بیماری های تنفسی در کمین زائران حج

به گزارشافکارخبر،علی مرعشی رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر با اشاره به ارسال ۳۰ تن دارو به فرودگاه جده اظهار کرد: هم‌اکنون ۳۰ تن دارو به فرودگاه جده ارسال شده بوسلیه نیروهای هلال احمر در حال بارگیری است.

وی در خصوص زائران مبتلا به بیماریهای خاص افزود: زائران مبتلا به بیماری‌های خاص از جمله دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی اجازه دارند تا با ارائه نسخه پزشکی به زبان انگلیسی داورهای خود را همراه داشته باشند البته در این برگه میزان دارو، چگونگی مصرف آن در طول ۳۵ روز از طرف پزشک معالج درج شده است و ممهور به مهر پزشکی و موسسه درمانی است، تا هنگام بررسی ماموران پزشکی عربستان مشکلی بوجود نیاید.

مرعشی ادامه داد: زائران بیت‌الله الحرام نباید داروی کدئینه را با خود به همراه داشته باشند، اما قرص استامینومفن ساده، بروفن و ژلوفن ممانعتی ندارد.

وی گفت: ۴۰۰ قلم دارو در مکه و مدینه موجود است و در صورتی که داوری مورد نیاز بیمار در لیست درمانی هلال احمر نباشد زائر مجاز به حمل دارو است.

رییس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درباره واکسینه بودن تمامی زائران حج تمتع گفت: تمامی زائران حج تمتع سال ۹۴ با واکنش مننژیت واکسینه شده‌اند و برای افرادی که ۲ سال قبل این تزریق را انجام داده بودند نیازی نیست.

وی افزود: تمامی زائران کارت رنگی واکسینه خود را در ساک دستی شخصی به همراه دارند تا در بدو ورود به فرودگاه عربستان به ماموران پزشکی ارجاه دهند.

مرعشی یادآور شد: مهمترین توصیه پزشکی حج و زیارت به زئران حج تمتع، رعایت بهداشت فردی و جمعی با توجه به تراکم جمعیت در طول سفر است چرا که حجاج از ملیتهای متفاوت با بیماری های مختلف برای زیارت خانه خدا و مسجد الحرام آمده بیماریهای تنفسی در این مکان افزایش مییابد همچنین زائران با سجاده شخصی نمازگزارده و حدالمکان از ماسک تنفسی استفاده کنند و با توجه به فصل گرما از تردد بیمورد در سطح شهر خودداری کنند.