افکارنیوز: نام علمی این گیاه Heracleum persicum است.این گیاه بومی ایران بوده و در نواحی نمناک کوهستانی ایران و حاشیههای آن میروید.

همه گونه‌های این گیاه معطر هستند و برخی گونه‌ها در آشپزی ایرانی به عنوان ادویه و برخی دیگر در صنعت داروسازی کاربرد دارند.

دانه‌های گلپر بسیار نازک بوده و دارای طعم تند و معطر است. پودر دانه‌های این گیاه بیشترین کاربرد را برای مواد غذایی دارد، ‌ به عنوان مثال پودر گلپر را می‌توان روی باقلای پخته، ‌ عدس و دیگر حبوبات، سیب‌زمینی پخته و انواع سوپ‌ها و خورش‌ها و همچنین روی انار دانه شده پاشید.

خواص دارویی این گیاه عبارتند از:

• مقوی معده و سایر اندام‌های گوارش است.

• ضد نفخ است.

• ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می‌کند.

• ضدعفونی‌کننده و میکروب کش قوی است.

• باعثازدیاد شیر مادر است.[کشف سه نوع سلول بنیادی در شیر مادر]

• خوردن کم آن باعثشادی و نشاط می‌شود.

• برای هضم غذا موثر است.

• برای کمردردهای ناشی از رطوبت مفید است و می توان آن را همراه با غذا میل کرد.

• قطع کننده بلغم و دفع کننده باد و نفخ شکم است.

• بهترین دارو برای معالجه هیستری است.

• دم کرده ریشه آن برای رفع ناراحتی‌های عصبی مفید است.

• برای تقویت حافظه کاربرد دارد.[استفاده از گل سرخ برای تقویت حافظه]

توجه:

" مصرف زیاد گلپر سبب سقط جنین میشود، از این رو خانمهای باردار در خوردن زیاد آن مجاز نیستند.