به گزارش افکارنیوز، امروز شبکه تروریستی القاعده بیست و پنج ساله شد. در یازدهم آگوست سال ۱۹۸۸ گروهی از شبه نظامیان در پاکستان سازمانی را بنیان گذاشتند که در ابتدا هدفش مقابله با اشغالگران شوروی در افغانستان بود.

القاعده که در آن سالها با حمایت های لجستیکی و مالی دولت آمریکا قدرت گرفت، یک دهه بعد به اصلی ترین دشمن غرب و به ویژه ایالات متحده تبدیل شد. " جیسون بورکه " کارشناس مبارزه با تروریسم در این رابطه می گوید بدون کمک های سازمان سیا و کشورهای عربی شکل گیری سازمانی به نام القاعده غیرقابل تصور بود.

در نشستی که برای تاسیس القاعده تشکیل شد، " اسامه بن لادن " نیز حضور داشت. در این جلسه بحثهای فراوانی در مورد علت شکل گیری و اهداف چنین سازمان نظامی مطرح شد که مهمترین آن تشکیل جبهه مبارزه علیه ارتش شوروی در افغانستان بود.

در پانزدهم فوریه سال ۱۹۸۹ روسها خسته از یک دهه جنگ بی ثمر خاک افغانستان را ترک کردند. اما سالها طول کشید تا غرب به خطری که در پس تشکیلات افراطی القاعده وجود داشت، پی ببرد.

در سایه وضعیت نابسامان افغانستان، القاعده به فعالیت های خود ادامه داده و توانست در دهه ۱۹۹۰ میلادی با جذب افراد بیشماری در کشورهای دیگر شبکه ای بین المللی در منطقه ایجاد کند. اوج فعالیت القاعده در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بود که به یکباره توجه غرب و آمریکا را به خود جلب کرد.

امروز با وجود کشته شدن بن لادن و مقابله ارتش آمریکا با شاخه های القاعده در پاکستان، یمن و دیگر کشورهای منطقه این شبکه همچنان به عنوان خطری جدی برای منافع غرب به شمار می رود. به اعتقاد بورکه القاعده نه تنها خطری بالفعل برای غرب به شمار می رود بلکه می تواند عامل ایجاد معضلات فراوانی در آینده باشد.

هر چند شبکه تروریستی القاعده نتوانسته جنبشی سراسری علیه غربی ها به راه بیاندازد اما همچنان با جذب اسلامگرایان افراطی در سراسر جهان و شیوه های تروریستی خود به حملات خونین علیه منافع غرب ادامه می دهد. امروز القاعده به یک برند نام آشنا تبدیل شده که هدف اصلی اش ضربه زدن به آمریکا و همپیمانانش در سراسر جهان است.