به گزارش ايسنا، ميخك معمولا به عنوان يك ادويه آشپزخانه و در تركيب با فلفل، دارچين و زردچوبه و ساير ادويهها براي تهيه پودر ادويه كاري، مورد استفاده قرار ميگيرد.

از روغن میخک نیز در تولید عطرها، صابون‌ها و یا بعنوان ماده طعم دهنده در لوازم پزشکی و دندانپزشکی استفاده می‌شود.

شبکه خبری تورنتو نیوز در مقاله جدیدی به بررسی خواص درمانی فوق‌العاده و شگفت‌انگیز این ادویه خوش عطر پرداخته است. برخی از این خواص مهم عبارتند از:

۱ - ‌ تحریک دستگاه گوارش و کمک به هضم غذا و متابولیسم؛

در طب سنتی چین از این چاشنی برای درمان حالت تهوع و مشکلات گوارشی استفاده می‌شود. میخک جریان آنزیمی را افزایش داده و در نتیجه فعالیت گوارشی را تقویت می‌کند. بعلاوه میخک تاثیر بی‌حسی موضعی دارد و به همین دلیل برای درمان معده درد و حالت تهوع مفید است.

۲ - کاهش درد دندان

استفاده از میخک برای کاهش دندان درد موثر است و همچنین به کاهش عفونت‌های دهانی کمک می‌کند. آغشته کردن محل پوسیدگی دندان به روغن میخک در تسکین درد دندان موثر است.

۳ - درمان سرفه

جویدن میخک به همراه یک تکه کوچک از نمک معمولی به تولید بیشتر آب دهان کمک کرده و در نتیجه تحریک پذیری در گلو را کاهش می‌دهد.

۴ - کاهش استرس و آرام کردن تنش‌های روانی

اگر احساس ميكنيد استرس داريد مقداري آب را به همراه كمي برگ ريحان، برگ نعناع و ميخك بجوشانيد سپس از اين جوشانده براي تهيه چاي سياه استفاده كنيد. اين نوشيدني را همراه با كمي عسل مصرف كنيد. معجون گياهي بدست آمده تنشهاي شما را تسكين ميدهد.