تحمل بدنتان را در نیمه دوم ماه رمضان بالا ببرید!
شهاب اولیایی متخصص تغذیه در زمینه تحلیل رفتن بدن در ماه رمضان گفت: گاهی به دلیل تغذیه نامناسب بدن افراد در نیمه ماه رمضان با ضعف روبه‌رو شده و به عوارضی همچون سردرد، افت فشار خون، افت قندخون و یبوست دچار می شوند، لذا توجه به این عوارض و نکات تغذیه‌ای بسیار ضروری به نظر می رسد.

وی افزود: یکی از مشکلات رایج رایج در این ایام افت فشار خون است که با علائمی مثل بی حالی و کم انرژی بودن، سرگیجه (بخصوص زمانی که فرد تغییر وضعیت می دهد مثلا از حالت نشسته به یکباره می ایستد) و خستگی همراه است.

اولیایی با اشاره به بروز این علائم به ویژه درعصرها بیان کرد: این علائم معمولا به دلیل کاهش مصرف مایعات به ویژه آب رخ می دهد.

وی ادامه داد: ضروری است ابتدا با اندازه‌گیری دقیق، افت فشار خون تایید و سپس اقدامات لازم مانند مصرف بیشتر مایعات و بخصوص الکترولیت‌ها(سدیم و پتاسیم) از افطار تا سحر برای بدن جبران شود. 

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه روزه‌داران حتی المقدور نباید در معرض آفتاب و گرما قرار گیرند، بیان کرد: افت قند خون مشکل دیگر افراد در این ماه است که علائمی ازقبیل تعرق زیاد، عدم تمرکز،‌احساس لرز، سردرد و تپش قلب را در پی دارد.

وی اظهار داشت: افت قندخون گاهی به دلیل مصرف بیش از حدغذاهای شیرین است که ترشح انسولین را در طول روز با مشکل مواجه می کند. به همین دلیل است که در وعده سحر باید از کربوهیدراتهای پیچیده مثل برنج و نان استفاده شود تا تولید انسولین بدن را تحریک نکند.

اولیایی عنوان کرد: مشکلات دیگر روزه داران گرفتگی عضلات است که به دلیل تغذیه نامناسب و کمبودهای غذایی مانند کلسیم،منیزیم و پتاسیم رخ می دهد.

وی بیان کرد: برای رفع این مشکل لازم است کلسیم از طریق لبنیات، منیزیم از طریق گوشت و مغز دانه ها و پتاسیم از طریق خرما و موز برای بدن تامین شود.

این متخصص تغذیه یادآور شد: علت اصلی سردردها معمولا عدم مصرف نوشیدنی های وابسته ( مانند عدم مصرف چای) است، همچنین فعالیت بیش از حد در طول روز، کمبود یا تنظیم نادرست ساعات خواب وگرسنگی مشکلاتی این چنینی را بخصوص در نیمه ماه رمضان ایجاد می کند.