فساد اصولگرا و اصلاح‌طلب نمی‌شناسد

علیرضا زاکانی شامگاه چهارشنبه در سلسله جلسات محاکمه مردمی در اعتراض به فیش‌های نجومی در مسجد صنعتگران مشهد با بیان این‌که فلسفه انقلاب اسلامی عدالت بوده و هست، اظهار کرد: همان‌طور که رهبر انقلاب بارها اشاره‌کرده‌اند، ایران اسلامی چندین برابر ظرفیت خود دارای امکانات و توانایی است اما چرا این امکانات  در خدمت آبادانی مادی و معنوی مردم قرار نمی‌گیرد؟

وی ادامه داد: دلیل آن، ریشه دواندن یک فکر غلط، روحیه‌ای نامبارک و غیر اسلامی به اسم «فرهنگ اشرافی گری» و «غارت بیت‌المال» است، این فرهنگ راه را به سمتی برده که دستیابی به حداقل‌های زندگی را برای برخی ناممکن ساخته است.

زاکانی با تأکید بر این‌که فساد نه اصولگرا می‌شناسد و نه اصلاح‌طلب، تصریح کرد: این فرهنگ آفت‌های متعددی دارد، اولین آفت آن، حرکت در مسیر پیوند بین قدرت و ثروت است، قدرت را طعمه‌ای برای ثروت‌اندوزی می‌دانند به همین دلیل، وقتی فیش‌های نجومی را می‌بینید، دیدن آن برای جمع بسیاری از مردم سخت است اما برای بخشی جزئی از جامعه که دارای این فرهنگ هستند علاوه بر این‌که مذموم نیست، بر سر مردم منت هم می‌گذارند که جامعه را اداره می‌کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم خاطرنشان کرد: چطور است که جامعه فریاد می‌زند، رهبر انقلاب صدایشان بلند شده و مهر خیانت بر پیشانی این‌ها زده‌اند اما برای آنان مراسم تودیع می‌گیرند و به‌عنوان عناصر ویژه و ذخایر جامعه معرفی می‌کنند؟ چرا این‌ها حیا نمی‌کنند، از مردم خجالت نمی‌کشند؟

وی با بیان این‌که حتی یک مدیر فاسد باعث فساد دیگر مدیران می‌شود، عنوان کرد: وجود یک مدیر زیاده‌خواه نیز زیاد است، جامعه ما مسئول زیاده‌خواه و کسی که در آن فکر اشرافی گری نهادینه‌شده، نمی‌خواهند.

زاکانی افزود: هیچ‌یک از دستگاه‌ها برخورد درستی با موضوع فیش‌های نجومی نداشتند، نه دستگاه اجرایی که بستر ایجاد این سوءاستفاده بود و نه دستگاه قضایی که وظیفه برخورد با این تخلفات را داشت، متأسفانه امروز درگیر سرطان تبعیض و اشرافی گری هستیم و برخورد شایسته‌ای که مدنظر رهبری بود به‌هیچ‌عنوان صورت نگرفت.

دبیر کل جمعیت رهپویان، «آرزوی اشرافی گری» را یک معضل و خطر برای جامعه دانست و گفت: بدتر از اشرافی گری، عناصری هستند که در جامعه آرزوی قارون بودن و اشرافی گری داشتند، در کربلا نیز قارون صفتان، پیاده‌نظام کسانی شدند که همه خوبی‌ها را با توسعه ظلم و جنایتشان ذبح کردند.

زاکانی با اشاره به قراردادهای نفتی و نواقص موجود در آن گفت: در دوازده صفحه متن قراردادهای نفتی که نوشته‌اند، خودشان ایرادهای اساسی از آن بیرون کشیدند اما با این‌حال می‌خواهند میدان نفتی آزادگان در داخل کشور را هم بفروشند، با گزارش‌هایی که در مورد توتال و کرسنت وجود دارد، بازهم می‌خواهند با دلالی، توتال و کرسنت دیگری به وجود آورند و رفته‌رفته صنعت نفت را هم خصوصی کنند.

زاکانی با انتقاد از روند تصویب و اعمال قراردادهای جدید نفتی، خاطرنشان کرد: چرا هنوز فرسنگ‌ها در میدان‌های مشترک گازی و نفتی عقب هستیم؟ دلیل آن، خیانت شرکت‌هایی همچون توتال است که گزارش‌های غلط تنظیم کرد، امروز نیز می‌خواهند نفت و گاز کشور را به سمتی ببرند که سرنوشت آن را خودشان تعیین کنند.

نماینده مردم تهران در مجلس نهم با بیان این‌که عده‌ای می‌خواهند فاسدین را به جایگاه‌های اصلی بنشانند، عنوان کرد: برخی محکومان پرونده کرسنت درصدر مسئولیت‌ها نشسته‌اند، مگر دستگاه‌های امنیتی نمی‌دانند این قبیل مفسدان در جامعه حضور دارند، چرا هنوز مخفی می‌مانند؟

زاکانی خاطرنشان کرد: حالا که بعضی مدیران نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند با این موضوع مقابله کنند، لازم است مردم پای‌کار بیایند و نگذارند حضور و فعالیت چنین افرادی در مدیریت امور باقی بماند.

وی با بیان این‌که پولی که باید برای مردم هزینه شود و دردی از آنان دوا کند، وارد فضای رابطه و زد و بند می‌شود، خاطرنشان کرد: وقتی این پول تبدیل به یک رانت و امکان خاص می‌شود، ۴۰۰ میلیون درهم که معادل نزدیک به ۴۰۰ میلیارد تومان است را با سود صفر درصد در اختیار کسی قرار می‌دهند که مرتبط با سیستم خودشان است، او هم این پول را وارد کشور می‌کند و از آن ۲۴ درصد سود می‌گیرد.

دبیر کل جمعیت رهپویان ادامه داد: این موضوع را به وزیر اقتصاد متذکر شدم، او گفت آقای رییس‌جمهور ناراحت هستند و با برادر خود برخورد کردند اما بعد از مدتی دیدیم آقای فریدون آمد جلوی دوربین و گفت من هستم و جایی نرفتم، ما باید دائماً زنگ هشدار را به صدا درآوریم و اجازه ندهیم عده‌ای در تاریکی‌ها و کنج‌های خلوتی که برای خود ایجاد کرده‌اند، باقی بمانند.