آمادگی اتحادیه اروپا برای رفع تحریم‌های ایران

به گزارشافکارنیوز،«کارل بیلدت» وزیر خارجه سوئد در یادداشتی از اتحادیه اروپا خواسته آمادگی خود برای کاهش و برداشتن تحریم‌ها علیه ایران را نشان دهد.

وی که تا سال ۲۰۱۴ وزیر خارجه سوئد بوده در این یادداشت به بررسی روند مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه ۱ + ۵ پرداخته و با اشاره به مانع‌تراشی موضوع تحریم‌ها برای موافقت همه ایرانی‌ها با توافق هسته‌ای از اتحادیه اروپا خواسته برای رفع آنها آمادگی نشان دهد.

وی می‌نویسد: «اتحادیه اروپا باید آشکارا آمادگی خودش را برای کاهش و برداشتن تحریم‌ها علیه ایران را نشان دهد اگرچه این کارب باید با هماهنگی با شرکای اروپایی انجام شود.»

این خبر در شرایطی اعلام شده که قرار است «جان کری» و «محمدجواد ظریف»، وزیران خارجه آمریکا و ایران، به منظور مذاکره پیرامون برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در «لوزان»، سوئیس، دیدار کنند.

«وندی شرمن»، معاون وزارت خارجه آمریکا، و «عباس عراقچی» و «مجید تخت روانچی»، معاونان وزیر خارجه و «حسین فریدون»، برادر «حسن روحانی»، رئیس جمهوری ایران، و «هلگا اشمیت»، معاون سرپرست سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این مذاکرات حضور دارند.

«علی اکبر صالحی»، معاون رئیس جمهوری و سرپرست سازمان انرژی اتمی ایران، و «ارنست مونیز»، وزیر انرژی ایالات متحده نیز در مورد جنبه‌های فنی توافقنامه احتمالی گفتگو می‌کنند.

این دور از مذاکرات از روز یکشنبه آغاز شده و قرار است فردا، ۲۹ اسفند، خاتمه یابد اما در روزهای اخیر، احتمال ادامه گفت‌وگوها در بعضی سطوح مطرح شده است.

روز گذشته، وزیر خارجه ایران در پایان چهارمین روز مذاکره با طرف آمریکایی گفت که در مورد بعضی موضوعات، دو طرف به توافق نزدیک شده‌اند در حالیکه در برخی موارد، هنوز اختلاف نظر وجود دارد.

آقای ظریف گفت که دور جاری مذاکرات تا روز جمعه ادامه خواهد یافت اما افزود در صورت لزوم، امکان ادامه آن وجود دارد.

این رایزنی‌ها بخشی از گفت‌وگوهای بین بین ایران با پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به علاوه آلمان، موسوم به گروه ۱ + ۵ برای پایان دادن به یک دهه تنش بر سر برنامه هسته‌ای ایران است.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. جمهوری اسلامی ایران همواره این ادعاها را رد کرده است.

ایران از کشورهای امضاکننده پیمان انپیتی است که به کشورهای عضو، حق برخورداری از انرژی هستهای برای مقاصد صلحآمیز را میدهد.