آمارهای نگران‌کننده ازدواج و طلاق

به گزارشافکارنیوز،دکتر سیدکریم حسینی در جشنواره پیوند آسمانی که امروز در سالن همایش‌های اداره کل ورزش و جوانان خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: کارگروه فرهنگی اجتماعی به صورت رسمی و با پشتوانه قانونی در استان فعال است و با توجه به مطالعاتی که در حوزه مسایل اجتماعی و ازدواج انجام شد، در این کارگروه وارد یک مرحله عملیاتی در خصوص مقابله با آسیب‌های اجتماعی حوزه خانه و خانواده شدیم.

وی ادامه داد: در کمیته‌های شش‌گانه این کارگروه که با حضور بیش از ۳۰ مدیرکل و استاد دانشگاه که افراد ثابت تشکیل می‌شوند، ازدواج آسان و پایدار در میان جوانان و همچنین پیشگیری از اولین آسیب اجتماعی با آمار بالای عددی که طلاق است، مورد پیگیری جدی و بحثقرار می‌گیرند.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با بیان این که واقعیت‌های اجتماعی در حوزه ازدواج و طلاق نباید نادیده گرفته شود، تصریح کرد: با مخفی کردن آمار و اطلاعات ازدواج و طلاق و غفلت از انجام اقدامات موثر، نمی‌توانیم آسیب‌های اجتماعی در این حوزه را کاهش دهیم و ممکن است روزی از این زخم به جای مانده آسیب می‌بینیم و جلوگیری از بروز آسیب‌های دیگر نیز دشوار می‌شود.

حسینی افزود: در بحثازدواج به مسایل چون افزایش سن ازدواج، کاهش میزان فرزندآوری و سخت شدن مراحل ازدواج مبتلا هستیم.

وی تصریح کرد: در استان خوزستان درصد و میزان طلاق افزایش یافته است، اینها واقعیت‌هایی است که وجود دارند و در کارگروه فرهنگی اجتماعی این مسایل به عنوان معضلات اجتماعی در سالهای گذشته مورد بررسی قرار گرفتند و زنگ خطر وجود این معضلات در استان به صدا درآمده است. لازم است مسئولان امر این زنگ خطر را بشنوند.

معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان اظهار کرد: اکنون وضعیت آماری و اطلاعات جمع آوری شده در این حوزه بسیار نگران‌کننده است. علماء و مدیران حوزه‌های علمیه، اساتید روانشناسی دانشگاه‌ها، پژوهشگران و مدیران دستگاه‌های فرهنگی، پرداختن به این موضوعات و حل مشکلات در این زمینه را باید به عنوان یکی از اصول برنامه‌های کاری خود مدنظر قرار دهند و این واقعیت‌های اجتماعی را جدی بگیرند.

وی گفت: خوشبختانه کارهای بسیار خوبی در حل این مشکلات در استان آغاز شده و تنها به مطرح کردن آسیب‌ها اکتفا نشده است.

حسینی افزود: برای تسهیل امر ازدواج طی یک برنامهریزی مناسب از دفاتر ازدواج تخفیف ویژه برای ثبت ازدواج جوانان گرفته شده و دفاتر ثبت طلاق نیز در جهت مشاوره و ارجاع زوجین به مراکز مشاوره تلاش مضاعفی خواهند داشت. همچنین تشکیل کانونی برای خیرین امر ازدواج در استان و دایر کردن مراکز ثابت مشاوره در محل نمایشگاههای بینالمللی اهواز و پارک ساحلی با توجه به ضرورت این امر برای مردم در دستور کار کارگروه فرهنگی اجتماعی استان قرار دارد چرا که عطش اجتماعی در میان خانوادهها برای مراجعه به مراکز مشاوره وجود دارد، برای رفع این خلا موجود در جامعه راهاندازی این دو مرکز مورد بررسی قرار گرفت.