شناسایی ۵۹۰ شرکت تعاونی اعتباری غیر قانونی

به گزارشافکارنیوز،غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضائیه در نشست در آستانه هفته قوه قضائیه گفت: هفته قوه قضائیه هر ساله فرصت مناسبی برای مردم و قوه قضائیه است تا با آنچه که قوه قضائیه انجام می‌دهد آشنا شوند و از طرفی برای قوه قضائیه فرصتی است که یکسال گذشته را ارزیابی کند و مسائل و مشکلات خود را با مردم در میان بگذارد تا مشکلات از ناحیه فرهیختگان ارزیابی شود.

وی افزود: این ارتباط باعثمی‌شود مردم از سختی‌های کار مطلع شوند و به قوه قضائیه در وظایف خود کمک کنند، ضمن اینکه مسئلان و رؤسای سایر قوا عملکرد قوه قضائیه را بدانند و با پیشنهادات خود باعثشوند قوه قضائیه در سال‌های آینده مثبت‌تر حرکت کند.

اژه‌ای تصریح کرد: امسال نیز همچون سال‌های گذشته برنامه‌هایی از اول تیرماه تا ۷ تیرماه برگزار می‌شود که محور آنها سخن گفتن مسئولان دستگاه قضا با مردم و ارائه عملکرد و سیاست‌ها و راهبردها و همچنین اشاره کوچکی به سختی کار در دستگاه قضاست.

وی گفت: اول تیرماه رئیس قوه قضائیه در رسانه ملی حضور پیدا خواهد کرد تا ضمن پاسخ به سؤالات مجری برنامه، مطالبی را که در نظر دارند را عنوان کنند، ضمن اینکه در همایشی با حضور مدیران مختلف این قوه، رؤسای سایر قوا و مقامات لشکری و کشوری سخنرانی خواهند داشت.

سخنگوی قوه قضائیه افزود: در این همایش، رؤسای قوای دیگر نیز متقابلاً انتظارات، خواسته‌هال و انتقادات خود را مطرح می‌کنند.
اژه‌ای افزود: رئیس قوه قضاییه همچنین عملکرد دستگاه قضا را که از پیش جمع‌بندی کرده‌اند با حضور مسئولان عالی‌رتبه قوه خدمت مقام معظم رهبری ارایه خواهد کرد.

وی سرکشی و حضور سرزده رئیس قوه قضاییه در یکی از بخش‌های قوه قضاییه را نیز یکی دیگراز برنامه‌های وی برشمرد.

سخنگوی قوه قضاییه خاطر نشان کرد: مسئولین دیگر قوه قضاییه شامل رؤسای کل دادگستری و معاونین برنامه‌های متعددی خواهند داشت که یکی از آنها سخن گفتن با مردم از طریق رسانه ملی، رسانه‌های مجازی و مکتوب است.

اژه‌ای تصریح کرد: معاون اول قوه قضاییه در صدا و سیما حضور پیدا خواهد کرد ضمن این که وی رؤسای دادگستری، رؤسای دادگستری استان‌ها جمعه آینده در نمازهای جمعه حاضر خواهند شد و با مردم سخن خواهند گفت و عملکرد قوه قضاییه و سختی‌های آن را به مردم اطلاع خواهند داد.

وی حضور در مرقد امام خمینی(ره) و تجدید میثاق با بنیانگذار انقلاب اسلامی را از جمله برنامه‌های دیگر قوه قضاییه در این هفته برشمرد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: امسال اولین سالگرد رحلت آیت‌الله محمدی گیلانی است که برای این فقید وارسته قاضی شجاع و متدین که در طول سالیان زیاد در قوه قضاییه خدمت می‌کرد بزرگداشت برگزار خواهد شد.

اژه‌ای تصریح کرد: اگر بتوانیم برنامه‌هایی با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران که برای حفاظت از نظام در دستگاه قضا شهید، جانباز یا اسیر شدند برگزار خواهیم کرد.

وی در رابطه با کارکردهای قوه قضاییه در سال ۹۳ گفت: در دو سه سال گذشته به خصوص سال ۹۳ برای استفاده حداکثری از ظرفیت مدعی‌العموم برنامه‌ریزی شده چرا که در قانون اساسی برای مدعی‌العموم وظایفی تعیین شده است که همواره به کار گرفته می‌شد اما در این شرایط مطالعه مجددی برای استفاده از ظرفیت‌های مدعی‌العموم در زمینه پیشگیری و احیای حقوق عامه در دولت و حکومت صورت گرفت.

سخنگوی قوه قضاییه از جمله اقدامات قوه قضاییه در سال ۹۳ را حمایت بیشتر از سرمایه‌گذاری و فعالان اقتصادی در قوه قضاییه دانست و گفت: امسال در رابطه با اقتصاد مقاومتی به دولت و مجلس کمک‌های بیشتری صورت گرفت که یکی از آنها بحثمعوقات بانکی بود.

اژه‌ای گفت: چنانچه بخواهیم بر اقتصاد بومی تکیه کنیم یکی از مراکز تاثیرگذار در این موضوع بانک‌ها هستند که مسئولین از جمله بانک مرکزی اعلام کرد که در مورد معوقات بانکی مشکلاتی وجود دارد وما اعلام آمادگی کردیم.

وی گفت: فضایی ایجاد شده بود که معوقات بانکی اجازه تکثر پول در دست فعالان اقتصادی را نمی‌داد و از طرفی در دست برخی افراد رسوب کرده بود و معلوم نبود که این پول‌ها در جهت نظام و مردم مصرف شود و ممکن بود از این پول‌ها در دلالی استفاده شود.

سخنگوی قوه قضاییه خاطر نشان کرد: با مسئولین مختلف صحبت شد و قوه مجریه و بانک مرکزی پای کار آمدند به شکلی که بانک مرکزی اخیرا اعلام کرد که از ۵۷۵ نفر دارای معوقات بانکی کلان تنها ۲۱۰ نفر باقی ماندند.

اژه‌ای اقدام دیگر قوه قضاییه را برخورد با افرادی دانست که معوقات کلان داشتند که برای گرفتن این پول‌ها اقدامات مجرمانه انجام داده بودند که با آنها برخورد قضایی صورت گرفت یعنی یا بازداشت شدند یا در حال انجام اقدامات لازم هستیم به نحوی که به وصول بیش از چند هزار میلیارد تومان مطالبات بانک‌ها کمک کردیم.

وی ساماندهی موسسات پولی و بانکی در کشور را از دیگر اقدامات قوه قضاییه برشمرد و گفت: دستگاه‌هایی با عناوین گوناگون که کارهای پولی انجام می‌هند ولی تحت ضوابط نیستند با کمک دولت و بانک مرکزی تحت بازخواست قرار گرفتند و با آنها برخورد شد.

اژه‌ای افزود: ما اکنون ۳۱ بانک خصوصی و دولتی داریم و به جز آنها تا کنون ۹ موسسه اعتباری و پولی شناسایی شده‌اند که ۳ مورد مجوز دریافت کردند و ۳ مورد در حال اخذ مجوز و ۳ مورد نیز هیچگونه مجوزی ندارد که در ماه‌های اخیر با موسسات فاقد مجوز برخورد شد.

سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با شرکت‌های تعاونی اعتبار نیز گفت: ما ۱۴۵ شرکت دارای مجوز داریم و ۵۹۰ شرکت تعاونی اعتبار وجود دارد که شناسایی شده است و مجوز ندارند و یا باید خود را تطبیق دهند و یا با آنها برخورد می‌شو.

وی در رابطه با شرکت‌های واسپاری یا لیزینگ نیز گفت: ۳۳ شرکت واسپاری دارای مجوز هستند و ۷۴ شرکت در حال اخذ مجوز و ۳۰۰ شرکت نیز مجوز ندارند که باید تکلیف خود را مشخص کنند.

اژه‌ای در رابطه با صرافی‌ها نیز که به عقیده بانک مرکزی می‌توانند در ساماندهی پول تاثیرگذار باشند نیز گفت: ۴۲۸ صرافی شناسایی شدند که دارای مجوز هستند و ۳۰۰ صرافی نیز در حال اخذ مجوز هستند و هزار صرافی نیز در امر صرافی دخالت می‌کنند که بدون مجوز است.

وی تاکید کرد: اگر این شرکت‌ها را زیر بلیط قانون بیاوریم قدم موثری برای تقویت اقتصاد مقاومتی و کمک به مردم و نظام برداشته‌ایم.

سخنگوی قوه قضائیه رفع تصرف از زمین‌های متعلق به دولت را از دیگر اقدامات قوه قضائیه برشمرد و گفت: در سال ۹۳،۴۳ هزار هکتار زمین مورد تصرف رفع تصرف شد و در اختیار دولت قرار گرفت. ضمن اینکه ۴۴ هزار سند مالکیت برای دولت توسط قوه قضائیه صادر شد که قدم موثری بود.

اژهای تغییر کاربریهای غیرقانونی و غیراصولی را از دیگر اقدامات قوه قضائیه برشمرد و گفت: با دستگاههای ذیربط توافق شده است تا قوه در سال ۹۳، اقدامات مثبتی در رابطه با ایجاد شرایط اولیه در تغییرات کاربریهای غیراصولی انجام شود که این تغییرات یا توسط دستگاه غیر مسئول مجوز داده شده است و یا اینکه بدون مجوز صورت گرفته است ولی در کل باید این تغییر کاربریها به شکل واحدی انجام شود تا دستگاههای مختلف این کار را انجام ندهند.