شیرینی شله زرد کام دیابتی‌ها را تلخ می‌کند
اردشیر ممتازمنش پزشک عمومی؛ درباره افراد دیابتی اظهار کرد: مهمترین توصیه متخصصین به افراد با سابقه بیماری دیابت مصرف کم کربوهیدرات‌ها، کالری‌ها، چربی‌ها و همچنین کاهش وزن است.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در ایام ماه محرم مصرف شله زرد، شربت و نذوراتی که غالبا بر پایه برنج می‌باشد بیشتر است، به بیماران دیابتی توصیه می‌شود در مصرف این گروه‌های غذایی دقت و توجه بیشتری داشته باشند.

 

این پزشک عمومی بیان کرد: حجم بالای نذورات موجب جذب و تشویق افراد به مصرف بیشتر آن می‌شود، لذا افراد دیابتی باید در مصرف خوراکی‌ها طبق دستور پزشک خود عمل نموده و توصیه می‌شود افراد سعی کنند به سبب حجم بالای توزیع، حجم زیادی غذا مصرف نکنند.

 

ممتازمنش گفت: همچنین توصیه می‌شود از هر گروه غذایی حجم کم و در فواصل زمانی طولانی‌تری مصرف شود.
 
وی ادامه داد: افرادی که دیابت دارند از مصرف مواد کربوهیدرات‌دار مانند قند و شکر که در غذاهایی همچون شله زرد مورد استفاده قرار می‌گیرد، پرهیز کنند.

 

این پزشک عمومی اظهار داشت: از آنجا که مواد نشاسته دار نیز قند آزاد می‌کنند توصیه می‌شود افراد دیابتی در مصرف غذاهایی مانند برنج و سیب زمینی محدودیت قائل شده و در صورت امکان از مصرف برنج بپرهیزند و یا به مصرف دو تا سه قاشق اکتفا کنند.

 

ممتازمنش بیان کرد: اضافه وزن مهمترین علت در ایجاد دیابت می‌باشد و به دلیل  این که در  این ایام غذاها با حجم زیاد پخت می‌شود میزان چربی در آن افزایش یافته و ممکن است مشکلاتی را برای افراد دیابتی ایجاد کند.

 

این پزشک عمومی توصیه کرد: هرچند معتقدیم با یک یا دوبار مصرف برنج و یا نذورات شیرین اتفاقی نمی‌افتد ولی بهتر است برای جلوگیری از مشکلات بعدی در مصرف این گروه‌های غذایی مراعات بیشتری کنیم.