روز اول هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان

به گزارشافکارخبر،نوبت صبح و عصر هجدهمین اجلاسیه خبرگان رهبری امروز سه‌شنبه ۱۰ شهریور با حضور اعضای خبرگان و به ریاست آیت‌الله یزدی در مجلس قدیم شورای اسلامی برگزار شد و در نوبت عصر اولین روز اجلاسیه خبرگان، ‌ اعضا به بررسی طرح کمیسیون آئین‌نامه مبنی بر افزایش تعداد اعضای خبرگان پرداختند که اعلام نظر درباره این طرح به روز دوم اجلاس خبرگان موکول شد.

در آئین افتتاحیه امروز رؤسای قوای مجریه و قضائیه، دبیر شورای نگهبان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزرای فعلی و سابق اطلاعات نیز حضور داشتند.

هنگام ورود حسن روحانی به مجلس خبرگان، نهاوندیان و حسین فریدون نیز رئیس‌‌جمهور را همراهی می‌کردند که برخلاف اجلاسیه‌های قبلی از ورود آنها به داخل مجلس خبرگان جلوگیری شد.

در حالی که هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی در ردیف اول خبرگان و در کنار یکدیگر نشسته بودند، آیت‌الله یزدی تذکراتی را در خصوص «برجام» و «اقتصاد مقاومتی» متوجه رئیس‌جمهور دانست و درباره تصویب مذاکرات هسته‌ای در مجلس تاکید کرد: «در بحثبرجام نیازی به امضا نیست چرا که خود این برنامه اقدام مشترک تعهدآور است، بنابراین هر چه مجلس و شورای عالی امنیت ملی بگوید ما تسلیم هستیم.»

اعضای خبرگان امشب در ضیافت شامی که با حضور آیت‌الله یزدی برگزار می‌شود شرکت می‌‌کنند و روز پنجشنبه نیز به دیدار مقام معظم رهبری می‌روند.

سعید جلیلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و سید عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای نیز میهمانان ویژه روز دوم هجدهمین اجلاس خبرگان رهبری هستند که در روز اختتامیه سخنرانی می‌کنند.

آئین اختتامیه اجلاس خبرگان رهبری فردا چهارشنبه ۱۱ شهریور ماه با صدور بیانیه‌ای به کار خود پایان می‌دهد.

*آیت‌الله یزدی: برجام تعهد است


در ابتدای افتتاحیه اجلاسیه خبرگان آیت‌الله محمد یزدی رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه عرایض بنده در دو بخش خواهد بود، بخش اول را به مسئله حاکمیت الهی اختصاص داد و اظهار داشت: آیات قرآن که درباره حاکمیت و قضاوت کردن پیامبر(ص) آمده هم قرینه است و قضاوت نیز شاخه‌ای از ولایت و حکومت برای مؤمنان محسوب می‌شود.

آیت‌الله یزدی ادامه داد: همه موجودات هستی از ذرات کوچک گرفته تا اجسام دیگر همچون آسمان و کرات و همه موجوداتی که سایه وجود بر سر آنها قرار دارد به طور الزام و قهری مسیری را که آفرینش برای آنها تعیین کرده و به سمت آن هدف طی می‌کنند که آن همان ربوبیت تکوینی ذات الهی است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انسان نیز موجودی مثل سایر موجودات است که از لحظه شکل گرفتن تا دوره تشکیل جنین، نوجوانی، جوانی، پیری و مرگ مفهوم این نظام است، افزود: فقط انسان در بخشی از اعمال خود قدرت اختیار دارد و حتی پس از انجام آن نیز آثار این مسئله قهری است و نمی‌تواند آثار را برگرداند.

وی این اختیار را امتیاز درجه اول انسان عنوان کرد و گفت: طبعا وقتی انسان دارای اختیار است دو نتیجه هم دارد، از این جهت قدرت تشخیص و خرد در کنار یکدیگر گذاشته شده که انسان بتواند گزینه بهتر را انتخاب کند.

