قالیباف: تکیه بر مردم؛ راه عبور از تحریم‌ها

به گزارشافکارنیوز،محمدباقر قالیباف شهردار تهران در برنامه گفت‌وگوی خبری شبکه دوم سیمای جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: هر اتفاق مبارکی که مورد رضایتمندی مردم عزیز کشور باشد، طبیعتاً مورد رضای خداوند هم خواهد بود و حتماً همه از این اتفاقات خوشحال خواهند بود.

بنده توفیق خدمتگزاری در شهرداری تهران را دارم، مردم از موضوعاتی رنج می‌برند مانند آلودگی هوا که امیدوارم که کشور به جایی برسد که همه مسئولان دست به دست هم بدهند که مشکلات رفع شود.

وی با اشاره به ضرورت‌های اجرای پروژه صدر گفت که این پروژه در شرایطی اجرا شد که بتوان بار ترافیکی شهر تهران را کاهش داد. این پروژه توانست تأثیرات جدی را برای ترافیک شرق و غرب و برخی از گره‌های ترافیکی مانند قیطریه داشته باشد.

قالیباف از مهمترین ویژگی‌های این پروژه را در حوزه فنی آن دانست و گفت: این پل تک‌پایه است. عمدتاً بزرگراه‌هایی که با عرض ۲۴ متر ساخته می‌شود دو پایه دارد اما به‌جهت اقتصادی و فنی نمی‌توانستیم ظرفیت پایین را به‌خاطر احداثطبقه دوم از دست دهیم و این یک ویژگی مهم است که نمونه‌ای نداریم. طراحی جدیدی بود که به دست مهندسان جوان اتفاق افتاد.

وی ویژگی دوم این پل را طراحی و اجرای مؤثر و سودمند آن دانست و دوام و مقاومت آن را مورد تأکید قرار داد.

قالیباف یادآور شد که بتون به‌کار گرفته شده تا یک‌صد سال مقاوم خواهد بود و از نوع بتون خودمتراکم به کار گرفته شد.

شهردار تهران دیگر ویژگی این پل را نحوه اجرای آن دانست و افزود: بسیاری از پلها زمانی که ساخته می‌شود بحثتردد در آن تعطیل می‌شود اما در این پروژه طی ۲۶ ماه هیچ‌گاه ترافیک صدر قطع نشده است و سرعت اجرای این پروژه و دقت در اجرای آن از دیگر ویژگی‌های آن بود. حدود ۷هزار قطعه در این بزرگراه به کار رفته است. در حالی که هیچ‌یک از قطعات شکل هم نبوده و کارگاه ساخت این قطعات خود در حد یک شهر بوده است.

وی کنترل اجرای این پروژه را از دیگر ویژگی‌های آن دانست و افزود: تمام مدت اجرای این پروژه را با برنامه ریزی دنبال می‌کردیم. کوچک‌ترین اشکال در زمان‌بندی در نحوه اجرا در کیفیت را رصد می‌کردیم و رفع می‌شد. این کار یک حرکت عظیمی را در عرصه مهندسی کشور رقم زده و کشورمان را در اجرای این پروژه در رده کشورهای بزرگ دنیا مانند آمریکا، فرانسه، چین و… قرار داده است.

شهردار تهران افزود: در طول اجرای این پروژه در حوزه قالب با هر شیبی و هر قوسی حاضریم آن را در داخل کشور بسازیم.

قالیبافویژگی‌های این پروژه را منحصر به فرد دانست و افزود: میانگین سن مهندسانی که این کار را اتمام رساندند ۳۵ سال بوده است و این نشان می‌دهد که این پروژه با روحیه جهادی اجرا شده است.

شهردار تهران با اشاره به این‌که اجرای این پروژه در شرایط تحریم بوده است، گفت: بسیاری از افراد از ما به‌هنگام آغاز این پروژه می‌خواستند که ریسک نکنیم. اما در زمان بحران این کار را انجام دادیم که یکی از ویژگی‌های این پروژه بود. تحریم به‌هرحال مشکلات خود را دارد و حتماً تأثیراتی را داشته است. اما تحریم نمی‌تواند مانع از حرکت ما باشد به‌شرط وجود یک برنامه ریزی دقیق و بابرنامه می‌توان از گردنه تحریم گذر کرد.

وی یادآور شد: راه نهایی عبور از تحریم‌ها تکیه بر مردم است، این را از انقلاب اسلامی درس گرفته‌ایم. مشکلات را با تکیه به پتانسیل داخل می‌توان حل کرد و این پروژه را با این نگاه آغاز کردیم و یکی از شرکت‌های بزرگ خارجی از اراده و اجرای این پروژه متعجب و متحیر بود.

قالیباف در بخش دیگری از این گفت‌وگو تأکید کرد که فنآوری اجرای این‌گونه پلها بومی شده است و دیگر نیازی به خارج از کشور نیست.

شهردار تهران با اشاره به وضعیت هوای ناپاک و آلوده کلان‌شهر تهران گفت: همه دستگاه‌ها باید توجه کنند که این مهمترین دغدغه عمومی کشور است. آلودگی هوا مختص شهر تهران نیست و به‌جز ۸ کلان‌شهر ایران، شهرهایی در جنوب و غرب کشور دچار آلودگی هوا هستند، البته جنس آلودگی هوا در شهرها متفاوت است.

وی تأکید کرد که سلامت انسان‌ها مهمترین موضوعی است که باید مسئولان به آن توجه کنند.

قالیباف گفت: تجربه‌ای که من داشته‌ام اولین مشکل ما در این زمینه، ساختار درستی را درباره این کار نداریم. اشکالات ساختاری وجود دارد. هر فردی که به این حرف من انتقاد دارد این موضوع را به بحثبگذارد. چه‌کسی مسئول مقابله با آلودگی هواست؟ هریک از دستگاه‌ها دستگاه‌های دیگر را مسئول معرفی می‌کنند. موضوع آلودگی هوا یک موضوع فرابخشی است ولی حتماً یک مجموعه و یک دستگاه باید محوریت و مسئولیت این کار را داشته باشد و من مطمئنم این مشکل در مقابل اراده مدیر متعهد قابل حل است. البته بحثهای دقیق علمی شده است. اصلاح ساختار و مدیریت و اعتبارات موضوعاتی است که اگر دو موضوع اول را درست کنیم حتماً موضوع سوم قابل حل است و آلودگی هوا یک معضل ملی است و باید به آن توجه کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره معارضان این پل گفت که معارضان دو دسته بود، یکی دکلهای ۲۳۰ کیلوواتی بود که ۶ کیلومتر تونل ساخته شد و همه تأسیسات برق و مخابرات در دل آن کار گذاشته شد، دسته دیگر املاک در مسیر طرح و پروژه بود که در طول زمان حل و فصل شد.