90 درصد بودجه کمیته امداد تأمین‌شده است

پرویز فتاح در حاشیه سفر به استان سیستان و بلوچستان با اشاره به هفته دولت گفت: قانون حمایت از سالمندان به همت شهید محمدعلی رجایی تهیه و در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. این طرح هم اکنون در کمیته امداد با هدف تکریم منزلت سالمندان و کمک به افرادی که نیازمند توجه بیشتری هستند درحال اجراست.

وی با اشاره به رابطه حسنه کمیته امداد با دولت و مجلس شورای اسلامی افزود: در یک اقدام جهادی و مؤثر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی افزایش مستمری مددجویان تحت حمایت این نهاد را افزایش دادند. بر این اساس مستمری مددجویان با همکاری دولت متناسب با سطح محرومیت حداقل 20 درصد حقوق و دستمزد کارکنان تعیین و اکنون مستمری مددجویان نسبت به سال گذشته سه برابر شد. این افتخار نظام است که با وجود محدودیت‌های مالی دولت، نیازمندان در اولویت قرار گرفته‌اند.

فتاح یادآور شد: در حقیقت کار اصلی را نمایندگان مجلس انجام دادند و کمیته امداد به‌عنوان مسئول اجرایی، این افزایش پرداخت را به‌حساب مددجو واریز می‌کند. امیدواریم با تعامل کمیته امداد و نمایندگان مردم در مجلس حل مشکلات و نیازهای مددجویان سرعت گیرد.

وی با بیان اینکه ما مسئولان هیچ‌گاه نمی‌توانیم خود را در جایگاه مددجو قرار دهیم چراکه سطح زندگی‌مان بسیار متفاوت شده است تاکید کرد: اگرچه مددجویان از افزایش رقم مستمری ابراز رضایت می‌کنند اما باید به آنها تفهیم شود مددجویان سرور و تاج‌سر امدادگران کمیته امداد هستند اما این نهاد تنها یک اورژانس اجتماعی موقت است که تلاش می‌کند آن‌ها را توانمند سازد تا از چرخه حمایت خارج شوند.بر این اساس باید خدمات کمیته امداد مدت‌دار به مددجویان ارائه شود.

رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه امسال 90 درصد بودجه کمیته امداد تأمین‌شده است گفت: اعتبار اشتغال‌زایی مددجویان از محل منابع بانکی در سال 95، هزار میلیارد تومان بود که این رقم در سال 96 به دو میلیارد و 100 میلیون تومان افزایش یافت. همچنین سال گذشته 300 میلیارد تومان از محل منابع داخلی کمیته امداد به مددجویان وام قرض‌الحسنه اشتغال پرداخت شد که امسال این رقم با افزایش سه برابری به هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.

فتاح بابیان اینکه امسال 100 درصد منابع اشتغال جذب‌شده است گفت: از 1.5 میلیارد دلاری که قرار است از صندوق توسعه ملی به مناطق محروم، روستایی و مرزی اختصاص یابد سهمی نیز به اشتغال مددجویان کمیته امداد اختصاص یافته است که باید با همکاری مسئولان استان‌ها این منابع در قالب تسهیلات به افراد واجد شرایط پرداخت شود.

رئیس کمیته امداد با اشاره به اینکه بخشی از منابع مالی کمیته امداد برای کمک به نیازمندان از مشارکت‌های مردمی تأمین می‌شودافزود: یک‌ میلیون نفر در سطح کشور حامی فرزندان ایتام و محسنین هستند که با حمایت این حامیان علاوه بر تأمین تمامی نیازهای کودکان بی‌سرپرست، هر یتیم به‌طور متوسط 140 هزار تومان به‌صورت ماهانه دریافتی می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه بهبود وضعیت ایتام و فرزندان محسنین در اولویت کاری کمیته امداد است اعلام کرد: هم‌اکنون 700 کودک در شهرستان چابهار از نعمت پدر محروم هستند که باید زمینه انجام کسب‌وکار خانگی برای مادران آن‌ها ایجاد شود چراکه ایجاد مشاغل خانگی سبب ایجاد مزایای بسیاری برای زنان سرپرست خانوار از جمله ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی و اشتغال آنها، حذف هزینه‌های مربوط به خرید، اجاره کارگاه و ایاب و ذهاب و استفاده از نیروی کار سایر اعضای خانواده می‌شود.

 رئیس کمیته امداد در دومین سفر خود به استان سیستان و بلوچستان علاوه بر دیدار با ائمه جمعه تسنن و تشیع، نمایندگان مجلس و مسئولان شهرستان‌ چابهار از منازل مددجویان تحت حمایت این نهاد برای رفع مسائل و مشکلات آنها بازدید کرد.