آیت‌الله یزدی تصریح کرد: انسان اگر فقط از تولد تا مرگ باشد با همین خرد می‌تواند زندگی کند اما انسان از تولد تا بی‌نهایت است و چنین انسانی نمی‌تواند تا پایان کار را ببیند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه در کنار خرد وحی به عنوان خرد مجسم بیرونی به کمک انسان آمده است، خاطرنشان کرد: عقل پیامبر درونی انسان است و انسان موجودی مختار و آزاد بوده که کسی حق حاکمیت بر او را ندارد.

وی با تأکید بر اینکه حق تعیین سرنوشت به دست خود انسان است اما هیچکس جز آفریننده انسان حق حاکمیت بر انسان را ندارد، خاطرنشان کرد: آفریننده انسان که نقش انسان را در جهان می‌داند می‌تواند برنامه‌ای برای او مشخص کند و این خداوند است که حق حاکمیت بر انسان را دارد.

آیت‌الله یزدی با بیان اینکه ملاک حق حاکمیت خداوند بر انسان در حاکمیت تکوینی مالکیت و در حاکمیت تشریعی علم خداوند است، ‌افزود: این دایره تشریع با وسعتی که از طریق وحی دارد این حق مالکیت را به پیامبر(ص) خود می‌دهد و پیامبر اسلام(ص) غیر از اینکه رسول است، حاکم و رهبر و امام نیز هستند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در ادامه ائمه را موالی و حاکمین منصوب خداوند دانست و گفت: حضرت علی(ع) قبل از اینکه مردم در جریان قتل عثمان دور ایشان جمع شوند، ‌ ایشان امام و برای امامت منصوب بودند اما حضور مردم بهترین و تنهاترین امکان استیفا و بکارگیری این قدرت است.

وی با بیان اینکه امام دوازدهم از طرف خداوند منصوب هستند و غیبت از اسرار الهی است، یادآور شد: به وسیله این حق که به فقهای عظام واگذار شده است، فقها برای به دست گرفتن حکومت مجعول و منصوب هستند.

وی ادامه داد: در زمان حکومت طاغوت نیز هر کدام از این فقها این قدرت الهی را در موارد مختلفی از جمله شئون حکومتی دخالت می‌کردند اما وقتی شرایط بسط ید به وجود آمد دیگر فقها در مسائل حکومتی دخالت نمی‌کنند اما فقیه حاکم مشورت می‌کند و این غیر از شورا است چرا که تصمیم با حاکم بوده و مشورت ابزار و کمک اراده تصمیم‌گیرنده است.

آیت‌الله یزدی تصریح کرد: حضرت امام(ره) در جریان انقلاب در حالیکه حکومت نظامی بود، دستور ورود به خیابان‌ها را دادند و این دستور سختی بود اما چون ایشان حاکم شرعی بوده و از طرف خدا و پیامبر(ص) حکم داشتند، دستور حکومتی دادند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حضور زنان در میدان‌های انقلابی خاطرنشان کرد: زمانی که زنان در زمان انقلاب به میدان نیامده بودند و برخی فقها شبهه می‌کردند که این مسئله باید با اجازه پدر یا شوهر باشد اما امام گفتند که زنان به خیابان‌ها بیایند و مرگ بر شاه بگویند و این نیازی به اجازه شوهر یا پدر هم ندارد و این مسئله شبیه دستور مهاجرت مهاجران به حبشه بود که یک دستور حکومتی محسوب می‌شد نه ارشادی.

وی با بیان اینکه تصمیم شورایی غیر از نظر شورایی محسوب می‌شود، یادآور شد: ولی فقیه، ‌ فقیهی است که جامع‌الشرایط بوده و ویژگی‌هایی همچون قضاوت، زمان‌شناسی، تدبیر، مدیریت، دقت در امور و تشخیص زمان و مکان را دارد و ما الحمدالله امروز دارای نعمت فقیه بزرگوار آیت‌‌الله‌ العظمی خامنه‌ای هستیم.

