به گزارش افکارنیوزبه نقل از مهر، شرایط اختصاصی داوطلبان از سوی سازمان سنجش به این شرح اعلام شد:
داشتن‌ مدرک ‌کارشناسی یا کارشناسی‌ ارشد(فوق‌ لیسانس‌ یا دکتری‌ حرفه ‌ای‌) یا اشتغال‌ به‌ تحصیل‌ در سال‌ آخر مقطع‌ کارشناسی‌ که‌ مدرک‌ مذکور مورد تأیید شورای ‌عالی ‌انقلاب‌ فرهنگی‌ یا وزارت‌ علوم‌، تحقیقات‌ و فناوری‌ و یا وزارت‌ بهداشت‌، درمان‌ و آموزش‌ پزشکی‌ باشد.

ممنوعیات شرکت در کنکور کارشناسی ارشد
شرکت‌ مجدد فارغ‌التحصیلان‌ دوره‌های‌ کارشناسی‌ ارشد و یا دکتری در همان رشته قبلی همچنین شرکت دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دوره دکتری ممنوع است و این داوطلبان حق ثبت ‌نام و شرکت در آزمون را ندارند. بنابراین فارغ‌التحصیلان با توجه‌ به‌ ضوابط مندرج‌ در دفترچه راهنما‌ به جز در رشته‌ای‌ که‌ دانش آموخته شده‌اند در صورتی که از لحاظ نظام وظیفه مشکلی نداشته باشند، می‌توانند در یکی از رشته‌های مندرج در دفترچه آزمون شرکت کنند.

دانش آموختگان‌ و دانشجویان‌ رشته‌های‌ گروه ‌پزشکی‌ متقاضی ‌شرکت‌ در این ‌آزمون‌، قبل‌ از اقدام‌ به‌ ثبت‌نام‌ باید توجه‌ داشته‌ باشند که‌ از لحاظ طرح‌ تعهد خدمت‌ به‌ وزارت ‌بهداشت‌، درمان ‌و آموزش‌ پزشکی‌، وضعیت‌ خود را مشخص‌ و از نظر وزارت‌ مذکور منعی‌ برای ثبت ‌نام‌ و شرکت‌ در آزمون‌ و در صورت قبولی برای ادامه تحصیل نداشته باشند، در غیر این‌ صورت‌ عواقب‌ مترتب‌ بر آن‌ به‌ عهده‌ شخص‌ متقاضی‌ خواهد بود.

فارغ‌التحصیلان‌ و دانشجویان‌ رشته‌های‌ دبیری‌ باید قبل‌ از ثبت ‌نام، ‌ موافقت‌ کتبی‌ و بدون‌ قید و شرط وزارت‌ آموزش‌ و پرورش‌ را مبنی‌ بر ادامه‌ تحصیل ‌دریافت‌ و آن را نزد خود نگه دارند تا به هنگام‌ قبولی‌ در دانشگاه‌ ارائه‌ کنند، بدیهی‌ است‌ در صورت‌ قبولی‌ باید مجدداً به‌ وزارت‌ آموزش‌ و پرورش‌ تعهد خدمت ‌بسپارند.

دارندگان مدرک معادل کارشناسی(معادل لیسانس) مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و یا سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور(دارای ارزش استخدامی) که در یکی از آزمون‌های جامع دارندگان مدرک معادل کارشناسی سال‌های ۱۳۸۴،۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ شرکت و حد نصاب نمره علمی لازم را کسب کرده اند، می‌توانند در آزمون رشته‌های تحصیلی کارشناسی ارشد گروه‌های آموزشی غیرپزشکی ثبت‌نام و شرکت کنند.

این قبیل داوطلبان در صورت موفقیت در این آزمون لازم است گواهی کسب حد نصاب نمره علمی لازم در آزمون جامع مدرک معادل کارشناسی خود را به همراه سایر مدارک لازم به دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی محل قبولی ارائه کنند.

بر اساس مصوبه شورای برنامه‌ریزی آموزش عالی، دانش‌آموختگان دوره‌های معادل کارشناسی پیوسته و ناپیوسته(دارندگان مدرک معادل) به شرط آنکه دوره معادل آنان با مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شده و مدرک معادل آنان مورد تأیید وزارت متبوع باشد، می‌توانند با همان مدرک در آزمون مقطع تحصیلی بالاتر برای ادامه تحصیل شرکت کرده و در صورت پذیرفته شدن ادامه تحصیل دهند.

بر اساس اعلام سازمان سنجش، ضوابط گزینش دانشگاه تربیت مدرس، با سایر دانشگاه‌ها متفاوت بوده و دارای گزینش خاص است.

