به گزارش افکارنیوز به نقل از ايسنا ،رستم قاسمي، با تشريح رويكردهاي وزارت نفت در سال ۱۳۹۱ كه از سوي مقام معظم رهبري سال "توليد ملي، حمايت از كار و سرمايه ايراني" نامگذاري شده است، اظهار كرد: تحريم هاي اعمال شده عليه صنعت نفت ايران شكست خورده و تحريم مانع رشد و توسعه اين صنعت نخواهد شد.


وی افزود: با کمک تمامی کارکنان صنعت نفت در سال ۹۱ با سرعت بیشتری اهداف صنعت نفت را پیش برده و با نیروی توانمند، متخصص و متعهد داخلی برنامه های خود را دنبال خواهیم کرد.

در سال ۹۱ با مشکلات مالی کمتری مواجه خواهیم بود

وزیر نفت ادامه داد: سال ۹۱ با پیش بینی های صورت گرفته و حمایت های ریاست جمهوری و دولت و سایر مسئولان سالی خواهد بود که با مشکلات مالی کمتری مواجه خواهیم بود و با منابع مالی جدید و نیز مصوبه‌های مجلس امیدواریم از توانمندی‌های داخلی بیشتر استفاده کنیم.

مهندس قاسمی گفت: استفاده از منابع مالی بانک‌ها، صندوق‌های انرژی و اوراق مشارکت از برنامه‌های صنعت نفت در سال جاری است.

وزیر نفت خطاب به کارکنان صنعت نفت تصریح کرد: قانون جدید نفت برای کارکنان خبر خوبی است و امید است که سال ۹۱ سالی پراز کار و تلاش برای رسیدن به اهداف صنعت نفت باشد.

ستاوردهای صنعت نفت در سال جهاد اقتصادی

وزیر نفت با بیان دستاوردهای سال ۱۳۹۰ که سال " جهاد اقتصادی " بود، افزود: سال گذشته سال بسیار خوبی برای صنعت نفت بود و به لطف خدا موفقیت های بسیاری برای این صنعت حاصل شد.

وزیر نفت افزود: دیدار مقام معظم رهبری در آغاز سال ۹۰ از عسلویه و در پایان سال از پژوهشگاه صنعت نفت پیام مهمی برای دنیا داشت و مسئولیت سنگینی را نیز برای کارکنان صنعت نفت به دنبال دارد.

وی ادامه داد: ما باید بتوانیم رضایت مقام معظم رهبری را با برآورده ساختن خواسته های ایشان از صنعت نفت کسب کنیم.

مهندس قاسمی اظهار کرد: در سال ۹۰ اقدام های بسیار خوبی در صنعت نفت انجام شد که از جمله می‌توان به امضای قرارداد توسعه چندین میدان مشترک که در پایان سال صورت گرفت، اشاره کرد.

وی افزود: سند توسعه ساخت داخل برای بسیاری از تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت تهیه و تعیین تکلیف شده و برای ساخت داخل بسیاری دیگر از کالاهای نفتی زمان مشخص کرده ایم که باید در آن تاریخ ها، کالاهای مورد نظر ساخت داخل شود و در همین راستا نیز نقشه راه بخش عمده ای از فعالیت های پژوهش و فناوری تعیین شد.

وزیر نفت ادامه داد: طرح تحول در صنعت نفت برای تولید، بعد از بحثهای فنی که در شرکت های تولیدی صورت گرفت تعین تکلیف شده و امروز ما می دانیم که در چه ماهی، در چه سالی و در چه میدانی چه میزان تولید باید داشته باشیم و نقشه راه شرکت های تولیدی کاملا مشخص شده است.

مهندس قاسمی تصریح کرد: در سال ۹۰ بخشی از قانون نفت تصویب شد و اختیاراتی که از سوی دولت به وزارت نفت داده شده بی‌سابقه بود و زمینه خوبی فراهم شد که ما بتوانیم در سال ۹۱ که از سوی مقام معظم رهبری سال " تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی " اعلام شد به رشد و توسعه صنعت نفت بپردازیم.

وی تصریح کرد: نامگذاری سال ۹۱ از سوی رهبر معظم انقلاب برنامه ریزی شده و دقیق صورت گرفت و با توجه به این مفاهیم متوجه خواهیم شد که این نامگذاری با محاسبات بسیار دقیقی انجام شده است.

افزایش تولید نفت و گاز در سال ۱۳۹۱

وزیر نفت گفت: مسئولیت صنعت نفت در سال جدید بسیار سنگین است و امیدواریم تولید نفت و گاز در کشور امسال افزایش یافته و روند صعودی در تولید را شاهد باشیم.

وی با بیان این که حمایت از تولید ملی در قالب ساخت تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت امکان پذیر است، ادامه داد: بخش بزرگی از تولیدات صنعتی کشور به تامین نیازهای صنعت نفت اختصاص دارد و به همین دلیل سهم ایجاد اشتغال به واسطه صنعت نفت در مجموع کشور بالاست.

امسال " تولید ملی " محور کار توسعه صنعت نفت است

وزیر نفت در مورد محور های ۳ گانه نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: این نام گذاری در واقع ادامه اهداف سال جهاد اقتصادی است چراکه ما در سال ۹۰ رویکرد تولید داخلی را تقویت کردیم و با برنامه‌ریزی های انجام شده امسال نیز تولید ملی محور کار توسعه صنعت نفت است.

استقبال وزارت نفت از سرمایه‌گذارن

مهندس قاسمی در مورد کار و سرمایه ایرانی گفت: در نامگذاری امسال، حمایت از همه افرادی که امکان سرمایه‌گذاری در کشور دارند و دارای سرمایه و توانمندی فنی، دانش و فناوری، اقتصادی و مالی هستند مد نظر مقام معظم رهبری بوده است.

وی ادامه داد: وزارت نفت از همه افرادی که توانمندی و سرمایه در اختیار دارند برای حضور در صنعت نفت استقبال می کند.

تعیین تکلیف نیروهای پیمانکار تا پایان فروردین ماه

وزیر نفت در مورد حمایت از نیروی کار نیز اظهار کرد: من بارها گفته ام و بر این اعتقاد هستم که نیروی انسانی صنعت نفت دارای توانمندی های بسیاری هستند.

مهندس قاسمی با تاکید بر اهمیت نقش نیروی انسانی در تعالی صنعت نفت تصریح کرد: اگر بخواهیم در صنعت نفت تغییر ایجاد کنیم به وسیله نیروی انسانی امکان پذیر خواهد بود نه تجهیزات، بنابراین از همه کارکنان صنعت نفت به ویژه کارکنان عملیاتی می خواهیم که توجهشان به سوی تولید و سازندگی در نفت باشد.

وزیر نفت ادامه داد: صنعت نفت دارای نیروهای متعهد و متخصص بسیاری است و در مورد نیروهای پیمانکار نیز با برنامه ریزی های انجام شده از مدیران خواسته شده در گام نخست تا پایان فروردین ماه وضعیت این نیروها را تعیین تکلیف کنند.

مهندس قاسمی گفت: تا پایان فروردین نیروهای فوق دیپلم به بالا و دیپلم با ۱۰ سال سابقه کار تبدیل وضعیت خواهند شد و بقیه نیروها نیز در قالب تعاونی تبدیل وضعیت خواهند شد.