آیت‌الله یزدی با تأکید بر واجدالشرایطی و دقت مقام معظم رهبری، گفت: همواره دقت ایشان برای ما روشن‌تر می‌شود؛ دوران پس از امام کشور فراز و نشیب‌های بسیاری داشت اما ایشان این کشتی را به سلامت عبور دادند و ما تا به امروز در محیط امنی در کشور جمهوری اسلامی و تحت حکومت ولایت‌ فقیه زندگی می‌کنیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دوم سخنان خود به موضوع برجام اشاره کرد و با بیان اینکه این مسئله مخالفان و موافقانی دارد، اظهار داشت: اولا باید توجه کنیم که ما در جریان گذراندن یکی از مقاطع حساس هستیم که آیندگان درباره فعالیت ما قضاوت می‌کنند و ان‌شاءالله که این قضاوت تقدیر و تجلیل باشد نه توبیخ.

وی با بیان اینکه مسئله برجام مسیر قانونی خود را طی می‌کند، به حضور رئیس‌جمهور در جمع اعضای خبرگان اشاره کرد و گفت: در بحثبرجام نیازی به امضا نیست چرا که وقتی تعهد باشد امضا لازم نیست.

آیت‌الله یزدی با اشاره به زحمات تیم مذاکره‌کننده یادآور شد: در تاریخ مذاکرات دیپلماتیک ما نمونه‌ای اینچنینی نداریم که با این دقت بتوانند بحثکنند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: این شبهه که چون امضا در کار نیست مجلس نباید نظر بدهد از نظر قانون اساسی اینگونه نیست و اصل قانون اساسی شامل این موضوع است. از این رو مجلس حق دارد و در پایان هر چه مجلس و شورای امنیت ملی بگوید ما تسلیم هستیم.

وی تأکید کرد: خود برجام نیز تعهدات را بیان کرده است و از سوی دیگر همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز تصریح کردند ما باید مراقب باشیم که این برنامه سیاست خارجی ما را تغییر نمی‌دهد و ایران آمریکا را اولین دشمن خود می‌داند.

آیت‌الله یزدی با تأکید بر اینکه جنایات‌ آمریکا قابل شمارش نیست به برخوردهای ضد و نقیض و فتنه‌های آمریکا در منطقه پرداخت و گفت: ما شاهد فتنه‌های داعش در سوریه، یمن و برخی کشورهای دیگر هستیم، آیا آمریکا با داعش می‌جنگد یا به آن کمک می‌کند؟

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آمریکایی بودن سلاح‌های داعش نقشه آمریکا را ایجاد اختلاف و پراکنده کردن مسلمانان دانست و ادامه داد: باید به آمریکا بگوییم خوابی را که برای ایران دیده‌اید که کشور ما را بازار مصرف و مانند گذشته منبع درآمد کنید و حکام خود را برگردانید به گور خواهید برد.

وی تأکید کرد: اگر با دشمن درباره مسئله هسته‌ای مذاکره شده این ربطی به روابط دوجانبه ندارد و نمی توان دم از روابط دو و سه‌جانبه زد و آهسته شرکت‌های آنها بیایند.

آیت‌الله یزدی در بحثاقتصاد مقاومتی با بیان اینکه مخاطبم در این زمینه بیشتر شخص رئیس‌جمهور و دولتمردان هستند، تصریح کرد: با رفت و آمد هیأت‌های گوناگون برای میدان های سرمایه‌گذاری، ما مأمور هستیم که اول اقتصاد مقاومتی داشته باشیم و ابتدا دستگاه‌های داخلی کشور و تولید را تقویت کنیم در حالیکه حتی گاهی قلم و کاغذ هم از چین و کره وارد کشور می‌شود اما از طرف دیگر باید کمک کنیم که کمیت و کیفیت نیز بالا بیاید.

رئیس مجلس خبرگان رهبری بحثبعدی خود را به اوضاع کشورهای منطقه اختصاص داد و گفت: ما همه این مسائل را از چشم دشمن می‌بینیم و مردم این کشورها خودشان حق تصمیم‌گیری دارند در حالیکه آمریکا حاضر است برای نگه داشتن اسرائیل خاورمیانه را به آتش بکشد.

وی با بیان اینکه نباید مقهور صحبت‌های رئیس جمهور آمریکا شویم و باید عمل ‌آنها را مورد توجه قرار دهیم، یادآور شد: آمریکا ناچار است که رضایت اسرائیل را نیز جلب کند.

