اعتیاد خاموش با مصرف غذاهای شیرین

سیمین فقهی با ابراز "متأسفانه امروزه شاهد افزایش روزافزون مصرف قند و غذاهای شیرین بین شهروندان جامعه هستیم"، اظهار داشت: با مصرف بی‌رویه قندهای ساده به‌تدریج ذائقه مردم به غذاهای شیرین عادت می‌کند.

فقهی با بیان اینکه کارخانجات مواد غذایی نیز روز به روز، محصولات شیرین‌تری به بازار روانه می‌کنند و این سیکل معیوب، پبوسته در حال چرخش است، عنوان کرد: با یک محاسبه سرانگشتی و ساده به‌طور متوسط هر فرد بین 20ــ15 قاشق چای‌خوری شکر (مجموع قند مصرفی روزانه و قند به کار رفته در محصولات غذایی) در روز مصرف می‌کند که این مقدار، بسیار بیشتر از نیاز بدن است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار کرد: چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است بر اثر مصرف قند و شکر به وجود آیند.

فقهی گفت: عادت کردن به مصرف زیاد مواد شیرین که به‌طور معمول از همان کودکی رخ می‌دهد عارضه‌های جسمانی متعددی را در سنین بالاتر ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه قند و ترکیبات حاوی قند، انرژی زیادی به بدن می‌رسانند، در حالی که فاقد مواد مغذی لازم هستند با این‌ حال، کاهش مصرف قند و شکر یک تغییر بزرگ در سبک زندگی است که ارزش امتحان‌کردن را دارد.