شناخت مواد سرطانزا و اجتناب از استفاده و در معرض قرار گرفتن آنها از فاكتورهاي مهم در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان محسوب ميشود.

به گزارش از شبکه ایران در آخرین تحقیقات انجام شده دانشمندان با بررسی‌های دقیق محصولات شوینده و پرکاربرد خانگی دریافتند بسیاری از دهانشویه‌ها، دئودورانت‌ها و برخی موادغذایی از فاکتورهای مؤثر در سرطانی شدن سلول‌های بدن هستند.

* شیرین‌کننده‌های مصنوعی
تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهد، شیرین‌کننده‌های مصنوعی مانند(سایکلامیت) خطر سرطان را افزایش می‌دهند.

برای حل این مشکل " ساخارین " در موادغذایی به جای شیرین‌کننده‌های مصنوعی به‌کار برده شد، تحقیقات جدید انجام شده در خصوص عملکرد " ساخارین " در بدن نشان داد تمام محصولات حاوی ساخارین نیز سبب سرطانی شدن سلول‌ها می‌شوند.

* دهانشویه‌ها
دانشمندان در آخرین تحقیقات خود دریافتند دهانشویه‌های حاوی اتانول احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می‌دهد.

آنها بر این باورند که اتانول بافت‌های دهانی را در برابر مواد سرطان‌زا مانند سیگار، آسیب‌پذیر می‌کنند.

دانشمندان معتقدند استفاده از دهانشویه‌ها بهتر است چند روز در میان به صورت غرغره کردن باشد و از خوردن آن خودداری شود.

افراد سیگاری و یا افرادی که سابقه سرطان دهان در خانواده آنها وجود داشته و یا ریسک فاکتورهای دیگر ابتلا به سرطان را دارند بهتر است از انواع دهانشویه‌های بدون اتانول استفاده کنند.

* استاتین
استاتین نوعی داروی کاهنده کلسترول و فشار خون است. دانشمندان طی تحقیقاتی که روی ۱۷۰ هزار نفر انجام شد، دریافتند افرادی که از داروهای حاوی استاتین در مقادیر بالا استفاده کردند ریسک فاکتورهای ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سینه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات در آنها افزایش پیدا کرده است.

* تلفن همراه
محققان معتقدند استفاده بیش از حد از تلفن همراه به سبب امواج مضری که از آنها ساطع می‌شود بر مغز و بافت آن تأثیر گذاشته و سبب ایجاد سلول‌های سرطانی می‌شوند.

* ضدعرق‌ها
محققان معتقدند، آلومینیوم موجود در ضدعرق‌ها و دئودورانت‌ها که " پارابن " نامیده می‌شود مانند هورمون استروژن عمل کرده و استفاده بیش از حد آن خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش می‌دهد.

دانشمندان در نمونه‌های بافت‌های سرطانی ماده " پارابن " را یافته‌اند و این مسئله نشان می‌دهد افراد بسیاری، که ۹۹ درصد جمعیت جامعه را تشکیل می‌دهند در معرض مواد حاوی " پارابن " مانند مواد آرایشی بهداشتی گوناگون و موادغذایی قرار دارند.

* رنگ مو
دانشمندان با آزمایشاتی که روی افرادی که از رنگ مو استفاده می‌کنند دریافتند استفاده مکرر از رنگ موها افراد را در معرض ابتلا به سرطان قرار می‌دهد.

اين پژوهشها نشان داد، افرادي كه بهطور مكرر از رنگ مو استفاده ميكنند بيشتر در معرض موادشيميايي مضر آن قرار ميگيرند و به همان ميزان خطرات ابتلا به انواع سرطان در آنها افزايش پيدا ميكند.