خواص خوردنی‌های هفت سین

به گزارش افکارنیوز، نوروز بزرگترین جشن ملى ایرانیان سابقه اى هزاران ساله دارد. از گذشته هاى دور آریایى هاى ساکن در فلات ایران روز اول سال و آغاز بهار را به برگزارى مراسم ویژه و توأم با سرور و شادمانى اختصاص مى دادند.

در آیین هاى باستانى ایران براى هر جشن خوانی یا سفره ای گسترده مى شد که داراى انواع خوراکى ها بود. سفره نوروزى هفت سین نام داشت و مى بایست از بقیه سفره ها رنگین تر باشد.

سمنو, سیب, سیر, سنجد, سماق, سبزه و سکه اجزای اصلی این سفره هستند.

در اینجا به خواص مفید اجزای خوراکی آن فهرست وار می پردازیم

سیب

تحقیقات علمی جدید سیب را یک غذای مفید و سرشار از مواد شفابخش یافته اند. این گفته قدیمی که با خوردن یک سیب در روز، انسان می تواند پزشک را از خود دور کند، به خوبی قابل دستیابی است.

بعضی از خواص آن:
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
کاهش کلسترول
کاهش خطر سرطان
افزایش طول عمر
جلوگیری از ریزش مو
تنظیم قند خون
کمک به هضم غذا
پیشگیری از ایجاد عفونت
سرشار از ویتامین های A, B۱, B۲, B۱۲, E و K و…

سنجد

میوه ی سنجد دو نوع کوچک و بزرگ دارد که بزرگ آن دارای پوستی نازک و مغزی آردی تر است و به نام سنجد آردی معروف است. طعم این میوه مقداری گس است و دارای طبیعت سرد و خشک می باشد و از لحاظ غذایی کم کالری است.

بعضی از خواص آن:
در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می کند.
ضد درد و تب است.
باد شکن و مقوی قلب است و سر درد را تسکین می دهد.
از گل آن برای التیام زخم استفاده می شود.
کلیه ها را گرم و معده را دباغی می کند.
ضد اسهال و قابض است.
کم کالری و مقوی معده است و…

سیر

سیر گیاهی است علفی و دائمی بومی که امروزه در تمامی نقاط جهان یافت می شود. سیری که کشت می شود دو نوع است سیر سفید و سیر صورتی، نوع کوهی یا وحشی آنرا موسیر می نامند. از نظر طب قدیم ایران این گیاه طبیعت گرم و خشک دارد. سیر از جمله گیاهانی است که هم ارزش غذایی دارد و هم ارزش دارویی و به اصطلاح دوای غذایی گفته می شود.

بعضی از خواص آن:
درمان و پیشگیری از فشار خون
دارا بودن خاصیت ضد عفونی کننده قوی
موثر در پیشگیری از سرطان
عرق بدن و خون قائدگی را زیاد می کند.
تسکین دردهای قلبی
ضد باکتری, قارچ و انگل های روده ای
کم کردن چربی خون. به ویژه کلسترول
ضد اسهال
ضد سرطان و…

سمنو

سمنو یکی از دسرهای سنتی ایرانی و ویژه سفره هفت سین نوروزی است. سمنو را از جوانه گندم و آرد درست می کنند. ماده شیرین کننده سمنو شیره ای است که از خرد کردن جوانه گندم گرفته می شود. این شیره با آرد سبوس دار جوشانده می شود.

بعضی از خواص سمنو:
مغذی و انرژی زا و مناسب برای ورزشکاران
داروی طول عمر و آرامش اعصاب
شیرافزا و مناسب برای مادران شیرده
دارای اثر شفابخش در درمان سوء هاضمه, نازایی, سختی زایمان, سنگ کیسه صفرا
تاثیر گذار بر کندی ضربان قلب
کمک به ترمیم شکستگی استخوان و عقیم بودن و …

سماق

سماق، درختچه ای است به ارتفاع ۴-۳ متر که شاخه های جوان و دمبرگ های آن را موهای ریزی پوشانده است. گل های آن، حنایی رنگ است و در حدود ۱۰ سانتی متر طول دارد و دارای میوه های خوشه ای شکل به رنگ قرمز و قهوه ای است که ابتدا طعم آن گس بوده و پس از رسیدن ترش می شوند.

بعضی از خواص آن:
رفع درد دندان و تقویت لثه
برطرف نمودن تب, نقرس و رماتیسم
مفید برای بیماران دیابتی
تحریک کننده اشتها
خون را تصفیه می کند و مواد زائد خون مانند اوره را دفع می کند
غرغره دم کرده سماق برای ورم گلو و دهان مفید است
برای دستگاه گوارش خاصیت آنتی بیوتیکی دارد
ادرارآور است و…