ضبط اموال و داراييهاي مقامات آمريكايي تحت تحريم ايران و ممنوعيت ورود اين افراد به هر نقطه از خاك جمهوري اسلامي ايران از جمله مجازاتهايي است كه در طرح تحريم مقامات آمريكايي كميسيون سياست خارجي مجلس آمده است.
به گزارش فارس، طرح " تحریم و تعقیب مقامات آمریکایی " در دستور کار کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی قرار دارد که این کمیسیون در هفته گذشته به کلیات طرح مذکور رأی مثبت داد اما هنوز جزئیات این طرح در حال بررسی در کمیسیون بوده و ممکن است دست‌خوش تغییراتی شود.
متن کامل طرح " تعقیب و تحریم برخی مقامات آمریکایی " به شرح ذیل است:
مقدمه:
ایالات متحده آمریکا با عنایت به رویکرد یکجانبه گرایانه خود، جنایات وسیعی علیه بشریت مرتکب شده است. اگر چه کلیت سیاست‌های جنایتکارانه آمریکا محکوم است، اما برخی از مقامات آمریکایی نقش مستقیم در این جنایات ایفا نموده‌اند.
این افراد ناقض جدی حقوق‌بشر در عرصه جهانی علی‌الخصوص در عراق و افغانستان بوده و از تروریست‌ها به طور مستقیم حمایت کرده و همچنین تولید در قاچاق و ترانزیت مواد مخدر ایفای نقش جدی نموده‌اند.
به منظور محکوم نمودن این اشخاص به عنوان جنایتکاران علیه بشریت و ناقضین حقوق‌بشر این طرح آماده شده و اسامی بیست و شش تن از مقامات آمریکایی مشخص شده است و لیست تکمیلی نیز متعاقباً اعلام و به این لیست افزوده خواهد شد.
ماده واحده: مقامات ‌آمریکایی این لیست به دلیل جنایات علیه بشریت و نقض حقوق‌بشر و قاچاق مواد مخدر مشمول تحریم‌ها و مجازات‌های ذیل می‌شوند:
الف - کلیه اموال و دارایی‌های این افراد ضبط و توقیف می‌شود،
ب - ورود این افراد به هر نقطه از خاک جمهوری اسلامی ایران ممنوع می‌باشد،
ج - قوه قضائیه مکلف است در دادگاه‌های کشور این اشخاص را به عنوان جنایتکاران علیه بشریت و ناقضین حقوق‌بشر محاکمه و اقدام به صدور حکم نماید،
تبصره: دادستان کل کشور موظف است فهرست اسامی و مستندات جنایات این افراد را جهت طرح و تعقیب به دادستان دیوان بین‌المللی(آی. سی. سی) ارائه نماید.
د - وزارت امور خارجه مکلف است مراتب را در مجامع بین‌المللی پیگیری نماید،
ه - صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران باید با استفاده از امکانات خود، افکار عمومی و جهانی را نسبت به جنایات این اشخاص آگاه نماید،
تبصره ۱ - به منظور پیگیری موارد فوق، کمیته‌ای به ریاست دادستان کل کشور متشکل از وزارت اطلاعات، وزارت کشور، وزارت امور خارجه، صدا و سیما، نیروی انتظامی، یک نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و یک نفر از اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی با انتخاب کمیسیون‌های مزبور تشکیل می‌شود.
تبصره۲ - این کمیته موظف است گزارش مستمر خود را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارائه نماید.
به گزارش فارس، "جفري. دي. ميلر " فرمانده زندان گوانتانامو از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ به اتهام نقض حقوقبشر، شكنجه و آزار زندانيان، "دريادار جفري هربسون " فرمانده كنوني زندان گوانتانامو به دليل تداوم در مشاركت و آزار زندانيان و نقض حقوقبشر از سال ۲۰۱۰، "ناخدا ويليام راجرز " فرمانده ناو وينسنز آمريكا در جريان حمله به هواپيماي مسافربري جمهوري اسلامي ايران در سوم ژوئيه ۱۹۸۳ و "دونالد رامسفيلد " وزير دفاع سابق آمريكا از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ به اتهام كشتار مردم غير نظامي، شكنجه و آزار زندانيان "ابوغريب "، "گوانتانامو " و "بگرام " و همچنين كشتار هزاران انسانهاي بيگناه در افغانستان و عراق، از جمله افرادي هستند كه در اين ليست قرار دارند.