به گزارش افکارنیوز، ناخن از پروتئینی به نام کراتین تشکیل شده و دریافت پروتئین لازم از رژیم‌غذایی می‌تواند از عوامل موثر در استحکام ساختار طبیعی آن باشد. متاسفانه برخی خانم‌ها برای کاهش وزن به رژیم‌های افراطی روی می‌آورند که ممکن است بدنشان را دچار فقر پروتئین کند و سلامت بخش‌های پروتئینی بدن از جمله ناخن‌هایشان به‌خطر می‌افتد.

چرا با رژیم نامتعادل ابتدا ناخن‌ها و موها تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

مو و ناخن بافت‌های مرده هستند و اگر فقر موادمغذی اتفاق بیفتد، آخرین اولویت‌های بدن برای توزیع موادمغذی محسوب می‌شوند بنابراین سلامت آنها زودتر به خطر می‌افتد.

آیا می‌توان از ظاهر ناخن‌ها به وضعیت ریزمغذی‌های بدن پی برد؟

نه، فقط با مشاهده تغییر رنگ یا ساختار ناخن نمی‌توان به وضعیت ریزمغذی‌ها در بدن پی برد. حتی میزان برخی ریزمغذی‌ها را نمی‌توان با آزمایش‌های موجود هم سنجید مثلا در آزمایشگاه می‌توانیم میزان آهن، ویتامین ب۱۲ و فولیک‌اسید را بسنجیم اما سنجش میزان امگا۳ یا روی واقعا مشکل است. به علاوه، تغییر ظاهری بارز ناخن فقط می‌تواند فقرآهن را نشان دهد که به دنبال آن ناخن‌ها حالت قاشقی پیدا می‌کنند.

پس خانم جباری چطور می‌توانند مطمئن شوند مشکل ناخن‌هایشان به رژیم‌غذایی‌شان مرتبط است یا نه؟

اگر فردی برنامه غذایی اصولی داشته باشد و همه انواع گروه‌های غذایی را در رژیم‌ روزانه‌اش بگنجاند می‌تواند مطمئن باشد تمام ریزمغذی‌های موردنیاز بدنش تامین می‌شود. مثلا مصرف غلات سبوس‌دار در روز، ریزمغذی‌هایی مانند آهن، کلسیم، روی و بیوتین را تامین می‌کند. اگر کسی از رژیم‌غذایی خود مطمئن است اما مو و ناخن سالمی ندارد، احتمالا بیماری یا مشکل متابولیسمی خاصی دارد که جذب مواد‌غذایی مناسب را مختل کرده است و بهتر است با پزشک متخصص تغذیه هم مشورت کند.

شما به افرادی مانند خانم جباری، مصرف مکمل کلسیم و ویتامین B را توصیه می‌کنید؟

به هيچوجه. مصرف مکمل فقط در صورتي لازم است که متخصص با آزمايشهاي لازم متوجه فقر مادهاي در بدن شود. در غير اين صورت مصرف مکمل هيچ اثري ندارد و از بدن دفع ميشود. گاهي افراد بدون توجه به مشکل اصلي، مشکل ظاهري را با مصرف مکمل از بين ميبرند اما چون بيماري اصلي درمان نشده، به مرور علايم ديگري در قسمتهاي ديگر بدن بروز ميکند.