خسرو ارتقایی در جمع خبرنگاران در خصوص وجود نیترات در آب تهران گفت: در مجموع تصمیماتی که وزارت نیرو برای بررسی میزان نیترات آب اتخاذ می کند، نقش اصلی بر عهده شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور است که با آزمایشگاههای مجهز خود، به صورت مرتب مطابق با استانداردهای مربوطه آبهای نمونه برداری شده را آزمایش می کند.

به گزارش مهر، وی اظهار داشت: هر چاهی که نیترات آن بالاتر از حد مجاز باشد، مسدود خواهد بود. در مقابل برای جایگزینی آن چاههای جدید حفر می شود. البته سیمانتاسیون مناطقی که احتمال نفوذ نیترات به داخل چاه وجود دارد نیز در دستور کار است.

ارتقایی گفت: کیفیت آب تهران برای عامه مردم مشکل خاصی را ایجاد نمی کند اما کودکان زیر ۳ ماه و زنان باردار بهتر است که از آبهای بسته بندی شده استفاده کنند. البته وزیر نیرو دستور اکید داده است چاههایی که با کیفیت نامناسب در مدار بهره برداری هستند، از مدار خارج شوند.

وی اظهار داشت: بیش از ۴۰۰ حلقه از چاههای آب منطقه ای تهران در اختیار آبفا قرار دارد که به صورت مرتب پایش می‌شوند. این درحالی است که بالغ بر ۳۰۰ میلیون مترمکعب از نیاز مصرفی آب تهران از چاهها استفاده می شود.

وی در ادامه درباره طلب پیمانکاران از این بخش گفت: امروز با وجود اینکه ۴۰ درصد بودجه طرحهای ملی و استانی دریافت و بابت طلب به پیمانکاران پرداخت شده است، اما همچنان بالغ بر ۵۰۰ میلیارد ریال بدهی به پیمانکاران وجود دارد.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران در پاسخ به سئوال مهر افزود: این بدهکاری زیانهای فراوانی را به اجرای پروژه ها به خصوص در مناطق سردسیر وارد می آورد، چراکه فصل کاری ما تا آخر آبانماه است و بعد از ورود به فصل سرد سال، امکان ادامه کار وجود ندارد، بنابراین زمانی که مطالبات پرداخت نشود، به طور قطع روند کار کند خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر سهم طرحهای آب منطقه ای تهران از اوراق مشارکت آب و فاضلاب گفت: اثرگذاری انتشار این اوراق در طرح آبرسانی از سد تنظیمی کرج به تهران است و سایر طرح های این شرکت تامینی بوده و از این محل نمی‌توانند استفاده کنند.

ارتقایی گفت: چنانچه در آینده اوراق مشارکتی برای بخش آب منتشر شود، به طور قطع ما نیز از آن سهمی خواهیم داشت. البته اولویت در انتشار اوراق با بخش برق و آبفا است و پس از آن، بخش آب اوراق خود را منتشر می کند.

وی اظهار داشت: وضعیت بارندگی نسبت به مدت مشابه سال قبل از ۱۱ درصد رشد برخوردار است، اما نسبت به درازمدت، شاخص یک درصد منفی است.

به گفته مدیرعامل آب منطقه ای تهران، میزان بارندگی در سطح استان تهران ۳۲۸ میلی متر است. از نظر میزان حجم سدها نیز مخزن سد کرج در حال حاضر ۱۷۷ میلیون مترمکعب پر است، در حالیکه سال گذشته در همین زمان این رقم ۱۹۴ میلیون مترمکعب بوده است که ۱۷ درصد کاهش را نشان می دهد.

وی تصریح کرد: حجم مخزن سد لتیان هم اکنون ۷۴ میلیون مترمکعب است که سال گذشته ۹۰ میلیون مترمکعب بود. ضمن اینکه حجم مخزن سد لار نیز ۹۷ میلیون مترمکعب است که سال گذشته ۸۸ میلیون مترمکعب بود. حجم مخزن سد طالقان نیز ۳۴۰ میلیون مترمکعب است که نسبت به سال گذشته که حدود ۳۰۸ میلیون مترمکعب بود، ۳۲ درصد رشد نشان می دهد.

ارتقایی ابراز امیدواری کرد که سال آبی ۹۰-۸۹ که از ابتدای مهرماه جاری آغاز می شود، سالی خوب و پربرکتی باشد؛ هر چند سازمان هواشناسی در ۳ ماهه پاییز، برای نیمه شرقی کشور نرمال و برای نیمه غربی زیر نرمال پیش بینی بارندگی داشته است. وی افزود: این وضعیت هشدار می دهد که شهروندان باید در مصارف خود صرفه جویی داشته باشند.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران از علاج بخشی سد لار خبرداد و گفت: اگر بتوان فرار آب این سد را مهار کرد، منبع آبی خوبی به دست خواهد آمد. هم اکنون پیمانکاری برای این مهم مشخص شده است.

ارتقایی گفت: یکی از اقداماتی که آب تهران با جدیت دنبال می کند، اجرای پروژه های طرح ساماندهی آبهای جنوب تهران است که در جلسات پیش از سفر دور سوم سفرهای استانی دولت به تهران، بعنوان یکی از درخواست های جدی ما مطرح است.

وی اظهار داشت: با اجرای این پروژه، طرحهای بازچرخانی آب و استفاده مجدد از آن، جامه عمل به خود می پوشد؛ ضمن اینکه در حال حاضر حدود ۲.۵ مترمکعب بر ثانیه از پساب این طرح به دشت ورامین و پاکدشت منتقل می شود و از اواخر خردادماه نیز که امکان تامین آب از سد لتیان و ماملو برای بخش زراعی وجود نداشت، برای تامین آب از پساب جنوب تهران استفاده می‌شد.

ارتقایی در خصوص طرح تامین آب شهرهای حاشیه کویر و قم گفت: این طرح هم اکنون در مرحله خوبی از پیشرفت قرار دارد، به نحوی که کل طرح ۸۰ درصد پیشرفت دارد و سرشاخه های دز به قمرود نیز ۹۰ درصد و سد کوچری ۲۴ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.

وی ادامه داد: برای رفع دغدغه اعتبار اجرای این طرح، در جلسه ای با رییس جمهوری دستورات لازم را برای تامین اعتبار کسب کرده ایم و هم اکنون منتظر تخصیص از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری هستیم.