تیر خلاص پدر کویرشناسی به دریاچه ارومیه

به گزارشافکارنیوزبه نقل از باشگاه خبرنگاران، پروفسور پرویز کردوانی(پدر کویر شناسی ایران) گفت: براساس نظریه جدیدی که ارائه کردم باید دریاچه ارومیه خشک شود چون به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی مفید نیست.


کردوانی افزود: آب دریاچه ارومیه از آب سطحی رودها و از آب زیرزمینی دشت های اطراف تامین می شد در گذشته جهت آب شیرین دشت ها به سمت دریاچه ارومیه بود اما امروز تغییر کرده و آب شور دریاچه به سمت دشت ها می رود.


کردوانی تصریح کرد: هزاران چاه برای توسعه کشاورزی در این دشت ها حفر شده بنابراین سطح چاه ها پائین رفته و جهت آب تغییر کرده است. هم اکنون ۲۲ هزار حلقه چاه شور شده دراین دشت ها وجود دارد و در آینده نیز بیشتر شور می شود.


دریاچه ارومیه فدای توسعه بی رویه کشاورزی
پدر کویر شناس ایران بیان کرد: دریاچه ارومیه فدای توسعه بی رویه کشاورزی شده به گونه ای که اگر کشاورزی تعطیل شود دیگر دریاچه ارومیه نجات نخواهد یافت.


وی اظهارداشت: نمک ها باید از سطح دریا جمع آوری شود و شن و ماسه در سطح آن پاشیده شود و در مدت پنج سال دیگر به پارک زیبایی گیاهی تبدیل شود.


کردوانی تصریح کرد: در شرایط کنونی دریاچه ارومیه باعثآلودگی منطقه می شود چون از هوا باد نمک می وزد.


این چهره ماندگار ایرانی بیان کرد: اگر دریاچه ارومیه را خشک نکنیم به مروز زمان خودش خشک می شود ۱۴ ساله که مسئولان تنها یک راه حل پیشنهاد داده و می‌گوید باید به دریاچه ارومیه آب بدهند.

وی افزود: توسعه کشاورزی شهر و صنعت به حدی بوده که آب ندارند به دریاچه ارومیه بدهند در قانون کشورمان حق آب نخستین به شهرها و کشاورزی وصنعت اختصاص دارد و حق آبه ای برای دریاچه و تالاب در نظر گرفته نشده است.


مسئولان توانایی جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه را ندارند

کردوانی تصریح کرد: در این مدت تمام مسئولان حواسشان به تامین آب برای دریاچه بود و نتوانستند کاری انجام دهند اگر وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی آب چاه ها را به گونه ای کنترل می کردند که سطح آب آن ها پائین تر از سطح دریاچه حفر نشود حالا این اتفاق نمی افتاد و حتی اگر دریاچه هم خشک می شد امکان احیا آن وجود داشت.


پدر کویر شناسی ایران بیان کرد: براساس درخواست آقای قاضی پور نماینده آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه من پیشنهاد تامین آب از رود زاب کوچک را داد ولی بعد از تحقیقات مشخص شد این کار فایده ای ندارد. آب این رود را دوباره برای شهر مهاباد و نقده استفاده می کنند.


وي تاكيد كرد: اگر آب به درياچه اروميه ببنيديم ديگر فايده اي ندارد تنها آب چاه ها را بيشتر شور مي كند حداقل هشت دشت در آذربايجان شرقي همچون مرند، تسوج، شبستر، اسكو، عجب شير، آذرشهر، بناب و ملكان وجود دارد كه با بستن آب به درياچه اين دشتها بيشتر شور خواهد شد