به گزارش افکارنیوز، عبدالحسین مختاباد در جلسه علنی امروز شورا با انتقاد از مخالفان طرح نظارت شورا بر موسسه همشهری گفت: عده ای می گویند شورا می خواهد رکن ۲ و سانسور در همشهری ایجاد کند. شورای شهر چنین قصدی ندارد. سابقه چندین ساله ما در حمایت از خبر و خبرنگاران زبانزد خاص و عام است و نیازی نیست برخی افراد خاص به ما درس حمایت از رسانه بدهند!

وی ادامه داد: ما در طول سال های اخیر دیدیم چه بسیار از روزنامه ها بسته شد و محدودیت های رسانه ای ایجاد شد. همین اکنون به وزیر ارشاد حمله می شود که چرا خانه سینما و انجمن صنفی روزنامه نگاران را می خواهید باز کنید. بنابراین همین قدر که روزنامه همشهری از این طوفان ها به سلامت در رفته، باید به مسئولان آن تبریک گفت.

مختاباد افزود: همشهری یک موسسه فرهنگی نیست، یک بنگاه عظیم اقتصادی است و گردش مالی آن در سال صدها میلیارد تومان است. بخش آگهی های آن با درآمد ۵-۴ میلیارد تومانی به پیمانکار بخش خصوصی واگذار شده که همین جای سوال دارد که چه کسی به همشهری اجازه داده آگهی ها را واگذار کند. علاوه بر این، همشهری بین ۲۰ تا ۳۰ پیوست دارد که هیچ ارتباط و کارکرد شهری ندارد.

رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تاکید کرد: ما با نظارت بر این روزنامه، قصد داریم به همشهری بگوییم شجاعت داشته باشد، از خودسانسوری خود را نجات دهد، از طرح های شهرداری و شورای شهر انتقاد کند و از نظرات کارشناسان و اندیشمندان در تحلیل مسائل شهری استفاده کند.

وی تصریح کرد: شورای شهر حتی برای نظارت بر پسماند ناظر می فرستد، بعد در سالی که از سوی مقام معظم رهبری با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده، آیا شورای شهر باید اصلی ترین پایگاه اقتصادی و فرهنگی شهرداری را به فراموشی بسپارد؟ آیا نمایندگان مجلس که در مطبوعات و صدا و سیما نماینده دارند، خبرنگاران و مجریان را احضار می کنند و به آنها دیکته می کنند که چه بگویید و چه نگویید؟

مختاباد تاکید کرد: وظیفه شورا نظارت بر شهرداری است و همشهری یک رکن رکین فرهنگی و اقتصادی شهرداری است. بنابراین باید مشمول نظارت شورا باشد. بنابراین اتهام ایجاد سانسور در همشهری، تهمت بزرگی است که به شورا می زنند.

این عضو شورای شهر در ادامه گفت: علاوه بر این، خبرنگاران برتر همشهری از کار برکنار شده و در این روزنامه به کار گرفته نمی شوند که این موضوع نیز باید مورد رسیدگی قرار بگیرد. بنابراین ما نه تنها خواستار محدودیت روزنامه نیستیم، بلکه به دنبال رهاندن روزنامه از بند خودسانسوری و ورود آن به عرصه نقد شهرداری و شورا هستیم.

مختاباد در ادامه با انتقاد از عملکرد سخنگوی شورای شهر گفت: درخواست ما از سخنگوی شورا این است که وقتی جلوی خبرنگاران قرار می گیرد، نه جزو اصلاح طلبان، نه جزو اصولگرایان و نه جزو پایداری های دلواپس باشد! هم اینک یک پیامک به نقل از سخنگوی شورای شهر از باشگاه خبرنگاران برای ما آمده که تیتر آن «تصویب طرح قرون وسطایی از سوی اصلاح طلبان شورا» است.

وی ادامه داد: این طرح اصلاح طلبان نیست و ۱۸-۱۷ امضا از اعضای شورای شهر دارد. اما سخنگوی شورا گفته «تعجب می کنم که چرا اصلاح طلبان شورا این رفتار عجیب و غریب را از خود نشان داده اند». ما برای نظارت بر شهرداری و همشهری نباید به کسی توضیح بدهیم و وقتی می خواهیم وارد عرصه نظارت بر موسسه عریض و طویلی مثل همشهری شویم، خواهشمندیم آقایان آب را گل آلود نکنند.

