اعلام راهکار جلوگیری از جعل چک

به گزارش افکارنیوز به نقل از ایسنا، محمود احمدی - دبیر کل بانک مرکزی - در پاسخ به اینکه در بعضی مواقع شاهدیم که بعضیها اقدام به جعل چک میکنند، درباره راهکارهای جلوگیری از جعل چک گفت: در این زمینه به سمت و سویی میرویم که چکها با استفاده از کاغذها و ابزارهای امنیتی تهیه شوند و از قابلیتی برخوردار شوند که مردم بتوانند از اصالت و جعلنبودن آنها مطمئن شوند.

اما پیشنهاد می‌شود که در انتخاب امضا در چک‌ها دقت شود و امضاهای خیلی آسان و نیز خیلی شلوغ و پیچیده را فراموش کنید، امضاهای ساده، بسادگی جعل می‌شود و امضاها شلوغ و پیچیده از دقت متصدی بانک در نحوه پیچ‌و خم‌های امضا هنگام ازدیاد ارباب رجوع می‌کاهد. همیشه امضاهایتان را با نام و نام خانوادگی خود همراه کنید، زیرا دستخط شما حین نوشتن نامتان، خود دربردارنده گونه‌ای سبک خاص است که جعل امضا را همراه با نوشته نامتان، برای جاعلان سخت می‌کند.

چک نویسی با یک قلم

چک‌ها(و اصولا هر گونه سندی) را با یک قلم بنویسید. بهتر است به جای هر نوع قلمی، از خودکار استفاده کنید. جوهر خودکارهایی از یک رنگ مشابه معمولا، حتی به‌مقداری اندک هم با خودکارهای دیگر تفاوت دارد. این تفاوت رنگ، جعل را سخت خواهد کرد.

چک‌ها، دور از دسترس

چک‌ها و اسناد دیگرتان را در جایی نگهداری نکنید که دسترسی به آن برای افراد آسان باشد.

ثبت مبلغ به تمام شکل‌ها

مبلغ چک را هم به ریال و هم به تومان، به عدد و نیز حروف بنویسید.

چسب زدن

روی آنچه می‌نویسید، بویژه بخشی که مبلغ قابل پرداخت را مشخص کرده‌اید، چسب شیشه‌ای بچسبانید و آن را با سر ناخن خود به کنده‌شدن حساس کنید.

ثبت چک به نام افراد

تا حد امکان از نوشتن چک در وجه حامل خودداری کنید. هنگام صدور چک نیز ابتدا مواردی چون تاریخ، مبلغ و… را کامل کرده، سپس آن را امضا و مهر کنید. هیچ‌گاه قبل از صدور چک‌هایتان آنها را امضا یا مهر نکنید. آنچه را در برگه‌های چک می‌نویسید، بهتر است در ته‌برگ دسته‌چک نیز بنویسید.

از چه کسی چک می‌گیرید؟

اگر از افرادی چک می‌گیرید که شناختی درباره آنها و میزان اعتبارشان ندارید، از شعبه بانک مربوطه درباره حساب مورد نظر، اطلاع کسب کنید. برای قبول چک‌های تضمینی، رمزدار و مسافرتی نیز قبل از معامله، با شعب بانکی نزدیک محل، درباره اصالت و جعلی نبودنشان تحقیق کنید.

سفید امضا ممنوع

از صدور چک‌های مصطلح به «سفید امضا» حتی برای اقوام و آشنایانتان خودداری کنید.

اطلاع‏ رسانی در اسرع وقت

هرگاه اوراق بهادار و چکهایتان به سرقت رفت، بلافاصله بانک مربوطه، مراجع انتظامی و قضایی را مطلع کرده و از آنها راهنماییهای بیشتر را در این زمینه جویا شوید