آیت‌الله یزدی در بخش دیگر سخنان خود به مسئله انتخابات پیش رو اشاره کرد و اظهار داشت: ما با کسی تعارف نداریم و معتقدیم وزارت کشور مجری و شورای نگهبان ناظر است و نظارت آن نیز استصوابی خواهد بود نه تماشایی و این نظارت از لحظه نام‌نویسی تا اعلام نتیجه انجام می‌شود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با اشاره به برنامه وزارت کشور برای برگزاری انتخابات از طریق الکترونیکی یادآور شد: این مسئله در حالی است که هنوز از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری وسایل لازم را ندارند و می‌خواهند آنها را از چین و کره بخرند و ما هم در شورای نگهبان می‌گوییم که به این دستگاه‌ها اطمینان نداریم.

وی با اشاره به حضور کارشناسان و متخصصان در شورای نگهبان خاطرنشان کرد: تا اطمینان شورای نگهبان جلب نشود نمی‌توان گفت که دولت تصویب کرده که در کلانشهرها انتخابات الکترونیکی برگزار شود چرا که ما باید اطمینان پیدا کنیم.

آیت‌الله یزدی با بیان اینکه ما کم و بیش بلدیم و در عین حال طرفدار جدی برگزاری انتخابات الکترونیکی هستیم، تأکید کرد: ما باید به سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این وسایل اطمینان پیدا کنیم لذا باید دنبال این کار را گرفت تا کار رها نشود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امیدواریم با اصول قانون اساسی انتخابات خوبی انجام شود، به مسئله همزمانی انتخابات مجلس و خبرگان اشاره کرد.

وی در پایان به شهدای شهریور ماه اشاره کرد و اظهار داشت: ما باید یاد بسیاری از شهدا از جمله شهدای جنگ، شهدای محراب، ‌ شهدای هسته‌ای و شهدای دولت را گرامی بداریم چرا که خون پاک و مقدس شهیدان نظام جمهوری اسلامی را نگه داشته است؛ ما توفیقات دولتمردان و مجریان کشور را نیز از خداوند خواستاریم.

*سردار سلیمانی: آمریکا بنا دارد داعش را حفظ کند تا نیاز مسلمانان به آمریکا برقرار باشد


سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس در هجدهمین اجلاسیه‌ خبرگان رهبری در جمع اعضای خبرگان به تشریح راهبردهای آمریکا در منطقه که به برکت انقلاب اسلامی به شکست انجامیده پرداخت و مباحثی را مربوط به یمن و عراق مطرح کرد.

سردار سلیمانی با بیان اینکه داعش ساخته و پرداخته آمریکا است تاکید کرد: آمریکا بنا دارد داعش را حفظ کند تا نیاز مسلمانان به آمریکا برقرار باشد و در واقع این را به اهرمی تبدیل کرده است.

فرمانده سپاه قدس پاسداران در خصوص جریان مردمی انصار‌الله نیز اظهار داشت: انصارالله یک حرکت و جریان مردمی است که بسیاری از مردم یمن با آن همراهی کرده‌اند و با اینکه این جنگ(جنگ یمن) سخت‌تر از جنگ علیه طالبان بود اما انصارالله بیش از ۶ ماه است که مقاومت کرده در حالی که طالبان پس از دو ماه دچار فروپاشی شد.

وی با اشاره به نقش عربستان در حمله به یمن خاطرنشان کرد: عربستان از به قدرت رسیدن انصارالله ترسیده است و این جنگ را علیه مردم یمن تحمیل کردند.

* علوی: رویکرد وزارت اطلاعات پیشگیری از جذب افراد به سازمان‌های جاسوسی است


حجت الاسلام سید محمود علوی در سخنرانی پیش از دستور خود در هجدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری، با تسلیت به مناسبت رحلت آیت الله امینیان نماینده فقید مردم گیلان در مجلس خبرگان، با اشاره به روز مبارزه با استعمار، یاد و خاطره علما، مجاهدین و شهدا را در مبارزه با استعمار و استکبار گرامی داشت.

