علت شیوع بیشتر واریس چیست؟

 واریس می‌تواند به علت فشار وارده از مجرای گوارشی، مثلا در مبتلایان به یبوست، ایجاد شود. برخی عروق واریسی در عمق قرار دارند و قابل دیدن نیستند.

 

سیاهرگ‌های واریسی باعث کاهش رسیدن مواد مغذی به پوست و عضلات می‌شوند. این امر میتواند منجر به بروز قانقاریا و زخم گردد.

 

در غرب نیز درمان واریس بسیار طولانی و پر هزینه است.

 

بروز واریس در کشورهای غربی بیشتر دیده می‌شود به همین جهت برخی متخصصان معتقدند که عادات غذایی در بروز این عارضه می‌توانند موثر باشند.

 

علت شیوع بیشتر واریس در کشورهای پیشرفته به مصرف کمتر منابع غذایی فیبری نسبت داده می‌شود.

موادغذایی مفید برای واریس

 

یبوست باعث افزایش فشار وارده بر سیاهرگ‌های پا می‌شود و از عوامل ایجادکننده واریس محسوب می‌شود.

 

بنابراین مصرف رژیم غذایی پرفیبر به کاهش یبوست و در نتیجه پیشگیری از واریس کمک می‌کند.

غلات صبحانه سبوسدار و واریس

 

نان کامل و برنج قهوه‌ای برای تشکیل مدفوع نرم و پیشگیری از یبوست مناسب هستند. این مواد غذایی باعث تشکیل مدفوع بیشتر و نرم‌تر و عبور راحت‌تر مدفوع و در نتیجه وارد شدن فشار کمتر به سیاهرگ‌ها می‌شود.

 

 

البته باید به خاطر داشته باشید که با افزایش دریافت فیبر مصرف آب نیز باید حداقل به میزان 6 لیوان در روز افزایش یابد.

 

درحقیقت افزایش مصرف فیبر بدون افزایش دریافت مایعات حتی باعث تشدید یبوست می‌شود.

سبزیجات برگ سبز و واریس

 

انواع کلم‌ها مانند بروکلی و بروکسل به تشکیل مدفوع کمک می‌کنند. افزایش دریافت فیبر در دوران بارداری اهمیت بیشتری دارد، زیرا با افزایش هورمون پروژسترون در این دوران از حرکات روده بزرگ کاسته می‌شود و در نتیجه امکان ابتلا به یبوست افزایش می‌یابد.

مرکبات و واریس

 

پرتقال و گریپفروت، توت‌فرنگی، فلفل و سبزیجات برگی سبز رنگ حاوی ویتامین C هستند. این ویتامین‌ها برای حفظ استحکام کلاژن، ماده محافظ دیواره عروق، حیاتی اند.

 

کمبود ویتامین C در رژیم غذایی باعث تخریب سیاهرگ‌های کوچک و در نتیجه تشدید واریس می‌شود.

عصاره قره‌قاط و واریس

 

حاوی آنتی‌اکسیدان‌های آنتیسیانیدین است که در کاهش نشت خون از عروق در افراد واریسی موثر است.

 

آنتوسیانیدین‌ها به ترمیم بافت همبند در دیواره سیاهرگ‌ها نیز کمک می‌کنند. خوردن قره قاط اثر مشابهی چون آنتوسیانیدین‌ها دارد.

 

 

مغز دانه‌ها، دانه‌های روغنی و ماهی‌های روغنی و واریس

 

حاوی اسیدهای چرب ضروری‌اند. دریافت مقادیر منظم این اسیدهای چرب به استحکام دیواره عروق کمک می‌کند.

مواد غذایی که باید پرهیز شوند

چربی‌ها و واریس

 

کره، مارگارین، کیک‌ها، بیسکویت‌ها و شیرینیجات غنی از چربی و دارای مقدار زیادی انرژی هستند که باعث افزایش خطر چاقی و اضافه وزن می‌شوند.

 

کاهش وزن اضافه در افراد دارای اضافه وزن بسیار مهم است، زیرا فشار توده چربی بر سیاهرگ‌ها با افزایش خطر واریس مرتبط است.

 

انجام فعالیت ورزشی به سوختن کالری اضافی دریافتی کمک می‌کند.