پذیرفته‌شدگان ‌نهایی دوره روزانه ‌آزمون‌ ورودی تحصیلات تکمیلی سال ۱۳۹۱ و داوطلبانی که در مرحله تکمیل ظرفیت دوره های روزانه پذیرفته شوند، حق ‌ثبت‌نام‌ و شرکت ‌در این ‌آزمون ‌را ندارند.

داوطلبانی که در مرحله تکمیل ظرفیت در رشته‌های تحصیلی دوره شبانه، نیمه‌حضوری، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش‌ عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، بین‌الملل و دوره مجازی در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی سال ۱۳۹۱پذیرفته شوند، در صورتیکه دارای قبولی اولیه در دوره روزانه این آزمون(سال ۱۳۹۱) باشند، حق ‌ثبت‌نام‌ و شرکت ‌در این ‌آزمون ‌را ندارند.

دانشجویان سال‌آخر و‌ دانش‌آموختگان مقطع‌ کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته‌ که از ۳۱ شهریورماه ۸۶ به بعد فارغ‌التحصیل شده‌اند، در صورتیکه ‌معدل آنان کمتر از ۱۲ ‌باشد، حق ‌ثبت‌نام ‌و شرکت‌ در این‌ آزمون ‌را ندارند.

پذیرفته‌شدگان نهایی رشته‌های تحصیلی دوره شبانه، نیمه‌حضوری، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش‌ عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، بین‌الملل و دوره مجازی در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی سال ۱۳۹۱ در صورت عدم ثبت‌نام در رشته قبولی و یا انصراف از آن با رعایت سایر شرایط و ضوابط می‌توانند در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی سال ۱۳۹۲ ثبت‌نام و شرکت کنند.



تعهدات استفاده از حق تحصیل رایگان
پذیرفته‌شدگان‌ با توجه‌ به‌ تعهدات‌ آموزش‌ رایگان‌ باید برابر طول‌ مدت‌ تحصیل‌ دوره‌ کارشناسی‌ ارشد، در موقع‌ ثبت‌نام‌ تعهد بسپارند تا در محلی‌ که‌ وزارت‌ علوم‌، تحقیقات‌ و فناوری‌ در صورت‌ نیاز تعیین‌ می‌کند به‌ خدمت‌ اشتغال‌ ورزند.

پذیرفته‌شدگان‌ شاغل‌ در وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای‌ دولتی‌ با توجه‌ به‌ تعهدات‌ آموزش‌ رایگان‌ باید برابر طول‌ مدت‌ تحصیل‌ دوره‌ کارشناسی‌ ارشد، در موقع‌ ثبت‌نام‌ به‌ وزارتخانه‌، سازمان‌ و یا نهاد دولتی‌ مربوط تعهد خدمت‌ بسپارند.

وزارت‌ علوم‌، تحقیقات‌ و فناوری‌ به‌ هیچ یک‌ از دانشجویان‌ مقطع‌ کارشناسی‌ ارشد بورس‌ تحصیلی‌ اعطاء نمی کند.

انتقال بدهیها به مقطع تحصیلی بالاتر
بهره‌مندان‌ از مزایای‌ صندوق‌های‌ رفاه‌ دانشجویان‌ چنانچه‌ قصد ادامه ‌تحصیل‌ در مقطع‌ بالاتر را داشته‌ باشند، می‌توانند با سپردن‌ تضمین‌ کافی(به ‌تشخیص ‌صندوق‌های‌ رفاه‌ دانشجویان‌) به ‌صندوق‌های ‌مذکور، انجام‌ تعهد خود را به‌ بعد از خاتمه‌ مقطع‌ تحصیلی‌ جدید موکول‌ کنند.

چنانچه‌ هر یک‌ از دانش آموختگان پس‌ از اشتغال‌ و کسب‌ درآمد نسبت‌ به‌ پرداخت‌ اقساط وام‌ خود اقدام‌ نکرده باشند، مشمول‌ تسهیلات‌ موضوع‌ این‌ بند نخواهند شد و لازم‌ است‌ قبل ‌از ثبت‌نام ‌در مقطع ‌تحصیلی‌ جدید با صندوق‌های ‌رفاه‌ دانشجویان‌ تسویه‌ حساب‌ کنند.

جزئیات ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد ۹۲
هر داوطلب ‌بر اساس ‌علاقه ‌فقط می‌تواند در دو کدرشته‌ امتحانی(اصلی و شناور) ‌، ثبت‌نام‌ و در آزمون مربوطه شرکت‌ کند.

