به گزارش افکارنیوز، برخی از ما برای اینکه از زیر یک کار شانه خالی کنیم، یا بهانه ای برای انجام ندادن آن جور کنیم، از ابزار و وسیله های مختلفی کمک می گیریم، برخی مشکل خود را فقدان حوصله برای انجام کارها بیان می کنند و با گفتن یک جمله که فعلا حوصله ندارم قضیه را تمام می کنند.

برخی دیگر با به تعویق انداختن مسئولیت هایی که به عهده آنها گذاشته شده از انجام دادن آن طفره می روند و بالاخره وقتی از برخی از آدم ها می‌خواهیم کاری را ترک کرده و کار دیگری را جایگزین آن کنند، می گویند ما به این کار عادت کرده ایم و ضرب المثل معروف را که ترک عادت موجب مرض است را به عنوان سپری محکم برای دفاع از خود بکار می گیرند.

سوال مهمی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا واقعا وقتی به انجام دادن یک کار عادت کردیم، نمی توان این عادت را تغییر داد و به سراغ انجام کار دیگری برویم؟ آیا این بهانه که ترک عادت موجب مرض است می تواند دلیل منطقی برای اصرار بر انجام یک کار مشخص باشد؟

حقیقت این است که یکی از مهمترین عواملی که هرگز به چشم نمی آیند و مانند سد محکم و آهنین مانع پیشرفت ما در عرصه های مختلف زندگی می شوند، عادت های ناپسندی است که ما به آنها گرفتار شده ایم و تا راهی برای رهایی از آنها پیدا نکنیم، نمیتوانیم زندگی خود را تغییر بدهیم و شاهد یک زندگی لذت بخش در در دنیا باشیم.

در این مقاله به برخی از عادت های ناپسند اشاره می کنیم تا با حذف کردن آنها، تغییرات ملموسی را در زندگی خود احساس کنیم.

۱ - گوش دادن مداوم به موسیقی

یکی از عادت هایی که امروزه در بین افراد کاملا مشهود است، گوش دادن به موسیقی است به نحوی که برخی از افراد اکثر اوقات خود را به این امر اختصاص می دهند و گاهی با گوش دادن به موسیقی با صدای بلند آسیب های جسمانی فراوانی را برای خود به وجود می آورند که این مسئله را می توان به عنوان یک عادت ناپسند معرفی کرد.

۲ - پرخوابی

برای توضیح این عادت توجه به این مساله لازم است که پرخوابی و کم خوابی یک مسأله نسبی است و شما با توجه به سنی که در آن هستید باید میزان استاندارد خواب خود را مشخص کنید، بعد از مشخص شدن میزان استاندارد ساعت هایی که شما به خواب نیاز دارید، خوابیدن بیش از آن مقدار آثار جسمی و روحی بدی را در زندگی شما به دنبال خواهید داشت که متاسفانه این مساله به عنوان یکی از عادت های ناپسند در بین برخی از افراد مشاهده می شود.

۳ - بد زبانی

برخی آن قدر از الفاظ زشت و ناپسند استفاده کرده اند که این مساله به عنوان یک عادت برای آنها تبدیل شده است و همیشه و همه جا از این الفاظ استفاده می کنند و به سبب همین عادت ناپسند مورد ملامت و نکوهش اطرافیان خود قرار می گیرند.

۴ - عادت به انجام گناه در خلوت

برخی از افراد در جامعه چهره موجهی دارند اما در خلوت و نهان خود عادت های ناپسندی دارند و به انجام برخی از گناهان خو گرفته اند که این مسئله می تواند روزی موقعیت و آبروی آنان را با خطرات مهمی مواجه کند که از جمله این خطرات رسوایی در میان جامعه است.

۵ - عادت به دروغ گویی

این عادت نیز که در بین برخی از افراد مشاهده می شود و متاسفانه با دروغ های زیادی که به زبان آورده اند، کاملا قبح و زشتی این عمل برای آنها عادی شده است و به سادگی برای هر موضوع بی ارزشی نیز دروغ می گویند.

دروغ گویی که در آیات و روایات اسلامی به شدت از آن نهی شده است ضررهای قابل توجهی را برای فرد و جامعه به دنبال خواهد داشت که از جمله ضررهای مادی که زندگی افرادی که به این گناه بزرگ عادت کرده اند را تهدید می کند، فقر و بیچارگی در دنیا است.

آنچه مسلم است افرادی كه به این صفات و ویژگی های ناپسند عادت كرده اند یک شبه نمی توانند عادت خود را ترک كنند اما می توان با یک برنامه ریزی كوتاه مدت و با مطالعه پیرامون عوارض و مشكلاتی كه این عادت های ناپسند میتواند برای ما و اطرافیان ما به وجود بیاورد در صدد حذف آنها از زندگی و جایگزینی عادت های خوب باشیم.