خرید نان قسطی برای برخی افراد جامعه به یک رویه تبدیل شده است

رییس کمیته مشارکت‌های مردمی شورای اسلامی شهر تهران بر لزوم برخورد با مدیرانی که با شعار کاهش مشکلات مردم کاهش اموال بیت‌المال را نشانه می‌روند، تاکید کرد.

الهه راستگو ماه مبارک رمضان و میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی(ع) را مناسب‌ترین زمان تفکر در خصوص وضعیت معیشت نیازمندان دانست و اظهار داشت: اگر چه دستگیری از نیازمندان به کرات در آیات قرآن اشاره شده و حتی سرزنش خدا در روز قیامت مهمترین نتیجه برای  بی توجهان به آن  ذکر شده اما متأسفانه علی‌رغم این تاکیدات دینی با آمار و ارقام  قابل تاملی در خصوص نیازمندان مواجهیم.

عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران تعداد خانواده‌های نیازمند تهرانی را بیش از 200 هزار خانوار ذکر کرد و افزود: این در حالی است که در همین شهر تهران بیش از این رقم، میلیاردرهایی زندگی می‌کنند که در صورت اطعام و تحت پوشش قرار دادن یک خانواده هیچ اتفاق و ضرر بزرگ اقتصادی و مالی در خصوص اموال و داراییشان صورت نمی‌پذیرد.

رییس ستاد توان افزایی و حمایت از فعالیت سازمان‌ها مردم نهاد شهر تهران با بیان اینکه نباید منتظر فرصت برای کمک بود، افزود: اگر چه در ماه مبارک رمضان و یا برخی مناسبت‌های مذهبی شرایط بیشتری برای کمک به افراد بی بضاعت فراهم می شود اما واقعیت آن است که با توجه به افزایش فقر در جامعه که شاید شرایط اقتصادی موجود و یا بیکاری مهمترین دلیل آن باشد با مصادیق بی شماری در شهر و جامعه روبه‌روییم که تنها لازم است دستی به سویشان دراز شود.

راستگو در ادامه به عملکرد سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها در راستای توانمندسازی اقشار آسیب‌پذیر اشاره کرد و گفت: افزایش آمارها و ارقام افراد بی‌بضاعت از یک سو و عدم حمایت از سازمان‌های مردم نهاد از سوی دیگر پوشش صد درصدی افراد نیازمند را غیرممکن ساخته و بر این اساس دولت با برنامه‌ریزی اصولی و حذف برخی مصارف غیرضرور باید شرایط بهتر را برای این افراد فراهم سازد.

وی بروز فقر را بنابر علل متفاوت دانست و اظهار داشت: گسترش آمار جرم و جنایت، آسیب‌های اجتماعی، بی‌سوادی، عقب ماندگی فرهنگی، مرگ و میر به عنوان نتایج و مظاهر فقر هر جامعه‌ای را دچار چالش خواهد ساخت و بر این اساس لازم است کمک به نیازمندان که همان اولین مرحله پیشگیری از وقوع جرم و جنایت و ارتقای امنیت است بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

رییس کمیته مشارکت‌های مردمی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه جمعیت قابل توجهی از شهر تهران جز یارانه و یا مستمری کمیته امداد از هیچ درآمد دیگری برخوردار نیستند، افزود: اینکه چه شده این بخش از شهروندان تهرانی امروز دچار این وضعیت شده‌اند یک مسئله است و چرایی پابرجایی وضعیت نابسامان اقتصادی آنها مسئله دیگری است که باید به آن پاسخ داد.

راستگو بخشی از آمار نیازمندان تهرانی را مرتبط با افراد مهاجر، بی هویت و عدم برخوردار از اسناد هویتی نظیر شناسنامه و کارت ملی عنوان کرد و افزود: این گروه حتی از دو منبع درآمد حداقلی گروه قبل محرومند و بر این اساس نمی‌توان ادعا کرد فردی که هیچ درآمدی ندارد و به دلایلی هم تاکنون شناسایی نشده مرتکب جرم و خطا نشده و  در معرض آسیب‌های اجتماعی نباشد.

وی در ادامه به اخبار منتشر شده در خصوص دریافتی بسیار بالای برخی مدیران دستگاه‌های دولتی اشاره کرد و افزود: در شرایطی که برخی از افراد جامعه به نان شب محناج اند و خرید نان قسطی به رویه‌ای برای این افراد تبدیل شده و تعداد بی شمار دیگر نیز در شرایط اقتصاد مقاومتی چرخه زندگی خود را به سختی می‌گذرانند زیبنده نیست مدیرانی که با شعار کاهش مشکلات مردم به دستگاه‌ها ورود یافته اند با بی تفاوتی تمام تنها نظاره گر مشکلات آنها باشند و کاهش اموال بیت المال را نشانه روند.

عضو چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران با تاکید براینکه مناصب و جایگاههای حقوقی فرصتی برای به حداقل رساندن چالش ها ی مردم است نه ثروت اندوزی خاطرنشان کرد: قطعا فقدان و یا نظارت حداقلی مهمترین دلیل بروز چنین تخطی اقتصادی است و مسئولین امر علاوه بر پاسخ به چرایی این نظارت ضعیف باید جبران گر حقوق تضییع شده مردم باشند.

راستگو خاطرنشان کرد: شایسته است دستور رییس جمهور برای پیگیری این موضوع تنها منحصر به دستور نشده و با برکناری  مدیران خاطی روبرو شویم.