به گزارش افکارنیوز، شهروز قلی‌نژاد خاطرنشان کرد: تابستان امسال، یکی از مرال‌های آبستن پناهگاه حیات وحش لوندویل آستارا وضع حمل کرد که پس از رهاسازی بره در محوطه قرنطینه پناهگاه، متأسفانه دچار مارگزیدگی و پس از چند ساعت تلف شد.

وی درخصوص جزئیات این حادثه تلخ و چگونگی ورود مارهای سمی به محوطه پناهگاه توضیح داد: گرمای طاقت فرسای تابستان امسال و کاهش شدید بارندگی سبب شد تا علاوه بر آتش سوزی‌های مداوم در محوطه پناهگاه، شاهد رخنه مارهای سمی بومی مناطق کوهستانی به مناطق مرطوب پایین دست و جلگه‌ای باشیم.

قلی نژاد اضافه کرد: این رأس بره مرال از ناحیه پوزه مورد مارگزیدگی قرار گرفت که تلاش‌های دامپزشکان برای بهبودی وضعیت جسمانی این بره موثر واقع نشد.

وی، نوع مار مذکور را از نوع «جعفری»، اعلام و تصریح کرد: مار جعفری گونه‌ای از افعی‌های زهردار هستند که از نظر اندازه نسبتا کوچک هستند و اندازه بزرگسالان آن از ۹۸ سانتی متر فراتر نمی‌رود.

به گزارش ایسنا، پناهگاه حیات وحش «لوندویل» با مساحت ۱۰۴۷ هکتار در جنوب شهر مرزی بندر آستارا واقع شده و از چند بخش جنگلی، جلگه‌ای، تالابی و ساحلی در نوار دریای خزر تشکیل شده است.

این پناهگاه در تاریخ ۱۳۵۲ به عنوان یکی از مناطق حفاظت شده کشور شناخته شد و در تاریخ ۲۱ مرداد ۱۳۵۴ براساس مصوبه ۶۳ شورای عالی محیط زیست به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست کشور پیوست. از محوطه ۲۰۰ هکتاری فنس کشی شده این پناهگاه، بالغ بر ۶۰ هکتار به شکل محصور برای نگهداری ۱۱ رأس مرال و ۶ رأس گوزن زرد ایرانی اختصاص یافته است.