ۳۶.۶۳ درصد رشد داشته است.

صادرات غیرنفتی ایران با احتساب میعانات گازی به ۹ میلیارد و ۱۴۵ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱.۳۲ درصد افزایش یافته است.

وزن این میزان صادرات غیرنفتی ۲۰ میلیون و ۶۲۰ هزار تن بود که به لحاظ وزن نیز ۲۲.۲۱ درصد رشد داشت.

در بخش واردات نیز براساس گزارش دفتر آمار و فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران واردات کشورمان درچهار ماهه نخست سال جاری در مجموع به ۱۸ میلیارد و ۴۴۹ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷.۳۱ درصد افزایش یافته است.

وزن این میزان کالای وارداتی در چهار ماهه نخست سال جاری ۱۴ میلیون و ۷۲۴ هزار تن بوده که از این نظر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۰.۶۹ درصد کاهش داشت.

*اقلام عمده صادراتی

در چهار ماهه نخست سال جاری پروپان مایع شده عمده‌ترین کالای صادراتی کشورمان بود. سهم این کالا از صادرات غیرنفتی کشورمان در مدت یاد شده ۴۷۱ میلیون دلار بود و شش درصد از کل صادرات غیرنفتی به این کالا اختصاص داشت.

پلی اتیلن گرید فیلم با ۴۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار دومین کالای عمده صادراتی کشورمان بود و ۵.۵ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد.

جایگاه بعدی نیز به سایر گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده اختصاص دارد که سهم این کالا از صادرات غیرنفتی در این مدت به ۳۶۲ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار رسید.

قیر نفت نیز با ۲۴۵ میلیون و۲۰۰ هزار دلار در رتبه چهارم قرار گرفت. بوتان مایع شده در رتبه پنجم قرار گرفت و سهم این کالا در این مدت به ۲۴۳ میلیون دلار رسید و در مجموع سه درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد.

در مجموع سهم کالاهای یاد شده از صادرات غیرنفتی در چهار ماهه اول سالجاری ۲۲.۴۸ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی بوده است.

* صادرات از محل تجارت چمدانی

بر اساس اعلام گمرک مرزنشینان در چهار ماهه اول سال جاری در مجموع ۲۰ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار انواع کالا به روش تجارت چمدانی صادر کردند که این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از حیثارزش ۲۲.۲۳ درصد افزایش داشت.

وزن صادرات از محل تجارت چمدانی نیز در این مدت به ۲۲ هزار تن رسید که از این نظر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل با ۳۶.۶۴ درصد افزایش داشت.

* عمده‌ترین خریداران کالای ایرانی

در چهار ماهه نخست سال جاری چین با واردات یک میلیارد و ۳۰۸ میلیون و ۵۴۰ هزار دلار انواع کالای ایرانی عمده‌ترین واردکننده کالا از ایران بود. در این مدت ۱۶.۸۴ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشورمان به کشور چین اختصاص داشت.

عراق با خرید یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون دلار انواع کالای ایرانی، دومین کشور بزرگ واردکننده کالا از ایران بود. سهم عراق از کل صادرات غیرنفتی ایران در این مدت به ۱۶ درصد رسید. امارات متحده عربی با یک میلیارد و ۳۹ میلیون دلار در جایگاه سوم قرار گرفت و تنها ۱۳.۷۳ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشورمان به این کشور اختصاص یافت.

براساس این گزارش، هند با ۵۸۱ میلیون و ۲۶۰ هزار دلار و افغانستان با ۳۵۲ میلیون و ۵۳۰ هزار دلار رتبه‌های چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند.

*اقلام عمده وارداتی

در چهار ماهه نخست سال جاری بنزین عمده‌ترین کالای وارداتی کشورمان بود و با اختصاص ۵.۳۱ درصد از کل ارزش واردات و ۹.۴ درصد از وزن، جایگاه نخست را به خود اختصاص داد.

طلای خام برای مصارف غیر پولی با ۴.۶۴ درصد سهم ارزشی در جایگاه دوم قرار گرفت و شمش از آهن و فولاد غیر ممزوج با ۳.۶۳ درصد سهم از ارزش، رتبه سوم را به خود اختصاص داد.

*کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

در چهار ماهه نخست امسال امارات متحده عربی ۳۰.۰۸ درصد از کل ارزش واردات کشورمان را به خود اختصاص داد و به عنوان بزرگترین کشور صادرکننده کالا به ایران در رتبه نخست جای گرفت.

چین با ۸.۹۲ درصد سهم ارزشی رتبه دوم را به خود اختصاص داد و کشور آلمان نیز با ۸.۵۱ درصد در رتبه سوم جای گرفت.

كشورهاي كره و تركيه نيز به ترتيب ۶.۳۵ درصد و ۶.۱۰ درصد از ارزش كل واردات ايران را به خود اختصاص دادند و در رتبههاي چهارم و پنجم قرار گرفتند.