وزیر اطلاعات با اشاره به عملکرد وزارت اطلاعات در دولت یازدهم از تدابیر این وزارتخانه برای ایجاد امنیت و آرامش پایدار در جامعه سخن گفت و افزود: رویکرد وزارت اطلاعات در دولت یازدهم مبتنی بر پیشگیری است و ما تلاش می کنیم به جای اینکه افراد جذب سازمان‌ها و سرویس های جاسوسی شوند و بعد ما پیگیر برخورد با آن جاسوس باشیم، اجازه ندهیم زمینه جذب افراد به اینگونه سازمان‌ها فراهم شود.

وی در ادامه از تعامل خوب علمای شیعه و اهل سنت سخن گفت و اظهار داشت: با تعامل خوبی که با علمای اهل سنت داشته ایم، از جذب افرادی از اهل سنت به داعش و گروه های تکفیری جلوگیری شده است.

علوی در بخش دیگری از نطق خود از برنامه های خرابکارانه و ضد امنیتی دستگاه های اطلاعاتی دشمن برای ایجاد نا آرامی و انجام انفجارهایی در مناطق مختلف کشور خبر داد و گفت: بحمدالله با تدابیر و زحمات شبانه روزی سربازان گمنام امام زمان(عج) برنامه های خرابکارانه دشمن در کشور خنثی و تیم های عملیاتی خرابکار، شناسایی و دستگیر شدند و یا به هلاکت رسیدند.

رئیسی: نظارت استصوابی بر دوش شورای نگهبان است


حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در حاشیه هجدهمین اجلاسیه خبرگان رهبری اظهار داشت: نظرات فراوانی از زمان حضرت امام(ره) درباره نظارت استصوابی شورای نگهبان مطرح بوده و دیگر تمام شده است، از این رو این نظارت بر اساس قانون اساسی بر دوش شورای نگهبان قرار داده شده است.

رئیسی همچنین درباره الکترونیکی شدن انتخابات مجلس تصریح کرد: ‌ اجرای این مسئله با مجریان و تایید آن بر عهده کسانی است که بر فرآیند انتخابات نظارت دارند بنابراین باید آنها در این زمینه نظر بدهند.

رئیسی با اشاره به یکی از مهمترین دستورهای جلسه امروز مجلس خبرگان مبنی بر افزایش یا ثابت ماندن تعداد اعضای مجلس خبرگان متذکر شد: طبق سرشماری که در ۱۰ سال گذشته صورت گرفته است، طبق آیین‌نامه خبرگان رهبری باید تعداد اعضای این مجلس افزایش یابد بنابراین امروز اعضا درباره این موضوع تصمیم گیری و نتیجه را اعلام می‌کنند.

* مومن: تشخیص ولی‌فقیه واجد شرایط رهبری از شرایط کاندیداهای خبرگان است


آیت الله مومن سومین سخنران پیش از دستور جلسه اول اجلاس هجدهم بود که در سخنانی پیرامون برگزاری آزمون علمی داوطلبان پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری نکاتی را یادآور شد.

آیت‌الله مومن، سومین سخنران پیش از دستور جلسه اول اجلاس هجدهم بود که در سخنانی پیرامون برگزاری آزمون علمی داوطلبان پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری نکاتی را یادآور شد.

وی با اشاره به مواد قانونی شرایط انتخاب شوندگان مجلس خبرگان رهبری گفت: طبق قانون، علاوه برای شرایطی که برای کاندیداهای مجلس خبرگان ذکر شده است این افراد بایستی از لحاظ علمی در حدی باشد که قدرت استنباط بعض مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد.

عضو مجلس خبرگان افزود: از این رو تدبیری اندیشه شده تا داوطلبان حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری در آزمون کتبی و پس از قبولی در آزمون کتبی نیز در مصاحبه شفاهی علمی شرکت نمایند تا با توجه به وظایف خطیر مجلس خبرگان رهبری افرادی که به درجه علمی مزبور رسیده اند وارد عرصه انتخابات این مجلس شوند.

