لایحه سلامت روان به مجلس می‌رود

به گزارشافکارخبر،طاهر موهبتی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با اشاره به اینکه لایحه سلامت روان در حال حاضر آماده شده است و به زودی به مجلس تقدیم می‌شود، به راه‌اندازی یک پایگاه برای کنترل بخشنامه‌های حوزه سلامت نیز اشاره کمرد و افزود: ما در حال راه‌اندازی پایگاهی هستیم که مربوط به بخشنامه‌هاست که از یکم شهریورماه عملیاتی شده است و به مدت پنج ماه به معاونت‌ها سطح دسترسی می‌دهیم که تمام بخشنامه‌ها وارد پایگاه شود، بعد از آن نیز هیچ بخشنامه‌ای نیز لازم‌الاجرا نخواهد بود مگر آنکه وارد این پایگاه شود. بعد از این مهلت نیز گروه‌های حقوقی تشکیل می‌دهیم و بخشنامه‌ها را بازنگری می‌کنیم.

معاون برنامه‌ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت در خصوص مکاتبات مجلس و وزارت بهداشت گفت: تاکنون ۴۶ هزار مکاتبه در حوزه سلامت به مجلس ارائه شده است و این حجم از مکاتبات بی‌سابقه است. تقریباً همه وزرا در صحن مجلس مورد سوال قرار گرفتند اما وزارت بهداشت تاکنون حتی یک کارت هم نگرفته است که به خاطر تعامل خوب وزیر بهداشت با مجلس است.

موهبتی با اشاره به فراگیر بودن طرح تحول نظام سلامت در همه حوزه‌ها گفت: سلامت جزو اولویت‌های اول دولت بوده است. طرح تحول فقط برای وزارت بهداشت نیست، بلکه طرح تحول نظام است چون سلامت مهم‌ترین بخش است.

وی اعلام کرد: ما در حدود ۲ هزار و ۹۶ قانون مرتبط با حوزه سلامت داریم که نشان‌دهنده تورم قانون است. در سال ۸۹ مجلس قانونی تصویب کرد که دستگاه‌های اجرایی قوانین خود را تنقیح کنند و به مجلس آورند که تصویب شود. وزارت بهداشت نیز نخستین دستگاهی بود که این کار را انجام داد.

معاون برنامه‌ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت راه‌اندازی پایگاه ملی قوانین و مقررات حوزه سلامت و تدوین مجموعه کتب علمی براساس قوانین حوزه سلامت را از برنامه‌های در دست اقدام این معاونت اعلام کرد.

موهبتی اصلاح ساختارهای نظام سلامت، تامین منابع مالی پایدار، افزایش و بهبود کیفیت را به عنوان چارچوب‌های اصلی برنامه ششم توسعه در حوزه سلامت عنوان کرد و گفت: تاکنون ۲۰ بند از احکام حوزه سلامت در برنامه پنجم توسعه به عنوان حکم دائمی تصویب شده است که این امر در شوراهای برنامه‌ریزی به نتیجه رسیده است.

معاون برنامهریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: براساس تاکید رهبر معظم انقلاب اصلاح ساختار نظام سلامت براساس بند ۷ سیاستهای ابلاغی از سوی رهبری باید در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد.