۸۰۰ هزار ایرانی " آب سیاه " دارند

به گزارشافکارنیوز،دکتر حیدر امینی با بیان اینکه گلوکوم در ردیف بیماریهای شایع چشمی قرار می‌گیرد، گفت: گلوکوم یا آب سیاه دومین علت نابینایی در دنیا و اولین علت نابینایی غیرقابل برگشت در دنیاست.
وی افزود: بیماری گلوکوم به دونوع زاویه باز و بسته تقسیم بندی می‌شود که نوع زاویه باز آن شایعتر است.

این متخصص چشم پزشک با بیان اینکه این بیماری روی عصب بینایی اثر گذاشته، آن را تحلیل می‌برد و به همین ترتیب دید بیمار به صورت تدریجی کاهش می‌یابد گفت: گلوکوم از نوع زاویه باز بیشتر از طریق وراثت منتقل می‌شود و معمولا بدون علامت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره با اینکه گلوکوم زاویه باز علامت ظاهری ندارد، خاطرنشان کرد: گلوکوم زاویه بسته که کمتر شایع است، ممکن است با سردرد، درد چشم، قرمزی چشم، تهوع، استفراغ و… همراه باشد. همچنین ممکن است بیماران مبتلا به این نوع گلوکوم دور نور یا چراغ هاله‌های رنگی ببینند.

امینی درباره مکانیسم گلوکوم توضیح داد: گلوکوم در اغلب موارد همراه با افزایش فشار چشم است. فشار طبیعی چشم ۱۲ میلی‌متر جیوه است و فشار به این صورت تامین می‌شود که زلالیه به صورت مداوم از جسم مژگانی و در داخل چشم ترشح می‌شود. در سیستم ترابکولار که در زاویه چشم تعبیه شده، معمولا به علت سدی هنگام خروج مایع فشار چشم بالا می‌رود و باعثگلوکوم می‌شود، گرچه انواعی از گلوکوم ممکن است بدون بالا بودن فشار داخل چشم حادثشود.

وی که از سخنرانان بیستمین سمینار چشم پزشکی فارابی است، گفت: در صبحانه علمی سمینار راجع به مباحثمختلف گلوکوم بحثآزاد داریم که شرکت کنندگان در این برنامه مشکلات و سئوالات خود را مطرح کرده و بنده در این باره به سئوالات همکاران پاسخ می‌دهم.

امینی افزود: در ایران حدود ۸۰۰ هزارنفر به گلوکوم مبتلا هستند و ۸۰ درصد آنها از بیماری‌‌شان اطلاع ندارند. در واقع حدود ۶۴۰ هزار مبتلا به گلوکوم نمی‌دانسته‌اند به آن مبتلا هستند.

بیستمین سمینار سالیانه چشم پزشکی فارابی از تاریخ دهم تا دوازدهم اردیبهشت ماه ۹۳ در محل هتل المپیک تهران برگزار ميشود. این برنامه علمی با همکاری گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی تهران، گروه فوق تخصصی سگمان قدامی انجمن چشم پزشکی ایران، واحد فراهمآوری سلولهای بنیادی بیمارستان فارابی و گروه پرستاری بیمارستان فارابی اجرا میشود.