به گزارش افکارنیوز به نقل از فارس، روزنامه صهیونیستی هاآرتص با انتشار مقالهای به بررسی تبعات احتمالی حمله به ایران پرداخته و به مقامات این رژیم هشدار داد که در صورت انجام این حمله، تمام جهان اسلام به حمایت از ایران خواهند پرداخت.

* تمام تلاش‌های غرب برای ضربه به برنامه هسته‌ای ایران

نویسنده این مقاله در ابتدا به تکرار ادعاهای قبلی رژیم صهیونیستی مبنی بر احتمال تولید تسلیحات هسته‌ای در ایران پرداخته و عنوان می‌کند که با وجود انقلاب‌های عربی در منطقه، موضوع پرونده هسته‌ای ایران موضوعی مهم بوده در معرض توجه جهانی قرار دارد. سخت‌ترین تحریم‌ها بر علیه ایران وضع شده، و حتی تلاش‌های پنهانی نیز نظیر حمله سایبری به مراکز تحقیقاتی صورت گرفته است.

با این وجود، گروه‌های افراطی هم در اسرائیل و هم در آمریکا هنوز عنوان می‌کنند که بمباران تجهیزات هسته‌ای ایران اگر هم موجب توقف کامل برنامه‌ای هسته‌ای ایران هم نشود، آن را کند خواهد کرد. اما تاکنون به درستی در رابطه با تبعات این اقدام در دیگر کشورها بحثنشده و بیشتر راجع به اختلال در تنگه هرمز و افزایش قیمت نفت و به تبع آن ضربه سختی که اقتصادهای اروپایی و آمریکا وارد می‌شود صحبت شده است. در مقابل صحبتی در رابطه با کشورهای فقیر و کشورهای در حال توسعه که به نفت خاورمیانه متکی هستند، نشده است.

* ایران می‌تواند از حمایت جهان اسلام بهره ببرد

نویسنده این مقاله عنوان می‌کند که به نظر نمی‌رسد در صورت حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران، که مستقیم یا غیرمستقیم با مشارکت آمریکا صورت می‌گیرد، ایران از اقدام تلافی جویانه مستقیم نظیر پرتاب موشک به سمت اسرائیل، حمله به ناوهای آمریکایی یا حتی بستن تنگه هرمز استفاده کند. بلکه به جای اینکار، ایران می‌تواند حمایت و پشتیبانی جهان اسلام را که احساسات ضد آمریکایی و ضد اسرائیلی دارد، به تحرک واداشته و از آن بهره ببرد.

اولین حمایت‌ها احتمالا از سوی اقلیت‌های شیعه‌ای خواهد بود که با وجود جمعیت کم، از لحاظ سیاسی فعال بوده و از لحاظ مالی نیز به خوبی تامین شده‌اند. این اقلیت‌ها تقریبا در تمام کشورهای منطقه از لبنان تا هند حضور دارند. در بسیاری از کشورها نظیر پاکستان و افغانستان، جوامع شیعیان تا ۱۵درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند. در کشورهای بحرین و عراق هم شیعیان اکثریت جمعیت را تشکیل داده‌اند.

* ایران، نماینده شیعیان جهان

از زمان انقلاب ایرانی‌ها در سال ۱۹۷۹، تهران خود را به عنوان سخنگو و محافظ جمعیت شیعیان در جهان معرفی کرده است. ایران در این نقش سازمان‌های شیعی را در منطقه پایه‌گذاری کرده، که این موسسات به دانشجویان شیعه بورس‌هایی برای تحصیل در ایران ارائه داده‌اند، همچنین گروه‌های نظامی شیعی در مناطقی نظیر لبنان، افغانستان و پاکستان را آموزش داده و تجهیز کرده است.

این اقلیت‌های شیعی در کشورهای حاشیه خلیج فارس، اغلب به دلیل تبعیضی که از سوی حکام عرب سنی بنیادگرا بر علیه آن‌ها وجود دارد، در برابر حکومت کشورشان قرار دارند. در کشورهایی که هم مرز با ایران هستند، نظیر عراق، افغانستان، و پاکستان که عموما آمریکا در آن‌ها حضور نظامی یا سیاسی قوی دارد، ایران برای دفاع از خود در برابر هرگونه حمله یا خرابکاری از سوی نیروهای آمریکایی، گروه‌های نظامی را آموزش داده است تا در صورت هرگونه حمله آمریکا، به اهداف آمریکایی در این کشورها حمله کنند. این برنامه از دور دوم ریاست جمهوری " جورج بوش " و تهدیدات " دیک چنی " معاون وی مبنی بر حمله به ایران، آغاز شده است. ایران حمله‌های تلافی‌جویانه به مواضع آمریکا در هر منطقه‌ای را به وسیله گروه‌های نظامی، برنامه‌ریزی و طراحی کرده است.

* اعتراضات در جهان اسلام فراگیر خواهد بود

بنابراین، به نظر می‌رسد اعتراضات شیعیان در جهان اسلام سازماندهی شده و فراگیر باشد، و اهداف اسرائیلی و آمریکایی مورد هدف حملات آن‌ها قرار بگیرد.

در عین حال، احساسات ضد آمریکایی به سطوح خطرناک خود در میان کشورهای سنی نظیر افغانستان و پاکستان می‌رسد. در هر دوی این کشورها گروه‌های تندروی سنی و همچنین گروه‌های محافظه‌کاری که در انتخابات‌ها شرکت می‌کنند، حضور دارند. هر حمله‌ای به ایران می‌تواند منجر به اتحاد تمام این گروه‌های سنی و جمعیت‌های گسترده اهل سنت شود، و می‌توان خشم گسترده در خیابان‌ها را انتظار داشت.



این تظاهرات‌های گسترده و خشمگینانه، مسافرت، کار و تجارت آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها به دنیای عرب و شبه قاره هند را تقریبا ناممکن می‌کند. این حرکات و همچنین تحرکات دموکراتیکی که احتمالا در کشورهای تازه انقلاب کرده به جریان می‌افتد، حکومت‌ها را نیز ناگزیر به همراه شدن با جریان ضدآمریکایی می‌کند. این تظاهرات‌ها می‌تواند موجب سخت‌تر شدن خروج نیروهای آمریکا و ناتو از افغانستان شود، و به علاوه طالبان را نیز تقویت خواهد کرد. این روند همچنین می‌تواند موجب شکل‌گیری انتفاضه‌ای جدید در فلسطین شود.

* اسرائیل باید تبعات حمله به ایران را در نظر بگیرد

بنابراین، هر حمله‌ای به ایران می‌تواند منجر به شکل‌گیری یک واکنش سخت در سراسر جهان اسلام، چه در میان اقلیت‌های سازمان‌یافته شیعیان تحت نفوذ ایران و چه در کشورهای سنی مخالف آمریکا، شود. در این میان اسرائیل که منزوی شده و در میان کشورهای دشمن محاصره شده، بیش از همه در معرض خطر قرار دارد. با حل نشده ماندن مناقشات با فلسطینیان، اسرائیل خود را بیش از پیش منزوی و در خطر خواهد یافت. آمریکا هم خود را در میان بسیاری از بخش‌های جهان اسلام در محاصره خواهد دید، و همین امر فعالیت‌های معمول دیپلماسی را ناکارآمد کرده و تلاش برای جلب حمایت دولت‌های عربی برای مبارزه با القاعده را مشکل تر می‌کند.

احمد رشید، نویسنده این مقاله در پایان مینویسد: اسرائیل باید به دقت تبعات هر حمله نظامی بر علیه ایران را در نظر بگیرد.