اظهارات تند مدیر پرسپولیس علیه رویانیان

به گزارش افکارنیوز، داریوش مصطفوی به سازوکار انتخاب هیات مدیره جدید پرسپولیس انتقاد دارد. او معتقد است وزیر ورزش همه هم و غمش در انتخاب کادر جدید مدیران این باشگاه را بر مسائل اقتصادی معطوف کرده و کمتر به فکر مسائل فنی بوده است. مصطفوی که خود روزی مدیرعامل سرخ ها بود، مدیران تازه به پرسپولیس آمده را «غیرخودی» می‌خواند و صرف پولدار بودن آن ها را هم دلیل‌خوبی برای مدیر شدنشان نمی داند. او اما بخش اعظم گفت و گویش با «قانون» را به موضوع بدهی میلیاردی رویانیان اختصاص داده. می گوید، رویانیان و فتح ا… زاده مدیران چسبیده به فوتبال بودند و بخش زیادی از بریز و بپاش‌های کنونی فوتبال را هم مرتبط با ندانم کاری های آنها می‌خواند. رئیس اسبق فدراسیون فوتبال بر دادگاهی شدن رویانیان به خاطر این همه بدهی اش هم تاکید دارد.

کادر جدید مدیریت پرسپولیس اخیرا امور این باشگاه را به دست گرفت، نظرتان چیست؟

به هر حال در همه جای دنیا هیات مدیره باشگاه ها انتخاب می شوند. البته گاهی هم احتمال دارد انتصاب شوند و حتی گاه هم ممکن است که، مردم اعضای هیات مدیره باشگاه محبوب شان را انتخاب کنند. امیدوارم موفق باشند.

نظری در مورد هیات مدیره جدید ندارید؟!

خب، تا آنجا که من خواندم بیشتر این افراد کمتر مرتبط با فوتبال هستند. ای کاش از مدیران تازه رفته هم به خاطر زحمات‌شان تقدیر می شد. متاسفانه در انتخاب هیات مدیره های سرخابی معمولا سلیقه ای عمل می شود و گاهی افرادی که می توانند کمک کنند بیرون می مانند. به هر حال افراد جدیدی به پرسپولیس آمده اند که من آن ها را «غیر خودی» می خوانم و امیدوارم این غیر خودی ها بتوانند رضایت مردم و هواداران را جلب کنند. کشتی فوتبال سال‌هاست به گل نشسته. خدا کند اینها بتوانند با پول هایشان گشایشی در آن ایجاد کنند.

پروین رفت و جمع مدیران احمدی‌نژادی پرسپولیس را هم با خود برد. چرا پروین چند ماه بیشتر دوام نیاورد؟

من با اتوبوسی آمدن و اتوبوسی رفتن کلا مخالفم. این را در دوره احمدی نژاد هم چندین و چند بار گفتم. ای کاش مدیران کلان این مملکت قدری به کیفیت ها و کارنامه ها نگاه می کردند تا بگردند و ببینند چه کسی احمدی نژادی بوده و چه کسی طرفدار روحانی. متاسفانه اخیرا رسم شده هر مدیری بر یک صندلی تکیه می کند، واگن پر از آدم خودش را می آورد و واگن مدیر قبلی را از ریل هل می دهد بیرون. اتوبوسی آمدن هنر نیست. ای کاش ما ببینیم دیگران چه هنری دارند. اینکه ما افراد را به صرف تمایلات سیاسی شان حذف کنیم دوره اش دیگر گذشته. کار درست این است که لیاقت ها بررسی شوند و مشکلات. متاسفانه همین نگاه سلیقه ای در ۸ سال گذشته مشکلات عدیده ای برای کشور به بار آورد و ثمره اش هم همینی است که می بینیم.

شما فکر نمی کنید روند مدیریتی که رویانیان داشت و اینکه او این همه بدهی به بار آورد، دولت را به اجبار در مسیر تغییر افراد قرار داد؟

من در گذشته نظرم را در مورد امثال رویانیان و فتح ا… زاده گفتم. آنها نه چکیده فوتبال بلکه چسبیده به فوتبال هستند. من به هر دوی این مدیران به خاطر همه ندانم کاری هایشان کارت قرمز می دهم و ایضا به آن مدیرانی هم که اینها را به روی کار آوردند، کارت قرمز می دهم. ما یادمان هست. همین ها یک روزی آرزو داشتند با علی کریمی ها عکس یادگاری بگیرند. اما ورق به نفع‌شان برگشت و مدیران آنها شدند و حق شان را هم خوردند. همین علی کریمی زمانی که من مدیرعامل پرسپولیس بودم ۲۷۰ میلیون از ما گرفت اما دوستان به بازیکنی مثل کریم انصاری فرد یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان پول دادند. همین آقایان و امثال اینها بساط پول های زیر میزی را به راه انداختند و پول های خارج از عرف را بین بازیکنان پخش کردند تا امروز این وضع‌مان باشد. ما تیم ملی را با ۴۵ میلیون تومان به جام جهانی بردیم اما امروز مدیرانی هستند که برای اداره پرسپولیس و استقلال ۱۵۰ میلیارد تومان کسری بودجه دارند.