تمام ‌فارغ‌التحصیلان‌ دوره‌های‌ کارشناسی‌ مورد تأیید(بدون ‌توجه‌ به‌ نوع‌ مدرک‌ تحصیلی‌) می‌توانند در آزمون‌ ورودی‌ دوره‌های کارشناسی‌ ارشد ناپیوسته‌ داخل ‌در رشته‌های‌ امتحانی گروه‌ علوم‌ انسانی‌، علوم پایه، فنی ‌و ‌مهندسی، کشاورزی، هنر و دامپزشکی(بجز کدرشته‌های امتحانی که شرط عنوان مدرک تحصیلی مشخص، در آنان اعمال و در جدول رشته‌های امتحانی درج شده) ثبت‌‌نام‌ و شرکت‌ کنند.

تحصیل‌ در دوره‌ کارشناسی‌ ارشد منوط به‌ قبولی ‌در آزمون ورودی ‌و گذراندن‌ دروس پیش‌نیاز به ‌تشخیص‌ گروه ‌آموزشی ‌‌مربوط بوده و هزینه دروس پیش‌نیاز نیز توسط دانشجو پرداخت خواهد ‌شد.

داوطلبان ‌در صورت ‌‌داشتن ‌شرایط، ‌ علاوه‌ بر رشته ‌‌اصلی‌ می‌توانند متقاضی‌ یکی از ۶۴ کدرشته‌ امتحانی ‌(شناور) باشند.

آن‌ دسته‌ از داوطلبانی ‌که‌ کد رشته‌ امتحانی‌ اصلی‌(یا به‌ عبارتی‌ کدرشته‌ امتحانی‌ اول‌) آنان‌ یکی‌ از ۶۴ کد رشته‌ امتحانی‌ مندرج‌ در جدول رشته های شناور است، به ‌هیچ عنوان حق ‌انتخاب‌ یکی‌ دیگر از ۶۴ کدرشته‌ امتحانی‌ مندرج‌ در جدول رشته های شناور‌ را ندارند و سیستم ثبت‌نام اینترنتی اجازه انتخاب کدرشته امتحانی‌ دوم‌ انتخابی را برای بار دوم به‌ این قبیل از داوطلبان نخواهد داد.

روشهای ثبت نام
ثبت‌نام‌ برای‌ شرکت‌ در آزمون ‌سال ۱۳۹۲، منحصراً به روش ذیل امکان پذیر است:

مراجعه به سایت سازمان به نشانی:www. sanjesh. orgو دریافت دفترچه راهنمای ثبت‌نام(دفترچه شماره ۱) از سایت سازمان سنجش، آماده کردن مدارک و اطلاعات مورد نیاز جهت ثبت ‌نام.

با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبت ‌نام منحصراً بصورت اینترنتی صورت می گیرد، داوطلبان لازم است به وسیله کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب که پرداخت الکترونیکی آنها فعال است با مراجعه به سایت سازمان و پرداخت مبلغ ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان به عنوان وجه ثبت‌نام شرکت در آزمون یک کدرشته امتحانی، نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

داوطلبانی که علاوه بر رشته‌ انتخابی‌ یا امتحانی‌ اصلی(رشته‌ اول‌) علاقه‌مند به‌ انتخاب‌ یکی‌ از ۶۴ کدرشته‌ امتحانی‌ مندرج‌ در تبصره بند(الف) فوق به‌ عنوان‌ رشته‌ امتحانی‌ دوم هستند، ضرورت‌ دارد کدرشته‌ امتحانی دوم را نیز در بند مربوط در تقاضانامه درج کنند.

این دسته از داوطلبان باید برای رشته امتحانی‌ دوم یک‌ کارت اعتباری دیگر دارای شماره پرونده و رمز عبور به منظور ورود به سیستم نرم‌افزاری ثبت‌نام اینترنتی، به مبلغ ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان علاوه بر کارت اعتباری اول خریداری کنند.

داوطلبانی که متقاضی ثبت‌نام و شرکت در آزمون کدرشته‌های امتحانی مندرج در جدول اصلی و شناور و علاقمند به شرکت در گزینش رشته‌های تحصیلی دانشگاه پیام نور و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی هستند، لازم است علاوه بر پرداخت مبالغ ثبت ‌نام، نسبت به پرداخت مبلغ ۵ هزار و ۸۰۰ تومان برای دوره‌های مذکور اقدام کنند.

آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی صبح و عصر روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه، ۱۸،۱۹ و ۲۰ بهمن ماه ۱۳۹۱ برگزار خواهد شد.