بنا بر این خبر براساس تبصره۱ ماده۳ آیین نامه قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری مرجع تشخیص دارا بودن شرایط فوق فقهای شورای نگهبان قانون اساسی هستند.

خاطر نشان می‌شود آزمون علمی پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری صبح روز یکشنبه ۱۵شهریور ماه در محل دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم برگزار خواهد شد.

همچنین لازم به ذکر است داوطلبان محترمی که به هر دلیل از شرکت در این آزمون بازمانده باشند می توانند در آزمون دیگری که در دی ماه از طریق شورای محترم نگهبان برگزار خواهد شد شرکت نمایند.

* بهشتی: نمایش برخی فیلم‌ها و تئاترها با مبانی دینی و اجتماعی ما سازگاری ندارد / انتقاد از برگزاری جشن طلاق

آیت الله احمد بهشتی نماینده فارس در مجلس خبرگان رهبری به عنوان دومین سخنران پیش از دستور جلسه صبح روز اول هجدهمین اجلاس مجلس خبرگان، نطق کرد.

این نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به جنگ سخت و نرم دشمن علیه نظام جمهوری اسلامی گفت: دشمن پس از جنگ تحمیلی هشت ساله علیه انقلاب اسلامی با حربه جنگ فرهنگی، فرهنگ اسلامی و ایرانی ما را مورد شبیخون قرار داده است. همانطور که ما در جنگ سخت، دشمن را زمین گیر کردیم، در جنگ فرهنگی نیز لازم است قیام کنیم و نگذاریم فرهنگمان مورد تهاجم قرار گیرد.

وی در ادامه از فرائض دینی نماز و زکات سخن گفت و تأکید کرد: علی رغم تلاشهایی که برای انجام و اقامه این فرائض دینی صورت گرفته، اما باید به دنبال عمق بخشی به فریضه نماز و زکات باشیم.

آیت الله بهشتی سپس از بروز برخی ناهنجاریهای فرهنگی در جامعه ابراز نگرانی کرد و گفت: نمایش برخی فیلم ها یا تئاترها و یا برگزاری برخی جشنواره های با مبانی دینی و اجتماعی ما سازگاری ندارد. به علاوه که برخی از این گونه برنامه ها به ترویج منکرات و بی بند و باری ها می انجامد که موجب نگرانی متدینین، علما و دلسوزان است.

وی همچنین از افزایش طلاق و برگزاری برنامه هایی با عنوان جشن طلاق به شدت انتقاد کرد و از مسؤولین و دست اندرکاران خواست در این خصوص تدبیری بیندیشند و زمینه های تحکیم خانواده و ازدواج آسان برای جوانان را فراهم آورند.

* دری نجف‌آبادی: برای افزایش اعضای خبرگان به ۹۹ نفر در اجلاسیه هجدهم تصمیم‌‌گیری می‌شود


آیت‌الله دری نجف آبادی در پایان جلسه صبح هجدهمین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: طبق آنچه قرار بود از سال ۶۵ به ازای افزایش یک میلیون نفر جمعیت یک نماینده خبرگان در هر استان اضافه شود و بر اساس پیشنهاد وزارت کشور ۱۳ تا ۱۶ نفر به تعداد اعضای مجلس خبرگان رهبری اضافه می‌شود تا تعداد اعضا به حدود ۱۰۰ نفر برسد.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری گفت: کمیسیون مربوط پیشنهاد تعداد اعضای مجلس خبرگان رهبری را مطرح و مجلس خبرگان هم در این باره تصمیم‌گیری می‌کند.

آیت‌الله دری نجف آبادی در ادامه درباره جلسه امروز مجلس خبرگان رهبری افزود: ‌ طبق آیین‌نامه، ‌ این اجلاس سالانه است و برنامه‌های متفاوتی دارد.

وی تصریح کرد: ‌ در این اجلاس رئیس مجلس خبرگان سخنرانی و مطالبی از اجلاس قبلی تا این اجلاس درباره مسائل بین‌المللی و داخلی مطرح می‌کند.

آیتالله دری نجف آبادی گفت: در خصوص مساله برجام قرار است آقایان سعید جلیلی و سید عباس عراقچی سخنرانی داشته باشند.