سحر قریشی - سالن حجاج فرودگاه مهرآباد


مهناز افشار - سالن حجاج فرودگاه مهرآباد


رزیتا غفاری و ماه‌چهره خلیلی - سالن حجاج فرودگاه مهرآباد


تینا آخوند تبار و شهرزاد کمال زاده - سالن حجاج فرودگاه مهرآباد


سمانه پاکدل - سالن حجاج فرودگاه مهرآباد


زهرا عاملی مجری تلویزیون - سالن حجاج فرودگاه مهرآباد


ماه‌چهره خلیلی - سالن حجاج فرودگاه مهرآباد


به گزارشافکارنیوزبه نقل از آفتاب، در شرایطی که شمار قابل توجهی از متقاضیان حج تمتع، سالهاست جهت انجام این فریضه لحظه شماری می کنند و هر ساله تعدادی از آنها به واسطه کهولت سن و بیماری فوت کرده و توفیق انجام این فریضه را از دست می دهند، شب گذشته تعدادی از بازیگران سینما و تلویزیون عازم عربستان شدند.

بر اساس این گزارش؛ شب گذشته تعدادی از بازیگران سینما و تلویزیون با استفاده از سهمیه مخصوص و حمایت ویژه یک جریان خاص دولتی با پرواز شماره ۱۵۳۲ تهران را به مقصد جده ترک کردند تا اعمال حج تمتع را به جای آورید.

تینا آخوندتبار، لعیا زنگنه، سحر قریشی، رزیتا غفاری، شهرزاد کمال زاده، سمانه پاکدل، زهرا عاملی، ماه‌چهره خلیلی و مادر مهناز افشار از جمله حاضران در این کاروان بودند.

همچنین شنیده شده بهنوش طباطبایی، امیر حسین مدرس، جهانبخش سلطانی، محمدعلی باشه آهنگر و برخی دیگر از سینماگران نیز در این کاروان حضور داشته اند. برخی از هنرمندان نیز در دقیقه ۹۰ بعلت مسایل کاری نتوانستند با این گروه عازم مکه مکرمه شوند.

بر اساس این گزارش " علی. ک " مسوول هماهنگ کننده سفر سینماگران به حج در دقایق آخر به دلایل نامعلومی از سفر بازماند.

این در حالی است که پیش از این رئیس جدید سازمان حج و زیارت بارها با تاکید بر سیاست هدفمند سازی سهمیه‌های حج و حذف سهمیه‌های خاص، تصریح کرده بود " حق مردم متعلق به آنهاست و دادن و بخشیدن حقوق مردم به دیگران معنا ندارد. "

به گزارش مشرق، چندی قبل نیز زهره طبیب زاده نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به دنبال خبری در سایت مشرق مبنی بر اعزام هنرمندان خارج از نوبت به حج طی تذکر کتبی ارائه توضیح وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون علت اعلام اسامی هنرمندان تئاتر و سینما جهت تشرف به حج تمتع را خواستار شده بود.

مبنای این سفرها با چند پرسش اساسی روبه‌روست:

۱. اعزام هنرمندان براساس چه معیار و ملاکی و سیاست فرهنگی انجام می‌شود؟

۲. نتیجه، بازخورد و انعکاس این سفرها در آثار و تولیدات هنری چگونه ارزیابی و دیده می‌شود؟
۳. چرا هنرمندان دیگر رشته ها از چنین امتیازی که به راحتی در اختیار چهره‌های گیشه‌پسند سینما قرار می‌گیرد، سهم و بهره‌ای ندارند؟

چرا هنرمندان دیگر رشته ها مانند نویسندگان، شعرا و … از کاروان حج جا می‌مانند و حمایت‌های دولتی فقط شامل سوپراستارهای سینما می‌شود که در کارنامه هنری خود، تقریباً گوشه‌چشمی به آثار معناگرا و ارزشی نداشته‌اند و حتی برخی از آنها به دلایلی روشن ممنوع تصویر هستند به گونه‌ای که حتی برخی از آنان به دلیل بعضی نقش‌های هنری و رفتار خاص خود در جامعه، در کنار خانه خدا مورد انتقاد زائران ایرانی قرار می‌گیرند یا به استفاده از رانت‌های دولتی و ارتباط با جریان انحرافی متهم می‌شوند.

گفتنی است، موضوع اعزام هنرمندان به سفر عمره مفرده و يا حج تمتع، يكي از برنامههاي ويژه دولت است كه پايه و اساسش در دولت احمدينژاد گذاشته شده است. اگرچه اين ماجرا با اعزام هنرمنداني چون محمدحسين لطيفي در حج تمتع سال ۸۶ آغاز شده، اما در سال ۹۰ و با اعزام دستهجمعي سوپراستارهاي سينما مانند محمدرضا شريفينيا، حسام نواب صفوي، محمدرضا گلزار، الناز شاكردوست، مهناز افشار، الهام حميدي و ... رنگ و بوي تازهاي پيدا كرد و موجب انتقادهايي در جامعه هنري كشور شد.