حل مشکل بیکاری در گرو توسعه صادرات

علی اصغر مونسان در مراسم روز ملی صادرات گفت: اقتصاد برگرفته از تولید و اشتغال باید در کشور راه اندازی شود، این در حالی است که صادرات می تواند با تولید و اشتغال، مشکل بیکاری و تورم را حل کند؛ بر این اساس، صنایع دستی کشور نیز می تواند یکی از پتانسیل های صادرات غیرنفتی باشد.

معاون رئیس جمهور افزود: در ایران ۳۷۰ رشته صنایع دستی به ثبت رسیده که ۴۰۰ هزار نفر در این قالب سازماندهی شده‌اند؛ بر این اساس حدود دو برابر تعدادی که ساماندهی شده، قابلیت ساماندهی دارد و هم اکنون ۴ میلیون نفر در امر صنایع دستی، معیشت دارند.

وی تصریح کرد: جایگاه ما در دنیا مقام سی و یکم است که متناسب با ظرفیت کشور نیست؛ البته در دولت یازدهم صنایع دستی همواره با رشد مواجه بوده و در سال گذشته میزان صادرات صنایع دستی به ۲۴۰ میلیون دلار رسیده است؛ اما اینکه چرا نتوانستیم متناسب با ظرفیت کشور در امر صادرات نقش ایفا کنیم، به چالش هایی همچون بالا بودن هزینه تمام شده برمی گردد؛ ضمن اینکه فقدان مشوق های صادراتی و مشکلات مرتبط با بازاریابی و تبلیغات نیز صادرات را تهدید می کند.

مونسان گفت: صنایع دستی کشور باید تجاری سازی شود؛ این در حالی است که چین رتبه سوم صادرات غیرنفتی دنیا را دارد و البته یکی از سه قطب مهم در حوزه صنایع دستی به شمار می‌رود. این در حالی است که تولید در مقیاس بزرگ یکی از مشکلاتی است که چین را در حوزه صادرات صنایع دستی سرآمد کرده است.

وی با بیان اینکه صادرات صنایع دستی در سال ۹۵ معادل ۲۴۱ میلیون دلار بوده است، اظهار داشت: صادرات صنایع دستی می تواند به بالای ۲ میلیارد دلار برسد، بر این اساس در حال برنامه ریزی هستیم تا با حمایت دولت و مجلس، عدد صادرات صنایع دستی را افزایش دهیم.

مونسان با بیان اینکه امروز صنعت گردشگری یکی از 10 صنعت اول صادراتی دنیا است.

همراهی با کاروان فناوری های نوین در عرصه صادرات، نیازمند سازمان توسعه ای 

مجتبی خسروتاج، معاون وزیر صنعت در این مراسم گفت: هزینه های تولید و بازاریابی در حوزه صادرات، کار را در این کارساز رقابت جهانی در بازارهای هدف صادراتی، سخت کرد و بر این اساس شرایط در سال ۹۵ بسیار برای صادرات و صادرکنندگان سخت بود.

معاون وزیر صنعت افزود: تحقق برنامه های راهبردی در حوزه صادرات و پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، در گرو بازتعریف نهادهای موجود و توجه به قابلیت های کنونی کشور است که بر این اساس باید توجه داشت که هر چند در طی سه دهه گذشته با تکیه بر مزیت های نسبی کشور به خصوص در بخش انرژی و معدن، تلاش های تولیدی و صادراتی ظرفیت های جدیدی را برای صادرات فراهم کرده، ولی روز به روز میدان مسابقات جدیدی از کالا و خدمات در سطح جهانی در حال شکل گیری است.

وی تصریح کرد: رقابت در این میدان ها نیازمند سیاستگذاری جدی در بخش های نوظهور برای صادرات خدمات و کالا است؛ بر این اساس همراهی با کاروان پرشتاب فناوری های نوین در عرصه صادرات، نیازمند سازمان توسعه ای چابک با مدیران برخوردار از دانش روز جهان است.

خسروتاج افزود: کشور نیازمند ساز و کار دانش بنیان و بانشاط است که به نظر می رسد که باید تعمیق و گسترش تلاشها زمینه ای را فراهم کرد که آینده بهتری را رقم زد.

معاون وزیر صنعت گفت:البته صادرات با کم رمق شدن عزم ملی آسیب می بیند که باید بازتعریف نهادهای سازمان های توسعه ای مثل سازمان توسعه تجارت در مورد آن صورت گیرد و همه امکانات را در این زمینه به خط کرد.