ایران خیلی خطرناک است؛ از ما اسلحه بخرید!

به گزارش افکارنیوز، جنگ یمن در حالی پیش می‌­رود که عربستان از جنگنده‌های اف ۱۵ که از شرکت آمریکایی «بوئینگ» خریداری کرده برای بمباران این کشور استفاده می‌کند. در همین حال، جنگنده‌های اف ۱۶ شرکت آمریکایی «لاکهیلد مارتین» که به امارات متحده عربی فروخته شده‌اند هم در حال بمباران مناطقی از یمن و سوریه هستند. به زودی انتظار می‌رود اماراتی‌ها قراردادی با شرکت «ژنرال اتمیک» برای خرید ناوگانی از پهپادهای «پرداتور» را تکمیل کنند که می‌توانند برای برای جاسوسی از کشورهای اطراف به کار روند.

پیمانکاران دفاعی آمریکا را شاید بتوان خوشحال‌ترین گروه‌های شاهد جنگ‌های این روزهای منطقه خاورمیانه به شمار آورد. کشورهای عربی خاورمیانه در‌‌ همان حال که این روز‌ها از تجهیزات نظامی پیش‌تر خریداری شده شرکت‌های آمریکایی استفاده می‌کنند ولع بیشتری هم برای خرید بیشتر و بیشتر تسلیحات احساس می‌کنند.

هفته گذشته مقامات صنایع دفاعی آمریکا در یک جلسه استماع مقابل کنگره گفتند که انتظار دارند ظرف روزهای آینده با درخواست‌هایی جدید از طرف متحدان عربی آمریکا برای خریداری هزاران موشک، بمب و سایر سلاح‌های ساخت این کشور برای پر کردن دوباره زرادخانه‌های تسلیحاتی آن کشور‌ها مواجه شوند.

شرکت‌های آمریکایی البته در این میان یک نکته مهم را هم برای فروش سلاح به کشورهای عربی منطقه باید در نظر بگیرند و آن هم اینکه نوع و میزان فروش این سلاح‌ها باید به گونه‌ای باشد که برتری نظامی رژیم صهیونیستی در برابر کشورهای عرب را حفظ کند. با این وجود، اتحاد غیررسمی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته برای مخالفت با ایران و مذاکرات هسته‌ای جاری با این کشور باعثشده دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا آزادی عمل بیشتری برای فروش تجهیزات دفاعی پیشرفته‌تر به کشورهای عربی، بدون مخالفت اسرائیل احساس کند.


کار‌شناسان مسائل صنعتی و متخصصان مسائل خاورمیانه اخیراً در مصاحبه با روزنامه نیویورک تایمز گفته‌اند آشوب‌های ایجاد شده در منطقه و تصمیم کشورهای ثروتمند عربی برای مقابله با توهم امپراتوری ایران و جلوگیری از افزایش نفوذ آن باعثسرازیر شدن سیل درخواست‌ها برای دریافت پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی از آمریکا خواهد شد.

مطابق آمارهایی که هفته گذشته «موسسه بین المللی صلح استکهلم» منتشر کرده عربستان سعودی، سال گذشته با خریداری بیش از ۸۰ میلیارد دلار تجهیزات دفاعی که حتی از انگلیس و فرانسه هم بیشتر است چهارمین بازار بزرگ صنایع دفاعی لقب گرفته است. طبق همین آمار، امارات تقریباً ۲۳ میلیارد دلار در همین راستا هزینه کرده که بیش از سه برابر هزینه این کشور در این بخش در سال ۲۰۰۶ بوده است.

قطر، یکی دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس در راستای تلاش برای افزایش نفوذ خود یک قرارداد ۱۱ میلیارد دلاری را با پنتاگون برای خرید بالگردهای جنگی آپاچی و سامانه‌های پدافند هوایی «پاتریوت» امضا کرد. این کشور کوچک اکنون امیدوار است با خرید تعداد بیشتری جنگنده اف ۱۵ ساخت شرکت آمریکایی «بوئینگ»، جت‌های فرانسوی «می‌راژ» خود را از رده خارج کند.

شرکت‌های دفاعی آمریکایی هم مایل به دریافت این پول‌ها هستند. شرکت بوئینگ سال ۲۰۱۱ در قطر یک دفتر تأسیس کرد و «لاکهیلد مارتین» هم سال جاری دفتر خود را در این کشور افتتاح کرد. شرکت لاکهیلد در سال ۲۰۱۳ بخشی به نام فروش خارجی راه اندازی کرد و مدیر عامل آن گفت که این شرکت نیازمند افزایش میزان مبادلات خارجی خود است. وی در سایه کاهش هزینه‌های پنتاگون، کسب ۲۵ تا ۳۰ درصد از کل درآمدهای لاکهیلد مارتین از محل فروش خارجی را افق این شرکت قرار داده است.

اکنون شرکتهای تسلیحاتی آمریکایی امیدوارند مطابق پیش بینیهایی که نهادهای اطلاعاتی کشورشان ارائه میکنند جنگهای خاورمیانه مدت زمان بیشتری دوام بیاورد. طولانیتر شدن چشم اندازهای دوام جنگ به معنی اشتیاق بیشتر کشورهای عربی برای دریافت جنگندههای اف ۳۵ است. آمریکاییها در گذشته در راستای تعهد برای حفظ برتری نظامی اسرائیل از تحویل این جنگنده به کشورهای عربی خودداری کردهاند اما مسئلهای که احتمال میرود اکنون معادلات قبلی را دستخوش تغییر کند، تصمیم روسیه برای فروش سامانه پدافند موشکی اس ـ ۳۰۰ به ایران است.