رویکرد کنونی دولت و وزارت ورزش در انتخاب مدیران پرسپولیس را چطور می بینید؟

من فکر می کنم تمرکز وزارت ورزش بیش از هر چیز بر مسائل اقتصادی این باشگاه بوده. این ها غالبا افرادی هستند که با پولشان آمده‌اند و فوتبال را نمی شناسند اما مردم تا ۴ماه دیگر از آنها مدیریت فوتبالی می خواهند. باشگاهداری تنها کار اقتصادی نیست. بهره‌وری اقتصادی باید با اصل فوتبال توأمان باشد و موفقیت در یکی از این دو هیچ‌وقت رضایت کسی را جلب نمی کند. آقای وزیر باید هوشیار باشد که یک بخش را درست نکند اما در عوض چند بخش دیگر را خراب کند.

اما قبول دارید که بخش اعظم مشکلات پرسپولیس همین بدهی های چند میلیاردی گذشته است. اگر این هیات مدیره بتواند بدون کمک دولت این حجم زیاد بدهی ها را پرداخت کند بازهم ایرادی به انتخاب آنها وارد است؟

اصلا سوال من این است. چرا هیات مدیره جدید باید بدهی مدیران قبلی را پرداخت کند؟ یا بهتر بپرسم، چرا برخی افراد به خاطر پرداخت بدهی مدیران قبلی باید به عضویت هیات مدیره پرسپولیس در بیایند. کجای دنیا اینگونه است. مدیران بدهکار باید دادگاهی شوند. این که نمی شود یک عده بیایند میلیاردها بدهی بر جای بگذارند و سپس تیم بعد بدهی مدیران پیش از خودش را پرداخت کند. این‌طوری که سنگ روی سنگ بند نمی‌شود. دادگاه و نهادهای بازرسی باید ورود کنند. رویانیان و امثالهم باید در دادگاه پاسخگوی نوع مدیریت‌شان باشند. شما بروید اوضاع مالی پرسپولیس زمان من را بررسی کنید. من آن زمان حتی یک ریال بدهی هم بر جای نگذاشتم. انصاری فرهم همینطور. کاشانی هم همینطور بوده است. متاسفانه امثال رویانیان سعی کردند با پول بیت المال کاستی های غیرفوتبالی شان را پوشش دهند.

یعنی شما اعتقاد دارید در همین دوره پرداخت های میلیاردی به بازیکنان هم رسم شد؟

صددرصد. ممکن است عده ای ناراحت شوند اما فکر می کنم ما الان بازیکنی نداریم که بیشتر از ۲۵۰ میلیون تومان ارزش داشته باشد. متر و ملاک آقایان برای پرداخت حقوق های یک میلیارد و ۴۰۰ میلیونی به بازیکنان‌شان باید روشن شود. آقایان باید بگویند از کیسه چه کسی این حاتم بخشی ها را کرده اند. متاسفانه همین که هیات مدیره جدید می پذیرد بدهی مدیران قبل از خود را پرداخت کنند یعنی سرپوش گذاشتن و پوشش خرابکاری های گذشتگان.

اساسا با حضور افراد سرمایه دار در فوتبال موافقید یا خیر؟

حداقل با شیوه کنونی من کاملا مخالف هستم. ما نمی دانیم این پول ها از کجا می‌آیند. این افرادی که به پرسپولیس آمده‌اند، قدمشان روی چشم. حتی این هم به ما ربطی ندارد که آنها چگونه می خواهند پول و سرمایه شان را خرج کنند اما بهتر از خیلی شفاف بگویند از کجا این پول ها می آورند. من مطمئنم در هیچ کجای دنیا بخش خصوصی پیدا نمی شود که بخواهد بدون در نظر گرفتن نفع شخصی‌اش چنین هزینه هایی بکند.

قرارداد ۳۰ میلیاردی پرسپولیس با اسپانسر جدیدش چطور بود؟

به نظرم اینکه آقای گودرزی قرارداد یک ساله با این اسپانسر بسته بسیار حرکت قشنگی است. چون در پایان فصل می تواند هر تصمیم جدیدی در این حوزه و حتی بحثخصوصی سازی آن بگیرد. البته پنهان ماندن نام اسپانسر ۳۰ میلیاردی هم خود قصه ای است که امیدوارم هرچه زودتر از نام آن رونمایی شود.

و انتخاب علیرضا رحیمی به عنوان مدیرعامل پرسپولیس؟

انتخاب بسیار خوبی است. او فوتبالیست بوده، سابقه مدیریت در ورزش دارد و ساختار را به خوبی می شناسد. رحیمی از نگاه منتقدانش تنها یک مشکل دارد و آن هم اصفهانی بودنش است که اشکالی به آن وارد نیست. این درست مثل آن است که ما بگوییم چون کی روش ایرانی نیست نباید او را دوست داشت و از او حمایت کرد!

فکر می کنید دایی باید بماند؟

بله. او فصل قبل نتایج خوبی با پرسپولیس گرفت و هیات مدیره باید از این مربی دفاع کند.