به گزارشافکارنیوز،وحید مرندی مقدم معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد در نشست خبری اظهار داشت: استفاده از چربی های گیاهی در لبنیات ممنوع است و اگر کارخانه های تولید مواد لبنی از روغن پالم استفاده کنند تخلف است.

وی گفت: هم سازمان استاندارد و هم وزارت بهداشت با کارخانه های متخلف برخورد و به دادگاه معرفی کرده اند که اگر مرجع قضایی اجازه دهد، معرفی خواهند شد.

مرندی مقدم افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پروانه ساخت واحدهایی که به صورت غیرمجاز از روغن پالم در فرآورده های لبنی استفاده می کنند را ابطال کرده است و سازمان ملی استاندارد نیز در پروانه های استاندارد این واحدها تجدیدنظر خواهد کرد.

وی افزود: اما این تصمیمات باید در کمیته ملی نیز که سازمان ملی استاندارد نیز یک عضو آن است، مورد بررسی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: اسامی متخلفان در زمینه استفاده غیرمجاز از روغن پالم در فرآورده های لبنی میان سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت یکسان نبوده و مغایرتهایی داشته است که به نحوه نمونه گیری از این فرآورده ها برمی‌گردد.

مرندی مقدم خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۹۲ تا ۱۵ مردادماه سال جاری، از ۷۵۹ محصول ۵۹۵ مورد واحد تولیدی در سطح کشور، نمونه برداری صورت گرفته است، این در حالی است که از این تعداد، ۶۸۹ مورد مطابق با استاندارد تولید می شد و چربی گیاهی در آن مشاهده نشد، اما در ۸۰ مورد استفاده از چربی گیاهی محرز شد.

مرندی مقدم در خصوص استفاده از خمیر مرغ در تولید فرآورده های گوشتی سوسیس و کالباس با بیان اینکه از مردادماه سال ۹۱، سازمان ملی استاندارد استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس را ممنوع اعلام کرده بود، گفت: هر واحد تولیدی که از این ماده در تولید محصول خود استفاده کند را تعلیق و از تولید، عرضه و توزیع محصولاتش جلوگیری می کند.

وی افزود: پس از سه سال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخیرا نظر استاندارد را در خصوص استفاده از خمیر مرغ پذیرفته و پروانه ساخت واحدهایی که از این کالا برای تولیدات خود استفاده می کنند را باطل کرده است.

معاون سازمان استاندارد ایران با اشاره به اینکه خمیر مرغ به شدت در معرض آلودگی قرار دارد، تصریح کرد: آنچه که در تولید برخی از سوسیس و کالباس ها اتفاق می افتد، بار آلودگی آن بسیار بالاست و سازمان ملی استاندارد نیز اجازه استفاده از خمیر مرغ را نمی دهد.

مرندی مقدم با بیان اینکه در سال ۹۱ و با همکاری سازمان بازرسی کل کشور از ۳۰۰ واحد تولیدی حدود یک هزار و ۱۱ نمونه برداری شد، گفت: از این تعداد نمونه حدود ۲۸۸ مورد غیرمجاز مشاهده شد که پروانه های استاندارد آنها را تعلیق کرده ایم.

وی افزود: در حال حاضر تمام سوسیس و کالباس هایی که در بازار مشاهده می شود و پروانه و علامت استاندارد دارند، فاقد خمیر مرغ هستند و هیچ گونه مشکلی برای مصرف توسط مشتریان ندارند.

مرندی مقدم با اشاره به موازی کاری سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، گفت: تفاهم نامه ای بزودی با وزارت بهداشت امضا خواهد شد تا تفکیک وظایف در فرآورده های غذایی صورت گیرد.