به گزارشافکارنیوز، علیرضا دائمی اظهار داشت: در قانون برنامه پنجم توسعه، ایجاد مدیریت آب براساس حوضه های آبریز عنوان شده و براساس این تکلیف قانونی، باید در طی برنامه پنجم این ساختار ایجاد شود.

وی با بیان اینکه ساختار باید متناسب با تحولی که در کشور صورت می گیرد انجام شود، گفت: ساختار ابزاری است برای انجام وظایف و در سال ۸۶ تغییر ساختاری در وزارت نیرو رخ داد و معاونت آب و آبفا مستقل از شرکت ها ایجاد شد.

وی ادامه داد: در پنج سالی که این مسیر پیش رفته است، یک سری مزایا و یک سری معایب را شاهد بودیم که هر دو مورد باید کنار هم دیده شود.

وی تصریح کرد: اکنون یکی از مشکلات ما این است که هنوز مدیریت آب در سطح استان یا ملی انجام می شود و به دلیل عدم وجود ساختاری که بتواند در حوضه های آبریز عمل کند، بعضا با چالش هایی مواجه می شویم که طبیعی ترین آنها رقابت برای برداشت بیشتر از منابع آبی است.

دائمی افزود: زمانی که مدیریت آب بر اساس حوضه های آبریز انجام نمی شود، هر استانی رقابت می کند تا در محدوده استان خود از یک رودخانه یا از منابع آب زیرزمینی، آب بیشتری را برداشت کند و ادامه این مسیر چه به لحاظ مباحثعلمی و چه به لحاظ مدیریتی خیلی درست نیست.

سرپرست معاونت آب و آبفای وزارت نیرو اظهار داشت: حتما باید این ساختار ایجاد شود و پیکره رودخانه از بالاترین نقطه تا پایین ترین نقطه در یک ساختار مدیریت شود.

وی ادامه داد: به طور مثال رودخانه کارون که از مناطق کوهستانی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و استان های بالادستی سرچشمه می گیرد تا پای دریا که در استان خوزستان است باید مدیریت یکپارچه بر آن اعمال شود.

وی تصریح کرد: این تحول باید صورت بگیرد و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این ساختار را ایجاد کنیم.