آخرین وضعیت پرونده کلاهبرداری 400 میلیارد ریالی

قربانخانی رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران در نشست خبری امروز خود  در خصوص تخلف 400 میلیارد ریالی سازمان نظام مهندسی گفت: پرونده  400 میلیارد ریالی در دادگاه در حال رسیدگی است و آخرین دستور قاضی در خصوص این پرونده، به بانک شهر سپرده شده است.

وی  درادامه افزود: بانک شهر هم اکنون حق برداشت 400 میلیارد ریال ندارد اما می تواند سود این سپرده را  هر ماه به حساب نظام مهندسی ساختمان واریز کند.

قربانخانی اظهار کرد: هم اکنون اصل مبلغ پول وجود دارد اما مجوز جابه جایی و یا برداشت سپرده، صادر نشده است.

رییس نظام مهندسی ساختمان استان تهران در خصوص شفاف سازی این 400 میلیارد ریال گفت: در هیات مدیره گذشته بانک شهر، حرفی درخصوص نوسازی بافت های فرسوده ارائه نشده بود و  از سازمان نظام مهندسی برای همکاری مالی در این پروژه کمک خواسته شد.

قربانخانی تصریح کرد: این سازمان نیز درجهت اشتغال و ساخت و ساز در بافت های فرسوده همکاری مالی در این پروژه را انجام داده و در ازای تضمین این پروژه برگه های سفید امضایی را دریافت کرد که در ادامه این پروژه به مشکل برخورد و در این زمینه، اعضای هیات مدیره به دلیل دریافت برگه های سفید امضا به دادگاه احضار شدند اما در این پروژه مشکل اصلی مربوط به بانک شهر است.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان تهران به مساله امضا فروشی توسط مهندسان اشاره کرد و گفت: هم اکنون 5هزار پرونده طی 6 ماه گذشته به شورای انتظامی ارجا شده است که 3هزار مورد از این پرونده منجر به محکومیت نشده و 2هزار پرونده دیگر توسط خود سازمان نظام مهندسی در حال پیگیری است.

قربانخانی با اشاره به اینکه اتهام امضا فروشی هیچ سندی نداردتصریح کرد: باید کسی که این اتهام را به مهندسان ساختمان زده است، استغفار و از جامعه مهندسان عذرخواهی کند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به دریافت نکردن بودجه ای از دولت گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان هیچ بودجه ای از دولت دریافت نمی کند اما خدمات گسترده ای جهت ساخت و ساز و بازدید از ساختمان ها را برعهده دارد.

قربانخانی اظهار کرد: از سال 92، 32 هزار مورد بازدید از گودبرداری ها خطرناک صورت گرفته و طی این سال 29 حادثه با 19 تلفات وجود داشته اما در سال 95 میزان خسارت جانی ناشی از گودبرداری به 18 حادثه رسیده و تعداد فوت شدگان نیز به 7 نفر کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: میزان حوادث جانی ناشی از گودبرداری حدود 62 درصد کاهش داشته است.

این مقام مسوول با بیان اینکه امسال، 2 هزار و 100 بازدید از ساختمان ها انجام شده است اظهار کرد: 14 هزار و 500 بازدید سازه ای توسط مهندسان صورت گرفته که از این بین 2 هزار از آنها مربوط به شش ماهه گذشته بوده است.

قربانخانی یادآور شد: تمامی بازدیدهای مهندسان جهت کنترل و کیفیت خدمات و  افزایش کیفیت ساخت و سازها صورت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه صرفه جویی در مصرف انرژی مهمترین دغدغه مهندسان ساختمان بوده است گفت: طی دو سال گذشته بازدیدهای تخصصی در جهت معماری، مکانیک و  برق صورت گرفته که تعداد ها آنها به 13هزار و 200 مورد می رسد.