رئیس کمیته فرهنگی شورا اضافه کرد: از سوی دیگر وقتی دوست عزیزم آقای سروری در تلویزیون حضور می یابند و نظرات خاص خود را ارائه می دهند، از رئیس صدا و سیما می خواهیم طرف مقابل را هم دعوت کنند تا مردم حرف های هر دو طرف را بشنوند و قضاوت کنند.

در ادامه جلسه رضا تقی پور، سخنگوی شورا با انکار خبر مطرح شده گفت: من چنین مصاحبه ای انجام نداده ام. من خودم هم بعد از دیدن پیامک، تعجب کردم. این طرح دوفوریتی بود که دو فوریت آن رای نیاورد و بعد مخالفان و موافقان طرح صحبت کردند. اما من هیچگاه از عبارات اصلاح طلبی و اصولگرایی استفاده نکردم، چون به این مسائل اعتقاد ندارم.

وی ادامه داد: بعد از انتشار متن خبر، خبرنگار از من پرسید نظر شخصی شما چیست. گفتم من متن مصوبه را ندیده ام، اما اگر منظور نظارت مدیریتی است، مثل بقیه سازمان ها و دستگاه ها شورا حتما باید نظارت کند و می تواند نظر خود را اعلام کند. اما اگر منظور دخالت یا نظارت محتوایی است، طبیعی است که این کار به شورا ارتباطی ندارد؛ زیرا ما هیات نظارت بر مطبوعات داریم و نظارت بر محتوای مطبوعات، وظیفه آنان است.

تقی پور اضافه کرد: آقای مختاباد جمله ای گفتند که ابهام را بیشتر کرد. ایشان گفتند که ما می خواهیم همشهری انتقاد کند. به عقیده من ما این را هم نمی توانیم تکلیف کنیم، زیرا مصداق دخالت است. در حالی که ما مثل بقیه ارگان ها قصد نظارت بر این موسسه را داریم.

احمد مسجدجامعی، رئیس شورا نیز گفت: من تعجب می کنم که چطور یک خبرگزاری به حریم و حدود سخنگوی شورا احترام نمی گذارد و وقتی ایشان می گوید من اصلا از عبارات اصولگرایی و اصلاح طلبی استفاده نکرده ام، چرا این رسانه باید این مطلب را به نقل از سخنگو بازتاب دهد.

مسجدجامعی افزود: روزنامه همشهری تبدیل به یک سرمایه اجتماعی شهر ما شده که این محصول تلاش مدیران گوناگون است و متعلق به هیچ کسی هم نیست، بلکه به نظام تعلق دارد. وقتی این روزنامه در دوره مسئولیت من در وزارت ارشاد دچار مشکلات جدی شده بود، این بحثرا مطرح کردم و به جد پذیرفته شد که این روزنامه یک سرمایه ملی است؛ چرا که مدیران، شهرداران و خبرنگاران عوض شده اند و این روزنامه مانده است.

وی اضافه کرد: رویکرد این روزنامه در زمان تاسیس، رویکردی اجتماعی بود با این محور که جامعه نیاز به آرامش دارد؛ زیرا کارکرد شورای شهر اجتماعی است و هر چه به کارکرد سیاسی و جناحی نزدیک تر شود، تاثیرگذاری خود را از دست می دهد. زیرا در مسائل اجتماعی همدلی، همراهی و همگامی لازم است.

رئیس شورای شهر با طرح گلایه از منتقدان طرح نظارت شورا بر همشهری گفت: در دوره های گذشته سه عضو شورای شهر شامل آقایان دانشجو، کاشانی و خسروی وفا در همشهری به عنوان ناظر حضور داشته اند و بنابراین نیازی به مصوبه جدید برای این کار نیست. اما این بحثمطرح شد که از آنجا که در شورای سوم حتی یک نماینده از شورا در همشهری حضور نداشت، از باب تقویت مصوبه قبلی، این مصوبه جدید را مطرح کنیم.

مسجدجامعی تصریح کرد: هیچ کسی در جمع ما حاضر به این نیست که از قوت و قدرت همشهری کاسته شود. ما نمی خواهیم تبدیل به شورای تیتر یا شورای سردبیری همشهری شویم یا درباره مطالب پیش از چاپ اظهارنظر کنیم. البته در دوره هایی از نظارت شورا بر همشهری این مسائل وجود داشته که ما از آن دفاع نمی کنیم. بنابراین امیدوارم این مصوبه به همراهی بیشتر همشهری با شورای شهر منجر شود و به نظرم بهتر است فضای خرده گیری از یکدیگر را کاهش دهیم.