قربانخانی با بیان اینکه با موسسه استاندارد طی سال گذشته در جهت مصالح ساختمانی و کنترل استاندارد آنها تفاهم نامه ای منعقد کرده ایم، اضافه کرد: این تفاهم نامه وضعیت ساخت وساز و استفاده از سازه های فولادی را در ساختمان ها بهبود بخشیده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به افزایش 5برابری مهندسان ساختمان طی سالهای 90_95 گفت: تعداد مهندسان دارای پروانه قبل از  سال 95، 11 هزار نفر بوده که در سال 95 این رقم به 60 هزار نفر افزایش یافته است.

قربانخانی تصریح کرد: طی سالهای 92 تا 95 شاهد کاهش 50 درصدی صدور پروانه های ساختمانی بوده ایم و همچنین 180 هزار خدمات مهندسی طی سالهای گذشته از سوی مهندسان ساختمان انجام شده است.

وی با بیان اینکه نظام ساخت و ساز نیازمند تغییرات اساسی است، گفت: هر فردی که در پروسه ساخت و ساز مسئولیتی بر عهده دارد باید خواستار این تغییرات باشد و به جای فرافکنی سعی در اصلاح تغییرات ساخت و ساز باشد.

قربانخانی در ادامه به گودهای پرخطر ساخت و سازها اشاره کردو یادآورشد: با کمیسیون معماری شهرداری مکاتباتی را انجام داده ایم و هشدارهای لازم را دراین زمینه اعلام کرده ایم، هم اکنون طبق آخرین آمار حدود 200 گود پرخطر در تهران وجود دارد که اخطار های لازم به مجریان این پروژه داده شده است.

وی در ادامه به مبحث 22 قانون نظام مهندسی اشاره کرد و اظهار کرد: این مبحث به تأمین و نگه داری ساختمان ها اشاره دارد که متاسفانه تا به امروز عملیاتی نشده و با اجرای این مبحث می توان مانع وقوع حوادثی مانند پلاسکو در ساختمان ها شد.

 قربانخانی خوانی یادآورشد: خوشبختانه توانسته ایم در بحث علوم مهندسی به خودکفایی برسیم و هم اکنون در حوزه سازه و بنایی و دانش مهندسی مشکلی وجود ندارد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه توانسته ایم در بحث علوم مهندسی به خودکفایی برسیم و هم اکنون در حوزه سازه و بنایی و دانش مهندسی مشکلی وجود ندارد.

 این مقام مسوول اضافه کرد: خوشبختانه توانسته ایم در بحث علوم مهندسی به خودکفایی برسیم و هم اکنون در حوزه سازه و بنایی و دانش مهندسی مشکلی وجود ندارد.

ساخت و ساز بیشتر پروژه های تهران توسط مهندسان فاقد صلاحیت

قربانخانی با بیان اینکه 80 درصد از ساختمان ها توسط سرمایه گذاران همان پروژه ساخته می شود گفت: متاسفانه بیشتر ساختمان های شهر تهران توسط افراد فاقد صلاحتیت انجام می شود.

وی توضیح داد: مهندسان فاقد صلاحیت مکاتبات بسیار زیادی با شهرداری انحام دادند که در شش ماه گذشته آمار مجریان صاحب صلاحیت افزایش یافته که این می تواند نقش موثری در بهبود کیفیت ساخت و ساز ها داشته باشد.

به گفته این مقام مسوول، کلاس های بازآموزی و آموزش های مهارتی برگزار شده  می تواند توانمندی مهندسان را درحوزه ساخت و ساز افزایش دهد.

قربانخانی در ادامه یادآور شد: متاسفانه تراکم فروشی و تخلفات ساختمانی، شرایط زیستی مردم را دچار مشکل کرده و نتیجه آن در حوزه زیست محیطی استان تهران بسیار مشهود است.

وی در پایان در خصوص استاندارد مصالح ساختمانی گفت: نظارت بر تولید مصالح ساختمانی و تایید استانداردها بر عهده مهندسان نیست چرا که مسئولیت کیفیت به سازمان استاندراد برمی گردد.